Wrzuć kalkulacje(wycene) odszkodowania zobaczymy co oni tam nabazgrali .grzegomir pisze:spisane oświadczenie, podanie danych do ubezpieczyciela sprawcy (link4), wycenili szkodę na 1700 zł... co dalej robić bo kwota jest śmieszna... zapytany o szkody widoczne wymieniłem zderzak lampa błotnik... więcej informacji nie podałem bo stwierdziłem że nie jestem mechanikiem i nie wiem co jeszcze... poprosiłem o przysłanie rzeczoznawcy na wycenę szkody, ubezpieczyciel upiera się o wycenę z warsztatu lub przyjąć tą kwotę... na pytanie cy mi zwrócą koszta wyceny nie odpowiedź nie jest to ich obowiązkiem...
decyzja jutro wyjazd do serwisu wycena, czekam na odpowiedź... tylko co lepiej teraz robić zostawić go w serwisie czy łudzić się na większe odszkodowanie??
Uszkodzenie auta - co dalej robić
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Potrzebuje rady w związku z uszkodzeniem auta
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
odpowiedź ubezpieczalni bez związku ze szkodą jak również lampa w sumie później ją sam oglądałem i to nie było pęknięcie tylko zaciek wodny pod odblaskiem jedyne co zobaczyłem jak stał w serwisie to to że wgięta była belka pod zderzakiem jak się pytałem po naprawie odpowiedzieli mi że jest zrobiona jestem ciekaw jak ją naprawili już niedługo montuje system parkowania więc będę miał zderzak ściągnięty i zobaczę ale to kpina żeby serwis naprawiał belkę co do skrzyni to muszę wrzucić na forum temat że poszukuje kogoś co by mi zerknął do tej skrzyni bo dostęp jest po zdjęciu koła i nie trzeba wyciągać jejtomix pisze:klej to najlepszy material w aso , chodz wysoko stoja tez opaski plastikowe zaciskowe. W sumie to za te 815 zl to bys sie zmiescil bez problemu z naprawa, zaden problem zmienic tylnia lampe i zderzak. A co z ta skrzynia biegow ? PozdrawiamMiki76 pisze:ja osobiście wybrałem naprawę w ASO chociaż twierdze że to masakra pozostawili pęknięty ślizg który i tak musiałem kupić a jak do nich pojechałem to mi powiedzieli że ubezpieczyciel proama powiedział że to bez związku ze szkodą nawet zderzaka nie potrafili załatwić tylko naprawili stary nawet zaślepkę od zderzaka przykleili na klej do szyb i oby nie trzeba było kogoś holować jedynie co to że dostałem gwarancję na tą naprawę (lakierniczą)i nowy hokej więc nie licz że ASO ci coś więcej wywalczy jedynie oryginalne części a nie zamienniki jak to ci ubezpieczyciele przyznają drugi raz do nich nie pojadę bo to kpina na fakturze którą dostałem był wpisany hokej i śmieszny nit za parę złotych no i usługa mi chcieli przyznać 815zł a ASO zapłacili 1500zł + tydzień wypożyczenia auta czysty zysk dla ubezpieczalni a wystarczyło mi zaproponować 1500zł i bym się zgodził jak bym był szefem Proamy to bym zaraz tą Panią Agnieszkę B Młodszy Specjalista ds. Merytorycznej Likwidacji Szkód wywalił za poniesione straty dodam jeszcze że każda odpowiedź na moje odwołanie od tej Pani była że ich stanowisko pozostaje nie odwołalne tą firmę odradzam wszystkim
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
MIKI76 miałem ten sam problem z ubepieczycielem próbowałem uzyskac na naprawe 9000 tys lecz według nich koszt na zamiennikach wynosił około 4500 tys zł
niechcieli mi wypłacić ciągłe odwołania.... a aso skasowało ubezpieczyciela z autem zast. na kwote 17 ooo tys kopara mi opadła jak zobaczyłem f vat
Jedynie co mnie cieszy ze mam wszystko w orginale wymienione i jest na to gwarancja
niechcieli mi wypłacić ciągłe odwołania.... a aso skasowało ubezpieczyciela z autem zast. na kwote 17 ooo tys kopara mi opadła jak zobaczyłem f vat
Jedynie co mnie cieszy ze mam wszystko w orginale wymienione i jest na to gwarancja
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
Odnowiona galeria 20.05.2013
- turek
- Specjalista
