silnik wymieniony z przyczyny walu pękniętego przy 250tys.
Przeczytałem tu wszytko na temat skrzyni biegów i nie znalazłem mojego problemu , gdy mam odpalone autko słychać dziwny głos jakiegoś łożyska, jak wcisnę sprzęgło to ten głos ustaje
-dwu mas, sprzęgło, docisk wymieniony
-skrzynia po remoncie bo piątka wyskakiwała
Nacieszyłem się tylko dwa miesiące po remoncie skrzyni aż pewnego dnia wracałem do domu i wyskoczył mi szósty bieg
wiec okazało się ze odkręciła się śruba w pokrywie od lewego kola , dokręciłem śrubę i biegi wchodzą dobrze ale zdziwił mnie minimalny luz łożyska w trybie lewym który widać na zdjęciu ,luz góra dół minimalny lewego trybu -drugi luz po miedzy podkładka która jest na zdjęciu a trybem jest 2 mm.podkładka zapiera się na łożysku i nie dolega do trybiku,podkładkę kupiłem nowa i śrubę i dalej to samo.W pokrywie są dwa łożyska czy to może być przyczyna hałasu ?
Dziwne hałas tak jak by kulki od czasu do czasu były luźne i nie jest to głośny hałas ale martwi mnie ze dobiega z pokrywy skrzyni na rozgrzanym silniku
-gdy wcisnę sprzęgło cichnie
nie telepie mi samochodu i nie jest to chyba dwu mas bo jest nowy
ale mam tez czasami problemy z biegiem wstecznym gdy nie chce wskoczyć naciskam jeszcze raz sprzęgło i wchodzi gładko .czy to może być jakieś powiązane ze sobą .
proszę o poradę wszystkich bo mechanik który mi naprawił skrzynie koszt 1700 z wyjęciem skrzyni ,odpowiedział luz musi być i mam założyć nowa podkładkę skręcić i będzie ok ale hałas dalej jest i to mnie bardzo martwi .Przepraszam za błędy -pisze z duńskiej klawiatury .
Pozdrawiam Sylwek