Skradziono VW Touran - dyskusja

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
motoria
Przeglądacz
Auto:: touran 1,9 BXE 2006
Imię:: Jacek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: Skradziono VW Touran

Post autor: motoria »

Tomi pisze:http://m.trojmiasto.pl/news/Policja-odzyskala-21-skradzionych-aut-n78710.html

-- 10 kwi 2014, o 23:33 --

Jest nadzieja, że jedno z tych 21 to nasze ;)

-- 10 kwi 2014, o 23:37 --
kazan13 pisze:z odcięciem zapłonu jest ok, ale jak zostawiasz auto u mechanika to musisz zdradzić co i jak żeby mógł odpaliić a mechaniory jak mechaniory, 9 uczciwych a jeden .... :evil:
Założyłem teraz odcięcie z trybem serwisowym, czyli jak zostawiasz u mechanika, to odcięcie możesz wyłączyć :)

Oby tylko w tych 21 był czyjs touranek. Raczej nie chciałbym być posiadaczem któregoś z pozostałych aut.. :?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
gamzur
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: gamzur »

winetu_vip pisze:Moje kondolencje :omatko: :omatko:
gamzur pisze:immo plus odcięcie zapłonu.
Immo dla złodzieja to nie problem a jak działało to odcięcie zapłonu u ciebie?
winetu_vip pisze:Moje kondolencje :omatko: :omatko:
gamzur pisze:immo plus odcięcie zapłonu.
Immo dla złodzieja to nie problem a jak działało to odcięcie zapłonu u ciebie?

Ukryty przełącznik. VIN: WVGZZZ1TZ6W150823
Awatar użytkownika
darekm
Początkujący
Auto:: Touran, 1.9TDi, `08
Imię:: Darek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: darekm »

panowie, mieszkamy w polsce i ludzie nie maja jeszcze tej mentalności że nie moje to nie ruszam. poza tym musimy zadbać o zabezpieczenia. wiadomo. mieszkam na pograniczu z niemcami i wiem co tu sie dzieje. 10 sztuk na tydzien to norma ! a jak nie ukraince to polaki. syf i banda się porobiła. policja się nie interesuje za bardzo bo nie będą się narażać. kiedyś stali na każdym rogu i kasowali, potem budowali duże domy, teraz nikogo nie widać. hmm.... ciekawe gdzie się pochowali.
jednym słowem szkoda mówić. ... polak potrafi !

sorry że tak powiem ale pwenie znajdzie się tylko i jedynie na allegro w częsciach !!!
mam nadzieję żę miałeś ubezpieczony choć nigdy się nie odzyska tego co kosztował. o to zadbaja także nasi ubezpieczyciele! też brak słów!!!
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

darekm pisze:panowie, mieszkamy w polsce i ludzie nie maja jeszcze tej mentalności że nie moje to nie ruszam. poza tym musimy zadbać o zabezpieczenia. wiadomo. mieszkam na pograniczu z niemcami i wiem co tu sie dzieje. 10 sztuk na tydzien to norma ! a jak nie ukraince to polaki. syf i banda się porobiła. policja się nie interesuje za bardzo bo nie będą się narażać. kiedyś stali na każdym rogu i kasowali, potem budowali duże domy, teraz nikogo nie widać. hmm.... ciekawe gdzie się pochowali.
jednym słowem szkoda mówić. ... polak potrafi !

sorry że tak powiem ale pwenie znajdzie się tylko i jedynie na allegro w częsciach !!!
mam nadzieję żę miałeś ubezpieczony choć nigdy się nie odzyska tego co kosztował. o to zadbaja także nasi ubezpieczyciele! też brak słów!!!
jednym słowem chaos i tragedia,ja sobie niedługo kupie pistolet i będę strzelał do wszystkich tak jak w stanach to robią.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

Albo w całości "przestrzeleny"

mam nadzieję żę miałeś ubezpieczony choć nigdy się nie odzyska tego co kosztował. o to zadbaja także nasi ubezpieczyciele! też brak słów!!![/quote]

jak miał normalne ubezpieczenie i kupił stała wartość pojazdu dostanie tyle ile na polisie w dniu ubezpieczenia auto stało w eurotaxie , nie interesuje go ze auto spadło nawet może 10 tys dostanie tyle na ile było ubezpieczonego

