Wycieraczka przeciwbieżna strony pasażera
- gsmfun
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wycieraczka przeciwbieżna strony pasażera
Podpowie ktoś które bezpieczniki odpowiedzialne są za funkcjonowanie wycieraczek strony pasażera i storny kierowcy ? Z tego co naliczyłem to mam pod maską wersje skrzynk iz 4 przekaźnikami i 45 bezpieczników.
Za podpowiedź będę wdzięczny. rocznik 2005
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 22, 2013 21:21 przez gsmfun, łącznie zmieniany 1 raz.
Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Re: Bezpiecznik wyciercaczek przeciwbieznych
Sprawdźgsmfun pisze:Podpowie ktoś które bezpieczniki odpowiedzialne są za funkcjonowanie wycieraczek strony pasażera i storny kierowcy ? Z tego co naliczyłem to mam pod maską wersje skrzynk iz 4 przekaźnikami i 45 bezpieczników.
Pozdrawiam
-F31- 25 A - silnik wycieraczki, strona kierowcy -V216-
-F3- 25 A - silnik wycieraczek, strona przedniego pasażera -V217-
- gsmfun
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Więc tak sprawdziłem bezpieczniki i nic z tego są ok. Nowy model który wstawiłem w miejsce starego od strony kierowcy działa bezproblemowo, strona pasażera nagle przestała działać. NA wtyczce napięcie jest. Co dalej sprawdzać ? Rozebrałem także sterowanie silniczka i jest w jak najlepszym porządku. Muszę jeszcze zapobiegawczo sprawdzić czy jest przejście między wtyczką a sterownikiem po założeniu wtyczki na sterownik.
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 22:25 ]
edit:
///////////////////////////////////////
czy końcówki oznaczeń silniczków wycieraczek muszą być zgodne aby wspólpracowały ze sobą ?
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 22:25 ]
edit:
///////////////////////////////////////
czy końcówki oznaczeń silniczków wycieraczek muszą być zgodne aby wspólpracowały ze sobą ?
Mechatronik z zawodu..
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Zestaw naprawczy (same gumy) wycieraczek przeciwbieżnych do zamówienia w ASO, nr katalogowe:
1K0955429A
1K0955429 C
koszt ok 30 zł szt. Sprawdź czy masz oryginane wycieraczki, bo do nie oryginalnych moga nie pasować. Można zamawiać po sztuce, nie trzeba kompletu, tylko po co ? Lepiej komplet wymienić.
1K0955429A
1K0955429 C
koszt ok 30 zł szt. Sprawdź czy masz oryginane wycieraczki, bo do nie oryginalnych moga nie pasować. Można zamawiać po sztuce, nie trzeba kompletu, tylko po co ? Lepiej komplet wymienić.
- lukasz22i
- Użytkownik
- Podziękował: 3 razy
Dzięki, a jaką długość ma pióro wycieraczki kierowcy? Pomyślałem o wymianie jednej bo...druga zbiera idealnie a nie mam nawyku wymieniania czegoś co jest dobre.Tomas pisze:Zestaw naprawczy (same gumy) wycieraczek przeciwbieżnych do zamówienia w ASO, nr katalogowe:
1K0955429A
1K0955429 C
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
-
sebek1988
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2005r
- Imię:: Sebastian
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Wycieraczka przeciwbieżna strony pasażera
Chłopaki mam problem wycieraczka od strony pasażera wyjeżdżała do słupka i nie chowała się ta od strony kierowcy działała normalnie po próbie schowania wycieraczki od strony pasażera ręcznie przestała w ogóle działać. Patrzyłem na bezpieczniki w komorze silnika obok akumulatora bo podobno F3 i F31 są odpowiedzialne za wycieraczki niestety nie znalazłem tam bezpiecznika z oznaczeniem F31 mam tylko do F30 pomoże ktoś ? Touran 2005 1,9 Tdi