To oszołomy a nie serwis nic dziwnego ze później przyjeżdża rzeczoznawca na oględziny i pisze głupoty(zderzak klejenie,belka naprawa,) bo w serwisie w Lesznie dali rade . Ciekawe czy by tak jeden z drugim we własnym aucie naprawiali.Rzeczoznawcy jakieś 40% trzeba by na zachód na szkolenie wysłać(nie takie jak u nas),drugie 40% na wschód za kareMiki76 pisze: wgięta była belka pod zderzakiem jak się pytałem po naprawie odpowiedzieli mi że jest zrobiona jestem ciekaw jak ją naprawili
-- 6 lut 2014, o 22:01 --
Były oryginalny nie naprawiane nie klejone to powinny być oryginały,a nie wciskać jakich chłamMarekk pisze:MIKI76 miałem ten sam problem z ubepieczycielem próbowałem uzyskac na naprawe 9000 tys lecz według nich koszt na zamiennikach-smietnikach wynosił około 4500 tys zł
Jedynie co mnie cieszy ze mam wszystko w orginale wymienione i jest na to gwarancja![]()
- Miki76
- ____________________

w sumie co mi po ich gwarancji na lakier jak do nich pojechałem że zderzak trochę odstaje z jednej strony i że jest pęknięty ślizg powiedzieli że zderzak był przełamany i nieźle się narobili żeby to zrobić i stwierdzili że na to co było wyszło super ręce mi opadły jak gość mi jeszcze powiedział że ślizg kosztuje tylko 35zł i nie warto zgłaszać dodatkowo do ubezpieczalni po prostu twierdzę że w nie jednej stodole by sobie lepiej poradzili najgorsze jest to że mnie jako klijenta nie poinformowali o tych usterkach tylko tak złożyli i oddali auto a przy przyjęciu powiedzieli że jak zderzak będzie przełamany to ubezpieczalnia będzie musiała przyznać nowy bo oni takich nie zakładają a tu masz teraz twierdzę że trzeba sprawdzać nawet serwis gdyż oni psują reputację innym brak kogoś kto by się za nich wziął i za każdą wtopą po premii a jak nie pomoże to wypad i przyjąć bardziej konkretnych ludzi ale zapewne pracują tam po znajomości a nie z umiejętności więc na wiosne zmieniam zderzak na porządny ale to już moja strata

ubezpieczalnia twierdzi że to są zamienniki nie odbiegające jakością od oryginałuturek pisze:Były oryginalny nie naprawiane nie klejone to powinny być oryginały,a nie wciskać jakich chłam
Ostatnio zmieniony czw lut 06, 2014 23:15 przez Miki76, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
[/quote] Były oryginalny nie naprawiane nie klejone to powinny być oryginały,a nie wciskać jakich chłam
[/quote]
Jak w aso to otrzymasz orginaly---bezgotowkowo, jeśli tzw pieniądze do ręki a w danym aucie występuje zamiennik to go otrzymasz, mimo ze masz uszkodzony oryginał.
Jak w aso to otrzymasz orginaly---bezgotowkowo, jeśli tzw pieniądze do ręki a w danym aucie występuje zamiennik to go otrzymasz, mimo ze masz uszkodzony oryginał.
- Miki76
- ____________________

Były oryginalny nie naprawiane nie klejone to powinny być oryginały,a nie wciskać jakich chłamtomix pisze:
Jak w aso to otrzymasz orginaly---bezgotowkowo, jeśli tzw pieniądze do ręki a w danym aucie występuje zamiennik to go otrzymasz, mimo ze masz uszkodzony oryginał.[/quote]
nie do końca bo oni nawet jak w moim przypadku oryginał przełamany naprawiają jestem ciekaw co zrobili z napęknięciem zderzaka ale jak go zdejmę porobię kilka fotek od spodu na pewno pospawali plastik
-
tomix
- Zaawansowany
Jak w aso to otrzymasz orginaly---bezgotowkowo, jeśli tzw pieniądze do ręki a w danym aucie występuje zamiennik to go otrzymasz, mimo ze masz uszkodzony oryginał.[/quote]Miki76 pisze:Były oryginalny nie naprawiane nie klejone to powinny być oryginały,a nie wciskać jakich chłamtomix pisze:
nie do końca bo oni nawet jak w moim przypadku oryginał przełamany naprawiają jestem ciekaw co zrobili z napęknięciem zderzaka ale jak go zdejmę porobię kilka fotek od spodu na pewno pospawali plastik[/quote]
Tak jest tez w większości aso ,przełamany zderzak nie ma żadnego problemu aby go naprawić, opalarka rozgrzanie i wraca do poprzedniej formy, pęknięcia żaden problem spawanie.
