W sobotę jadę do Ciechocinka, jechałam już dwa lata temu i momentami były straszne roboty. Obecnie z mapy wynika, że trasa, którą musze jechać biegnie równolegle do autostrady.
Jak obecnie to wygląda?
I jeszcze google wyrzuca mi trasę przez autostradę. Przed Włocławkiem skręcić w lewo na trasę 62 a potem A1. Czy lepiej jechać trasą nr 1 przez centrum Wlocławka?
Pozdrawiam
Iza
Ciechocinek - jaka droga
- andycng
- Początkujący
- Auto:: Touran Ecofuel CNG 2006
- Imię:: Andy
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Re: Ciechocinek - jaka droga
HI.) Widzę, że jedziesz z kirunku WA/LDZ. OK, świetnie, jedziesz autostradą A1 az do miekscowości Kowal - tam, jak narazie, jest "koniec" autostrady, wszyscy musisz zjeżdżach - jak wszyscy - na starą "1" (E75) i przjeżdżasz około 18km aż do Włocławka. Tam, zaraz po minięciu tablicy miasta będzie duże skrzyżowanie ze światłami, np. w prawo Płock/Gostynin, etc., prosto - miasto, na Toruń, etc., ale TY jedziesz/skręcasz W LEWO, jest u góry szyld A1,czy Gdańsk, nie pamiętam. Nie pomylisz się. Wieć na światłąch w lewo. Tam jedziesz najczęściej dwupasmowkami przez obrzeża miasta w kierunku A1, cały czas, około 7-9km łącznie. trasa 62. Będzie i prosto i na rondzie (na początku, na światłach) w lewo, potem generalnie cały czas prosto, przez ronda. Aż trasa się zwęży do dwukierunkowej jednojezdniowej drogi o duzym ruchu. Nie jest to tak daleko az do wjazdu na A1. Przez miasto - odradzam. Oczywiście, możesz jechać, ale daj sobie spokój. Więc po wyjechaniu z Włocławka (kawałek terenów leśnych), będziesz już widzieć peryferia/budynki przy autostradzie, m.in.taki wielki "namiot'/górę, hehe, nie wiem co to jest.I wg.znaków wjeżdżasz na lewo na A1 i up na Toruń/Gdańsk. Odcinek A1 od Włocławka do Torunia (Lubicz) jest bezpłatny, później pojawiają się bramki na odcinku (Amber One) i ciągniesz bilecik i aż do Gdańska jedziesz już płatną a.
Polecam więc jazdę A1-Kowal-Włocławek-A1 (Toruń, etc.). Daj sobie spokój z krajową 1. Jasne, można jechać, ale po co. )
Jeśli masz pytania, pisz.)
Ja w Toruniu.)
Szerokiej drogi.
Andy
Polecam więc jazdę A1-Kowal-Włocławek-A1 (Toruń, etc.). Daj sobie spokój z krajową 1. Jasne, można jechać, ale po co. )
Jeśli masz pytania, pisz.)
Ja w Toruniu.)
Szerokiej drogi.
Andy
-
Iza_30
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
- Imię:: Iza
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Hmm....za kilka godzin przeanalizuje Twoją trasę ale będę jechać przez Płock bo sobie odwiedzę rodziców tak więc z W-wy ruszam 7 na Gdańsk. Nie bawię się w autostrady od W-wy bo nadrobię drogi.
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Witam. Tak jak kolega wczesniej pisal ale jak bedziesz jechala z Plocka naWloclawek to przed wjazdem do miasta na rondku za stacja ORLEN skrecasz w lewo jakies 5-6km i dojedziesz do krajowej jedynki gdzie w prawo bedzie do centrum a ty jedziesz prosto i dalej tak jak kolega pisal. Pozdrawiam.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
-
Iza_30
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
- Imię:: Iza
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dziękuję za rady i pozdrawiam z Ciechocinka
. Obwodnica Włoclawka byla troche lepsza niż 2 lata temu...trochę ją polatali. Ale potem się dziwilam...remonty się pokończyly i trasa aż do kilka km przed Ciechocinkiem byla niezla.