Conti Sport nie ma 16".
P.S.
Kto juz zmienił na letnie?

---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
  ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Oczywiście można je przekładać dowolnie. Jednak nie tylko wzór protektora jest odpowiedzialny za hałas. Układ klocków, struktura gumy, rodzaj nawierzchni jezdni. Z doświadczenia Firestone kiedyś huczały...aawol pisze: Firestone TZ300 205/55R16.94 V
W miarę możliwości dokładnie sprawdź felgi ...jak biją to podrzuć (mi)bartek0-01 pisze:Dziekuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w sprawie wyboru opon prze ze mnie. Podjąłem decyzję i dziś dotarły nowe Continentale fotka już w odpowiednim dziale.
Jeszcze raz wszystkim dziekuję

do prostowania. Koniecznie wymiana zaworów do nowych opon, dobrze jest napełnić koła azotem. Obowiązkowo sprawdzić zawieszenie, geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!
 do prostowania. Koniecznie wymiana zaworów do nowych opon, dobrze jest napełnić koła azotem. Obowiązkowo sprawdzić zawieszenie, geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!Możesz napisać jak ustawiać geometrią w Touranie?quatro.serwis pisze:geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!
Felgi bedą nowe wiec mam nadzieję ze proste w zestawie są nowe wentyle oraz śruby mocujące wiec nie powinno być problemówquatro.serwis pisze:Oczywiście można je przekładać dowolnie. Jednak nie tylko wzór protektora jest odpowiedzialny za hałas. Układ klocków, struktura gumy, rodzaj nawierzchni jezdni. Z doświadczenia Firestone kiedyś huczały...aawol pisze: Firestone TZ300 205/55R16.94 VW miarę możliwości dokładnie sprawdź felgi ...jak biją to podrzuć (mi)bartek0-01 pisze:Dziekuję wszystkim którzy wypowiedzieli się w sprawie wyboru opon prze ze mnie. Podjąłem decyzję i dziś dotarły nowe Continentale fotka już w odpowiednim dziale.
Jeszcze raz wszystkim dziekuję

do prostowania. Koniecznie wymiana zaworów do nowych opon, dobrze jest napełnić koła azotem. Obowiązkowo sprawdzić zawieszenie, geometrię a przede wszystkim AMORTYZATORY!!!. Widziałem zjechane nówki po 1kkm!
  ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądaniaJeśli nowe firmowe to ok. Chińskie też mogą być...ale nie wszystkie są proste. O stalowych chinolach radzę zapomnieć. Staraj się dobierać felgi bezpośrednio spasowane na piastę 57,1mm z pierścieniami centrującymi też są ciekawe histeryjebartek0-01 pisze:Felgi bedą nowe wiec mam nadzieję ze proste w zestawie są nowe wentyle oraz śruby mocujące wiec nie powinno być problemów

Ja dodatkowo używam przyrządu. wszelkie krzywizny powyżej 0,5mm -na prostowarkę!bartek0-01 pisze:A masz jakiś sposób sprawdzenia samych felg czy wszystko ok czy po prostu na wyważarkę i samo wyjdzie ?
Rzadko sprzedawca ma bezpośredni wpływ na jakość oferowanego towaru. Uważam, że problemem nie jest kraj pochodzenia czy marki towaru, a raczej kwestii podejścia do ewentualnej reklamacji towaru i sposobu jej rozpatrzenia....dlatego nie handluję oponami koncernu GoodYear czyli GY, Dębica, Sava , Dunlop, Fulda. Natomiast nie miałem problemu z uwzględnieniem reklamacji Matadorów, Barum (Conti), Nokianów....a Hankook? na te opony nie miałem ani jednej reklamacji, a sprzedaję ich najwięcej.bartek0-01 pisze:Fele chińskie alu nowe mam nadzieje ze problemów nie będzie jak by coś było dam znać w odpowiednim dziale aby unikać danego sklepu. Fele bezpośrednio spasowane na 57,1mm.

miałem na mysli sportcontact 5 a nie juz dość przestarzala oponę gen. 2quatro.serwis pisze:P.S.
Kto juz zmienił na letnie?
Ja wczoraj lato zarzuciłem z nudów...jak spadnie w 5 minut mam zimowe 15"
Conti Sport nie ma 16".
jest Sportcontact2

Ciapek pisze:miałem na mysli sportcontact 5 a nie juz dość przestarzala oponę gen. 2
napisalem w skrócie myślowym.wiadomo o jaka oponę chodzi