Trochę mnie zaczyna smieszyć ten temat związany z zabezpieczeniami co ci to da , a jak ci ukradna navi i poduszkę kierowcy to co wtedy pomoże zabezpieczenie ? czy aż takie drogie jest AC płacąc co kwartał 500 zł ? Sen spokojny, komfort jazdy bo jak w coś uderze to nie muszę płacić ze swoich, proszę nie pisać ze jeżdzimy bezpiecznie proszę to powiedzieć sarnie lub dzikowi jak wybiegnie na drogę, parkuje gdzie chce a jak chcą to niech kradną. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2014 14:07 przez tomix, łącznie zmieniany 1 raz.
jurgeen
Przeglądacz
Auto:: Golf & Passat
Imię:: Jurek
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: jurgeen »

To lepiej miniAC jak ktoś chce oszczędzić, szkody kradziezowe i spotkania ze zwierzętami sa objęte, natomiast kosztuje niedużo, chyba miałem na tourana 850-900zl/rok
radzik128
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 BKD 2005
Imię:: Robert

Post autor: radzik128 »

od 1997 mam prawo jazdy i jazda bezszkodowa także ile byłbym do tyłu jak bym korzystał z AC :omatko:
jurgeen
Przeglądacz
Auto:: Golf & Passat
Imię:: Jurek
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: jurgeen »

Jak ukradna Ci auto to wtedy policzysz czy sie opłaciło :) ja tam wole spać spokojnie
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: tomix »

radzik128 pisze:od 1997 mam prawo jazdy i jazda bezszkodowa także ile byłbym do tyłu jak bym korzystał z AC :omatko:
czyli masz znizki jakies 60 % procent jak sie nie myle to z automatu masz 40% znizki na AC wiec grosze bys placil za Ac. Tak bywa jeden jezdzi 30 lat i nic a jeden przez 30 lat i 15 zdazen drogowych, kilka utracen pojazdu itp. I musisz jeszcze wziasc pod uwage jak kto jezdzi autem sa rozne style na przyklad styl emeryta, styl jazdy niedzielny do kosciala itp oraz pod uwage ile jezdzisz tym autem ,ile km miesiacznie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: Skradziono VW Touran

Post autor: cheles »

Darekm, pierdzielisz :-) w każdym kraju znajdzicie sie jakiś procent co po nie swoje sięgną. Więc nie ma co pisać że Polacy to złodzieje i pijacy. On tym nie słyszymy bo temat nie jest nosny w mediach.

NzTT
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Myślę że lekko z tematu zeszliście :mrgreen:
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Tomas pisze:Myślę że lekko z tematu zeszliście :mrgreen:
myślę że to się już nie powtórzy, prawda Panowie?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
adrian.grochowiak
Auto:: Touran 2007, 1.9
Imię:: Adrian

Skradziono Tourana

Post autor: adrian.grochowiak »

Witam,

w nocy z 18 na 19 kwietnia 2014 r. (między godziną 00.00 a 10.30) z terenu Góry w powiecie górowskim (woj. dolnośląskie) skradziono czarnego VW Tourana 1.9 TDI o nr rej. DGR 69 HK (vin: WVGZZZ1TZ8W019770), rok prod. 2007. Samochód posiada automatyczną skrzynię biegów DSG (na drążku zmiany naklejony jest wypukły emblemat VW).

Auto nie posiada charakterystycznych cech zewnętrznych. Wewnątrz podłokietnik między fotelami kierowcy a pasażera nie opuszcza się do pozycji minimalnej. Zamontowane jest też CB radio UNIDEN Pro520 XL. W aucie znajduje się też odblaskowa kamizelka z napisem PRESS i druga z napisem FOTO. W schowku znajduje się tablet f-rmy Samsung, a na podsufitce zamontowany jest zestaw głośnomówiący firmy Samsung. Auto porusza się na alufelgach srebrnych, 12 ramiennych. W samochodzie znajduje się także upominek przypominający tzw. "lizak" czyli biało-czerwoną tarczę używaną przez policję ruchu drogowego - z niebieskim sznurkiem.

Auto igła, zero problemów, zadbane. Wnętrze nominał.

Image
Image
Image
Image
adamking2002
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 TDI 105KM
Imię:: Adam

Re: Skradziono Tourana

Post autor: adamking2002 »

przykro mi stary, co za sk....syny, ja jestem w Norwegii wiec nie pomoge, ale mam nadzieje ze szybko sie znajdzie caly i nie uszkodzony....trzymaj sie

adamking2002
Awatar użytkownika
pabloxxx
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,9 TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: Skradziono Tourana

Post autor: pabloxxx »

Współczucia , miałeś chociaż AC?
wstaw jeszcze raz zdjęcia.