Ja stoję przed podobnym dylematem. Generalnie to może mniej bym obawiał się gumy, gdyby nie przypadek znajomej, której ktoś po złośliwości przeciął oponę na parkingu. Opona do wyrzucenia, a zestaw naprawczy nic nie pomoże.
Ale koła dojazdowe chyba są takie same do wszystkich touranów?
Dojazdówka będzie taka jaką sobie kupisz, w pierwszej generacji Tourana w zależności od tego czy masz 5, czy 7 osobowy dobierasz dojazdówkę, ze względu na inne zagospodarowanie podłogi bagażnika, ja mam 5 osobowy i weszła tylko i wyłącznie 16" dojazdówka, bo tak jest wyprofilowana ta plastikowa podłoga, która się podnosi aby dostać się do koła. Polecam stronę z dojazdówkami http://www.beretta.waw.pl/ ja u nich kupowałem - doradzili co i jak i szybko przysłali.
Dziś sprawdzałem i wejdzie mi do bagażnika normalne koło, a podłoga domyka się idealnie.
Więc rezygnuję z dojazdówki... po co mam dawać ponad 300zł jak za tyle normalne koło kupie.
Eee. tam
Wolę mieć deko więcej miejsca.
Mimo, że schowków jest więcej jak aucie przemytnika wolę co by oszczędzić na cokolwiek, co może być przydatne na podróż.
Wdać każdy ma swoje zdanie...
Mnie przekonał kolega, któremu po prostu pękła opona a został z zestawem naprawczym...
Highline- parę duperelków można tam jeszcze zmieścić..
Eljot pisze: parę duperelków można tam jeszcze zmieścić..
Pewnie że można... ale to auto ma tyle schowków, że akurat takie rozwiązanie nie jest zbyt wygodne..
Korzystając z okazji zapytam; czy touran ma rzeczywiście 695L pojemności w bagażniku?
Czy to jest mierzone do sufitu?