Tak na marginesie nie zapominajmy ze to jest vw TOURAN, całe auto praktycznie występuje w zamienniku, stad takie śmieszne odszkodowania. Pare dnie temu mój kolega wypakowal lekko w słupek stara audi a6 c5 rok 2004, żadnego zamiennika, maska 2600, lampa 3540, zderzak 1600 ,chłodnica klimy 2100, belka 900, wzmocnienie 1050 zł. Pozdrawiam
- turek
- Specjalista
tomix kolega robił pewnie z AC i miał wykupione zniesienie amortyzacji i oryginalne części w wycenie szkody, do c5,c6 a nawet do c7 są zamiennikitomix pisze: Tak na marginesie nie zapominajmy ze to jest vw TOURAN, całe auto praktycznie występuje w zamienniku, stad takie śmieszne odszkodowania. Pare dnie temu mój kolega wypakowal lekko w słupek stara audi a6 c5 rok 2004, żadnego zamiennika, maska 2600, lampa 3540, zderzak 1600 ,chłodnica klimy 2100, belka 900, wzmocnienie 1050 zł. Pozdrawiam
-
tomix
- Zaawansowany
Powiem tak jeśli nie wiesz to nie mów,nie miał wykupione zniesienia amortyzacji. Do audi a6 c5 alloroad nie ma żadnego zamiennika, po prostu żaden producent tego nie robi i już nie będzie robił to jest stare auto chodzę eurotaxie wyszło mu 29800 zł, jeśli by występowały zamienniki to by je dostał nie zależnie czy oc czy z AC. Tak likwidator powiedział bo on tylko wklepuje w program. A do audi c6 występuje w zamienniku jeśli chodzi o przod rok 2006 tylko zderzak w zamienniku, reszta oryginał bo wiem jak likwidator przyjeżdża do warsztatu i mam wgląd do kosztorysu. Pozdrawiamturek pisze:tomix kolega robił pewnie z AC i miał wykupione zniesienie amortyzacji i oryginalne części w wycenie szkody, do c5,c6 a nawet do c7 są zamiennikitomix pisze: Tak na marginesie nie zapominajmy ze to jest vw TOURAN, całe auto praktycznie występuje w zamienniku, stad takie śmieszne odszkodowania. Pare dnie temu mój kolega wypakowal lekko w słupek stara audi a6 c5 rok 2004, żadnego zamiennika, maska 2600, lampa 3540, zderzak 1600 ,chłodnica klimy 2100, belka 900, wzmocnienie 1050 zł. Pozdrawiam
Są zamienniki które nie odbiegają jakościowo wygladem od orginału powiedzmy ze pasują jak orginał tylko ze: np.błotnik przód a3 2005 pasuje ale otwierasz maske i profil gdzie się mocuje śrubkami wygląda jak wyklepany przez kowala w 30sek.
już nie mówiąc o tym ze cieńsza blacha i żadna konserwacja go nie zabezpieczy tzn.skoroduje 10 razy szybciej niż orginał
- turek
- Specjalista
Kolego tomix pewnie jak byś napisał allroad od razu to by duuużo wyjaśniło, a odnosnie a6 c5,c6,c7 to zadzwoń sobie do polcar czy tez do autoelement i wtedy możesz mi napisać "Powiem tak jeśli nie wiesz to nie mów" albo na aledrogo sobie zobacz bo aż ciekawości sam sprawdziłem co tam maja w zamienniku i tyle z mojej stronytomix pisze:Powiem tak jeśli nie wiesz to nie mów,nie miał wykupione zniesienia amortyzacji. Do audi a6 c5 alloroad nie ma żadnego zamiennika, po prostu żaden producent tego nie robi i już nie będzie robił to jest stare auto chodzę eurotaxie wyszło mu 29800 zł, jeśli by występowały zamienniki to by je dostał nie zależnie czy oc czy z AC. Tak likwidator powiedział bo on tylko wklepuje w program. A do audi c6 występuje w zamienniku jeśli chodzi o przod rok 2006 tylko zderzak w zamienniku, reszta oryginał bo wiem jak likwidator przyjeżdża do warsztatu i mam wgląd do kosztorysu. Pozdrawiamturek pisze:tomix kolega robił pewnie z AC i miał wykupione zniesienie amortyzacji i oryginalne części w wycenie szkody, do c5,c6 a nawet do c7 są zamiennikitomix pisze: Tak na marginesie nie zapominajmy ze to jest vw TOURAN, całe auto praktycznie występuje w zamienniku, stad takie śmieszne odszkodowania. Pare dnie temu mój kolega wypakowal lekko w słupek stara audi a6 c5 rok 2004, żadnego zamiennika, maska 2600, lampa 3540, zderzak 1600 ,chłodnica klimy 2100, belka 900, wzmocnienie 1050 zł. Pozdrawiam
Są zamienniki które nie odbiegają jakościowo wygladem od orginału powiedzmy ze pasują jak orginał tylko ze: np.błotnik przód a3 2005 pasuje ale otwierasz maske i profil gdzie się mocuje śrubkami wygląda jak wyklepany przez kowala w 30sek.
