Karol1981 pisze:D

zięki za wszystkie informacje.Widzę,że jednak jest w touranach ten problem...no i z tego co rozumiem,to raczej nie poprawiono nic w tym temacie po lifcie w 2007 roku
ciekawy jestem czy to czesty problem czy poprostu należy wziąść poprawkę na to,że każde auto mające ponad 10 lat zaczyna rdzewieć i wiele tu nie pomoże ocynk,że jak blacha to nie ma zmiłuj...ps.a z tymi miejscami pod klamką to ciekawe

....zapewne na całe drzwi z czasem pójdzie ,,ruda".

..mam dużo do myślenia

aż tak strasznie nie jest, precyzyjnie podaliśmy miejsca gdzie rdza może się pojawić ale nie musi,
notorycznie to tylko tylna klapa , reszta to z reguły indywidualne przypadki, progi, nadkola, maska, "nadszybie" - z reguły uszkodzenia w tych miejscach wiążą się z terenem po jakim auto jeździ ( drogi nie zawsze asfaltowe od kamyków to progi, nadkola, autostrady wiążą się z odpryskami na masce, nadszybiu ),
ja mam 2006 r i rdza wychodzi (bardzo delikatnie) wokół lampek podświetlenia rejestracji oraz trzy malutkie odpryski na masce- reszta czysta.
Ale jedno muszę przyznać że VW się nie popisał , drugie auto mam Xsarę z 2001r i auto to nie ma takich luksusów jak touran ( czyli garażu ) , posiada kilka obić na karoserii które powinny rdzewieć ... i zero rdzy . Francuskie nie zawsze jest gorsze ( pomijam że ma common raila już w 2001 ...

)