RNS 510 czarny ekran (wyświetlacz)
- oskar2002
- Auto:: Touran,TDI 1.9, 2004r
- Imię:: Tomasz
RNS 510 czarny ekran (wyświetlacz)
Witam. Chce się podzielić informacją odnośnie navi (rns 510) w sytuacji gdy wszystkie funkcje działają, od podświetlenia klawiszy, dotyku przez radio,media i nawigacje. A ekran jest czarny! I nie pomogło wgranie żadnego softu czy reset navi. W moim przypadku pomogło wypięcie panela wyświetlacza, który podpięty jest na taśmach i jednej kości przewodowej.Wystarcz delikatnie oczyścić te elementy, ja jeszcze na koniec delikatnie spryskałem preparatem do pochłaniana wilgoci (zostawia mgięłkę oliwki) -nie powinny się utleniać w przyszłości taśmy na złączkach (w końcu w samochodzie występują różne warunki atmosferyczne)
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony wt cze 24, 2014 14:42 przez oskar2002, łącznie zmieniany 2 razy.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Re: RNS 510 czarny ekran (wyświetlacz)
Info napewno przydatne dla forumowiczow bedzie. Jak masz szanse to fajnie byloby jakiegos manuala wrzucic
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

- BRUNO55
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: RNS 510 czarny ekran (wyświetlacz)
Ja z tym się bawiłem http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ead#unreadwujo_sam pisze:Info napewno przydatne dla forumowiczow bedzie. Jak masz szanse to fajnie byloby jakiegos manuala wrzucic![]()