już nie mówiąc o tym ze cieńsza blacha i żadna konserwacja go nie zabezpieczy tzn.skoroduje 10 razy szybciej niż orginał
-
tomix
- Zaawansowany
[/quote] tomix kolega robił pewnie z AC i miał wykupione zniesienie amortyzacji i oryginalne części w wycenie szkody, do c5,c6 a nawet do c7 są zamienniki
już nie mówiąc o tym ze cieńsza blacha i żadna konserwacja go nie zabezpieczy tzn.skoroduje 10 razy szybciej niż orginał[/quote]
Powiem tak jeśli nie wiesz to nie mów,nie miał wykupione zniesienia amortyzacji. Do audi a6 c5 alloroad nie ma żadnego zamiennika, po prostu żaden producent tego nie robi i już nie będzie robił to jest stare auto chodzę eurotaxie wyszło mu 29800 zł, jeśli by występowały zamienniki to by je dostał nie zależnie czy oc czy z AC. Tak likwidator powiedział bo on tylko wklepuje w program. A do audi c6 występuje w zamienniku jeśli chodzi o przod rok 2006 tylko zderzak w zamienniku, reszta oryginał bo wiem jak likwidator przyjeżdża do warsztatu i mam wgląd do kosztorysu. Pozdrawiam[/quote] Kolego tomix pewnie jak byś napisał allroad od razu to by duuużo wyjaśniło, a odnosnie a6 c5,c6,c7 to zadzwoń sobie do polcar czy tez do autoelement i wtedy możesz mi napisać "Powiem
tak jeśli nie wiesz to nie mów" albo na aledrogo sobie zobacz bo aż ciekawości sam
sprawdziłem co tam maja w zamienniku i tyle z mojej strony
[/quote]
Alloroad by nie wiele wyjaśniło bo lampy są takie same, chłodnica klimy tez, maska tez. Ja nie muszę dzwonić ja widzę na kosztorysie w warsztacie. Te zamieniniki nie zostały dopuszczone. Może inaczej podeslac ci kosztorys z elementami ?
Powiem tak jeśli nie wiesz to nie mów,nie miał wykupione zniesienia amortyzacji. Do audi a6 c5 alloroad nie ma żadnego zamiennika, po prostu żaden producent tego nie robi i już nie będzie robił to jest stare auto chodzę eurotaxie wyszło mu 29800 zł, jeśli by występowały zamienniki to by je dostał nie zależnie czy oc czy z AC. Tak likwidator powiedział bo on tylko wklepuje w program. A do audi c6 występuje w zamienniku jeśli chodzi o przod rok 2006 tylko zderzak w zamienniku, reszta oryginał bo wiem jak likwidator przyjeżdża do warsztatu i mam wgląd do kosztorysu. Pozdrawiam[/quote] Kolego tomix pewnie jak byś napisał allroad od razu to by duuużo wyjaśniło, a odnosnie a6 c5,c6,c7 to zadzwoń sobie do polcar czy tez do autoelement i wtedy możesz mi napisać "Powiem
tak jeśli nie wiesz to nie mów" albo na aledrogo sobie zobacz bo aż ciekawości sam
sprawdziłem co tam maja w zamienniku i tyle z mojej strony
Alloroad by nie wiele wyjaśniło bo lampy są takie same, chłodnica klimy tez, maska tez. Ja nie muszę dzwonić ja widzę na kosztorysie w warsztacie. Te zamieniniki nie zostały dopuszczone. Może inaczej podeslac ci kosztorys z elementami ?
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Re: Uszkodzenie auta - co dalej robić.
Się zepsuło, a post Leszka miał być 1
coś pokombinuję jeszcze