Jako że miałem urodziny ( tak tak jak co roku!) i dostałem bon zakupowy do salonu audio zdecydowałem się na zakup dobrego kina domowego. Jako nagłośnienie wybrałem komplet JAMO s606 w systemie 5.0 i do tego sub JAMO 300 . I to jest pewny wybór bo słuchałem tego zestawu w pokoju podobnym do mojego pod względem wyposażenia. Jaki amplituner do tego zestawu wybrać? Jak dobrać moc amplitunera do mocy kolumn ( jamo jest 6 ohm!) W słuchanym przeze mnie zestawie rządziła Yamaha 663 - dziś już nie produkowana i co tu kryć bardzo droga. Potrzebuję amplituner wyposażony w DTS i wejścia/wyjście HDMI i co dalej....
Zaznaczam że posiadany bon wystarczy na kolumny i może trochę kabli a reszta musi się jakoś uzbierać. Czy ktoś obeznany w temacie moze się wypowiedzieć czy np Harman Kardon model avr 155 a może już avr 156 da radę z tymi kolumnami?
poszukuję wsparcia do kina domowego
- gibek73
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
jakoś nie przepadam za kinem, wole dobre STEREO
gram na Denonie wzmacniacz PMA-510AE + odtwarzacz CD DCD-710AE + głośniki Canton 470
wzamcniacz serii 500, bo nie potrzebuję więcej mocy (tylo taka różnica pomiędzy serią 700
no chyba, że tylko filmy oglądasz, to Ok - rozumiem, kino Ok,
ale muza na kinie ?? nie słyszę tego na 5ciu głośnikach, a klumny frontowe muszą grać naprawdę dobrze wespól z elektroniką, żeby coś z muzy wyciągnąć
Sprzęt kin domowych jest zawsze konfigurowany przez producentów pod odtwarzanie dźwięku przestrzennego, w stereo takie zestawy bardzo słabo sobie radzą (o ile w ogóle)
No ale to moja opinia, Ty szukasz kinka
powodzenia
gram na Denonie wzmacniacz PMA-510AE + odtwarzacz CD DCD-710AE + głośniki Canton 470
wzamcniacz serii 500, bo nie potrzebuję więcej mocy (tylo taka różnica pomiędzy serią 700
no chyba, że tylko filmy oglądasz, to Ok - rozumiem, kino Ok,
ale muza na kinie ?? nie słyszę tego na 5ciu głośnikach, a klumny frontowe muszą grać naprawdę dobrze wespól z elektroniką, żeby coś z muzy wyciągnąć
Sprzęt kin domowych jest zawsze konfigurowany przez producentów pod odtwarzanie dźwięku przestrzennego, w stereo takie zestawy bardzo słabo sobie radzą (o ile w ogóle)
No ale to moja opinia, Ty szukasz kinka

powodzenia
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Wczoraj zainstalowałem zestaw yamaha 471+Jamo 606 . Próbowałem Onkyo 509 i Harman Kardon 255 . Yamaha zagrała najlepiej ( no i była najtańsza co nie jest bez znaczenia!). Pink Floyd koncert life w 5.1 zagrał nieprzyzwoicie pięknie..... Zasadniczo temat można zamknąć.
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Wto Lis 29, 2011 21:49 ]
Zasadniczo zamknąłem
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Wto Lis 29, 2011 21:49 ]
Zasadniczo zamknąłem