Potrzebuje przeprowadzić kable z wnętrza auta (najlepiej z okolic deski rozdzielczej) na zewnątrz do progów pod drzwiami.
Czy jest jakaś inna, krótsza droga niż przez przepusty do komory silnika i potem w nadkola ?
Którędy przeprowadzić kable ?
-
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Którędy przeprowadzić kable ?
A co Ty tymi kablami będziesz uliczne latarnie zasilał ? Osobiście w Touranie żadnego kabla jeszcze nie widziałem co najwyżej przewody, to tak 

- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
wewnątrz pod plastikami progów do tyłu, po lewej stronie bagażnika (za schowkiem na podnośnik) jest przelotka w podłodze - wyjdziesz za tylnym lewym kołem. Możesz tak jak mówisz robić ale przy progach i przednich kołach trudno znaleźć miejsce żeby te przewody schować. Nie wiem oczywiście co chcesz robić ani czym zakończyć te przewody ale we wspomnianym przeze mnie miejscu jest sporo luzu na gniazdko itp...( uwaga ! to miejsce jest narażone na wilgoć....)
Co do różnicy kabel/przewód to dla mnie jeden pieron!!! choć z definicji to w touranie są same kable ( przewód w izolacji to kabel)
Co do różnicy kabel/przewód to dla mnie jeden pieron!!! choć z definicji to w touranie są same kable ( przewód w izolacji to kabel)
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 BLS
- Imię:: Robert
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
dzieki za propozycje, jezeli chodzi o zaslepke calkiem z tylu w schowku bagaznika to to miejsce chyba znam bo wiazke od haka tamtedy przeprowadzalem.
blizej przodu znam jeszcze przelotke pod tylnym nadkolem, ktoredy ciagnalem wiazke do czujnika poziomowania ksenonow.
wszystko to jednak troche za daleko bo potrzebuje raczej przod samochodu obsluzyc
pod przepustem na elektryke drzwi przednich jest zaslepka ale wolal bym cos mniej rzucajacego sie w oczy. czuje, ze sie skonczy jednak na przejsciu przez komore silnika i błotniki.
btw. po odkreceniu dolnych, plastikowych oslon podwozia wybralem ze 4kg zwiru zebranego chyba z calego swiata. w miejscu przykrecenia oslon byly oznaki rudej wiec warto tam czasem rzucic okiem.
blizej przodu znam jeszcze przelotke pod tylnym nadkolem, ktoredy ciagnalem wiazke do czujnika poziomowania ksenonow.
wszystko to jednak troche za daleko bo potrzebuje raczej przod samochodu obsluzyc

pod przepustem na elektryke drzwi przednich jest zaslepka ale wolal bym cos mniej rzucajacego sie w oczy. czuje, ze sie skonczy jednak na przejsciu przez komore silnika i błotniki.
btw. po odkreceniu dolnych, plastikowych oslon podwozia wybralem ze 4kg zwiru zebranego chyba z calego swiata. w miejscu przykrecenia oslon byly oznaki rudej wiec warto tam czasem rzucic okiem.
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
jak duży element będzie zakończeniem kabli? kratki halogenów, dokładka zderzaka?
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol