nowy dział - oferty komercyjne w dziale giełda
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
nowy dział - oferty komercyjne w dziale giełda
Witam!
Wzorem innego forum proponuję otworzenie działu "oferty komercyjne" w dziale giełda. Uważam, że tylko można na tym skorzystać ,byłby w końcu jeden dział w którym osoba szukająca np. części, chemii, pomocy w sprowadzeniu samochodu, ogłoszeń sprzedaży auta przez firmę godną polecenia itp. i tak ja już tam 4 tematy widzę:
- Jacek ze swoimi promocjami na wycinkę DPFu i inne usługi
- Aki ze swoją pomocą przy sprowadzaniu samochodów
- Maciek (admin) ze swoją reklamą strony i opisem
- Jeżu - części itp
ktoś by jeszcze mógł się podłączyć, użytkownicy forum wtedy mogą uzyskać rabat na zakupy w danym sklepie itd.
jak dla mnie tylko na plus i skończyła by się wojna kto może a kto nie może się reklamować na forum.
Wzorem innego forum proponuję otworzenie działu "oferty komercyjne" w dziale giełda. Uważam, że tylko można na tym skorzystać ,byłby w końcu jeden dział w którym osoba szukająca np. części, chemii, pomocy w sprowadzeniu samochodu, ogłoszeń sprzedaży auta przez firmę godną polecenia itp. i tak ja już tam 4 tematy widzę:
- Jacek ze swoimi promocjami na wycinkę DPFu i inne usługi
- Aki ze swoją pomocą przy sprowadzaniu samochodów
- Maciek (admin) ze swoją reklamą strony i opisem
- Jeżu - części itp
ktoś by jeszcze mógł się podłączyć, użytkownicy forum wtedy mogą uzyskać rabat na zakupy w danym sklepie itd.
jak dla mnie tylko na plus i skończyła by się wojna kto może a kto nie może się reklamować na forum.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Re: nowy dział - oferty komercyjne w dziale giełda
pisałem podobny temat w dziale dobrodziei, w toku dyskusji nie zyskał akceptacji. Myślę jednak że sprawa jest aktualna i argument jakoby forum to było stricte o touranie a nie o pierdołach ( bo takie głosy się pojawiały) w obliczu tematów o rowerach, turystyce, i prezentacji innych aut nie ma sensu.
Raz jeszcze powtórzę wizytówki biznesowe powinny być a rolą zarządu jest ustalić kryteria wg jakich można je emitować ( staż na forum, ilość postów, podziękowań).
Skoro każdy przyznaje że nie samym touranem żyjemy....
Raz jeszcze powtórzę wizytówki biznesowe powinny być a rolą zarządu jest ustalić kryteria wg jakich można je emitować ( staż na forum, ilość postów, podziękowań).
Skoro każdy przyznaje że nie samym touranem żyjemy....

ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: nowy dział - oferty komercyjne w dziale giełda
Tylko jedna uwaga jak to zweryfikujemy żeby później nie było placzu na forum że ktoś lub grupa nie została oszukana. Mam na myśli nowych uzytkownikow. A jak negatywne wpisy sie znajdą to i renoma forum straci. Co do pomysłu nie mam zastrzezen, ale boję sie tego, że forumowicz straci czujność bo przecież pomagamy sobie bezinteresownie i wtopi parę złotych a później do kogo będą pretensje? Druga kwestia to jak ktoś z forumowiczow częściej pobywa na forum a nie tylko od czasu do czasu to sam będzie wiedział do kogo sie zwrócić z pomocą o radę albo zakup. Uważam że temat do głębokiego przemyślenia.
No i jeszcze do postu kolegi należy dodać kolega Dodi sprowadzanie aut.
NzTT
No i jeszcze do postu kolegi należy dodać kolega Dodi sprowadzanie aut.
NzTT
- aawol
- ____________________
no nie tylko ....
nie mówię o braniu odpowiedzialności za ogłoszenia - wszak każdy działa na własne ryzyko i wizytówki nie będą sygnowane logo klubu. Ot ogłoszenie jak każde inne....
Każdy coś może - i może pomóc jak będą chętni . Chodzi o stworzenie katalogu możliwych kontaktów - bez komentarzy, krótko - zakres działania, kontakt. Kto zechce ten się ogłosi, kto zechce na własne ryzyko wejdzie w biznes.
Przykładowo - aawol pracuję w firmie xxx ( kosmiczny pył i wycieczki na Marsa) tel 666666666.
Ja ciągle coś kupuję - coraz więcej on-line" i wolałbym zamówić u kolegi z forum niż na allegro - i nie chodzi mi tylko motoryzację.....
nie mówię o braniu odpowiedzialności za ogłoszenia - wszak każdy działa na własne ryzyko i wizytówki nie będą sygnowane logo klubu. Ot ogłoszenie jak każde inne....
Każdy coś może - i może pomóc jak będą chętni . Chodzi o stworzenie katalogu możliwych kontaktów - bez komentarzy, krótko - zakres działania, kontakt. Kto zechce ten się ogłosi, kto zechce na własne ryzyko wejdzie w biznes.
Przykładowo - aawol pracuję w firmie xxx ( kosmiczny pył i wycieczki na Marsa) tel 666666666.
Ja ciągle coś kupuję - coraz więcej on-line" i wolałbym zamówić u kolegi z forum niż na allegro - i nie chodzi mi tylko motoryzację.....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- cheles
- Władca postów
aawol
Świetnie Cię rozumiem i też uważam, że jak mam komuś płacić z neta to wolę zamówić u kolegi z forum co mi przypomniało, że muszę do Jeża kurna przelew wysłać
Ale wiesz jacy są ludzie, większość starych bywalców się zna i w każdej chwili można do siebie zadzwonić i pogadać. Może by wprowadzić zapis, jeżeli admini się zdecydują kryteria takie jak podałeś. Poczekajmy na odpowiedz administracji forumowej oraz innych użytkowników.
Świetnie Cię rozumiem i też uważam, że jak mam komuś płacić z neta to wolę zamówić u kolegi z forum co mi przypomniało, że muszę do Jeża kurna przelew wysłać

Ale wiesz jacy są ludzie, większość starych bywalców się zna i w każdej chwili można do siebie zadzwonić i pogadać. Może by wprowadzić zapis, jeżeli admini się zdecydują kryteria takie jak podałeś. Poczekajmy na odpowiedz administracji forumowej oraz innych użytkowników.
- aawol
- ____________________
Ograniczenia muszą być - limit postów, akceptacja ( jak w giełdzie), staż na forum lub inne- temat do dyskusji... Myślę że ogłoszeniodawca powinien być równocześnie dobrodziejem żeby uniknąć jednorazowców...
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- cheles
- Władca postów
- marnon
- Zaawansowany
- Auto:: Golf V variant
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
jeśli mogę zobaczcie tu : http://www.forum.vwgolf.pl/viewforum.ph ... f185aec987 , firma X za to że jest na forum i jest to znana firma daje np. 10% rabatu na swój produkt na hasło touran klub polska... dlaczego nie? jak ktoś będzie niezadowolony to pisze posta itp, jak będzie większość negatywnych postów temat usunięty a gość dostaje bana.
Ja tu nie widzę żadnego problemu, wręcz przeciwnie same korzyści. Jeszcze się taki nie znalazł co by wszystkim dogodził, zawsze będzie ktoś marudził tu czy tam, zwykle nie będąc powiązany z tematem.
-- 21 maja 2014, o 20:35 --
widać zainteresowanie tematem moderatorów i admina
ktoś chce coś zrobić dla innych a tu olewka, no trudno, jak nie chcecie to nie.
Ja tu nie widzę żadnego problemu, wręcz przeciwnie same korzyści. Jeszcze się taki nie znalazł co by wszystkim dogodził, zawsze będzie ktoś marudził tu czy tam, zwykle nie będąc powiązany z tematem.
-- 21 maja 2014, o 20:35 --
widać zainteresowanie tematem moderatorów i admina

ktoś chce coś zrobić dla innych a tu olewka, no trudno, jak nie chcecie to nie.
- cheles
- Władca postów
marnon
Nie olewka, tylko pomysł pewnie dojrzewa więc cierpliwości
Nie olewka, tylko pomysł pewnie dojrzewa więc cierpliwości