[quote="KriSSo"]3sezony? Przecież to zupełnie normalne zużycie. Też mam obecnie opony trzeci sezon i właśnie widzę, że to ich ostatni. Normalna rzecz. To ile Ty chciałeś sezonów na nich przejeździć? Ok Żona, wszystko jedno kto.
Oczekiwałbym że po 15 tys. przebiegu opona będzie mieć bieżnik..... Żona robi 8-10 tys w roku oczywiście ma dwa komplety kół więc łatwo policzyć.... Zużycie przy delikatnej jeździe takie że ja musiałbym zdjąć te gumy po jednym sezonie. Ktoś zmienia z kolegów opony co 15tys?
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
no i to jest normalne - ja mam conti z roku 2010 - mają po 5 mm i mocno wierzę że ten sezon objadę .... Uniroyale szumiały ( przesiadka z fuld) no i bieżnik znikał w oczach. Wiosną clio dostało nowe dobre gumy Goodyear'y i jest cichuteńko a po ok 3 miesiącach bieżnik jest jak nowy.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
Uniroyal szybko bedzie sie konczyc
Wczesniej w golfie4 mialem kormoran gamma jako nowa opona super ale konczyla sie w oczach.
Obecnie mam matadory zalozone -cena poruwnywalna i jeszcze dosyc sie zostalo tej opony( po 202zl zal bylo niewziasc)
Panowie.
Jakbym zobaczył, że mi ubyło po 3kkm bieżnika, to bym więcej na markę nie spojrzał. Oczywiście mówimy o normalnych warunkach eksploatacji opony.
PZDR
Witam.
Panowie, kupiłem niedawno felgi na lato 17" ET36 J7.5, chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar będzie najbardziej odpowiedni?
Co myślicie o 215/50/17?
Proponowano mi również szerokość 205.
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E
jakintos pisze:Witam.
Panowie, kupiłem niedawno felgi na lato 17" ET36 J7.5, chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar będzie najbardziej odpowiedni?
Co myślicie o 215/50/17?
Proponowano mi również szerokość 205.
Mam felgi z ET35 i opony 205 i są praktycznie na styk z obrysem auta (może nawet lekko wystają). Jeśli dasz szersze opony to przy ET36 będą pewnie wystawać poza obrys auta.
rzutnik pisze:Mam felgi z ET35 i opony 205 i są praktycznie na styk z obrysem auta (może nawet lekko wystają). Jeśli dasz szersze opony to przy ET36 będą pewnie wystawać poza obrys auta.
Rzeczywiście gdy sprawdzałem felgę przykręcając do piasty była na styk z obrysem, duże znaczenie ma też szerokość felgi, przy tym samym ET sprawdziłem również J8.5 i już wystawała o jakieś 1.5cm.
Co prawda między ET35 a ET36 nie ma praktycznie rożnicy, zależy też jaką szerokość felgi masz.
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E