Znam takich co jeżdżą tylko Mesiami inni tylko BMW inni tylko francu"s"kie inni tylko japońskie auta, jedni tylko nowe auta kupują inni nigdy nowego choć ich stać...i jest jeszcze jedna grupa "odmieńców"

co tylko VW Touran. Ilu klientów tyle też opinii znajdziecie na każdy temat każdej z marek i wyższości jednych nad innymi bądź odwrotnie.
Podobnie jest z oponami ilu użytkowników tyle opinii. I każdy z nas kieruje się podobnym lub zupełnie odmiennym kryterium wyboru opon.
Nie możecie Panowie bez końca jak mantrę powtarzać, że tylko ta opona i żadna inna...do dziś mam klienta który przyjeżdża

POLONEZEM i mówi, że to dobry samochód

i tu punkt widzenia od punktu siedzenia nie ujmując innym rolnikom to akurat dla tego mojego delikwenta ja też podzielam jago punkt widzenia, że POLONEZ to dobre auto ale tylko dla niego, bo żebym go wpuścił do swojego autka musiałby wpierw z tydzień się moczyć, drugi tydzień szorować, a trzeci tydzień perfumować

.
Wracając do tematu to w świecie ogumienia podobnie jak w całym przemyśle motoryzacyjnym, farmaceutycznym medycznym etc. technologiczne nowinki wdrażane są co jakiś czas.=. I jeśli ktoś pisze, że 10 lat temu jeździł Golfem II na oponach "X" i były super to dziś opona z firmy "Y" bije na głowę tamtą oponę o lata świetlne.
Dlatego człowiek całe życie się uczy
VW Touran jest autem o podwyższonym środku ciężkości. Szukając do niego opon, jednym z głównych parametrów decydujących o ich wyborze powinno być trzymanie boczne w zakrętach.
Niestety takiego kryterium nie posiadają Unijne zasrane etykiety i robią wodę z mózgu ludziom. Nie obejrzycie się a na oponie będzie jak na lodówkach 3xAAA albo A+++. Przecież to kpina i ironia z użytkowników opon. Wszak na etykiecie są zaledwie 3 parametry które do mnie akurat najmniej przemawiają. Wystarczy, że ktoś nie dopasuje ciśnienia w kołach do obciążenia (przewożonego ładunku , pasażerów) i żaden z parametrów na etykiecie nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.
A przy całej aferze przy testach ADAC tymi etykietami nawet nie można sobie tyłka podetrzeć...nawet do tego się to nie nadaje
http://moto.onet.pl/aktualnosci/oszustw ... ania/42ptc