Wycieki oleju 2.0 azv

Awatar użytkownika
misqn
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 AZV '04
Imię:: Michał
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Wycieki oleju 2.0 azv

Post autor: misqn »

Hej, mam problem z wyciekami oleju. Ostatnie dni to jakaś masakra. Wcześniej mniej ciekło i przestało a teraz znowu to samo. Olej jest w : przewodach od turbo na dole przy zderzaku i w okolicy egr. Nie miałem kiedy zrobić wiec ciężko mi wytłumaczyć czy to turbina tak wali czy przez odmę.

Przy okazji jak już ucieka ten olej to na jaki go wymienić? Wg szafy 188k nalatane.
PPD
My car...My rules!!!
punto-freelander-polo-panda-TOURAN i seicento :D
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Re: Wycieki oleju 2.0 azv

Post autor: Tomas »

O olejach jest chyba z 20 stron napisane.Poczytaj.
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

misqn pisze:Hej, mam problem z wyciekami oleju. Ostatnie dni to jakaś masakra. Wcześniej mniej ciekło i przestało a teraz znowu to samo. Olej jest w : przewodach od turbo na dole przy zderzaku i w okolicy egr. Nie miałem kiedy zrobić wiec ciężko mi wytłumaczyć czy to turbina tak wali czy przez odmę.

Przy okazji jak już ucieka ten olej to na jaki go wymienić? Wg szafy 188k nalatane.

Raczej Turbina, w zeszłym miesiącu robiłem taki sam przypadek. Turbinka puszczala. Zregenerowalem i sucho aż miło do tej pory. Jak masz do wymiany olej to najpierw zweryfikuj czy to turbo i w razie czego ja napraw i wtedy olej żeby w razie...w... Nie wymieniać go 2 razy.
Olej 5w30.

Pozdr
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Awatar użytkownika
gabi10
Użytkownik
Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
Imię:: Gabi
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: gabi10 »

Zgadza się turbo pompuje już olej
Czas wymienić lub zregenerować turbinę Miałem to samo po regeneracji i zastosowałem jeszcze oil tank Nawet byście się zdziwili jakie dziadostwo wali odma Według mnie Coś vw zawalił z projektowaniem tej odmy Teraz nie dość ,żę jakby przybyło mocy to jeszcze suchutko czyściutko Z rury wydechowej żadnego dymku ani spalanego oleju
ODPOWIEDZ