Witam .
Jutro będę wymieniał amorki i odboje z jajowatych na okrągłe, zrobię jakieś fotki .
I tak to wygląda w jajowatych gniazdach .Wielkie podziękowania dla kolegi JEŻA za super manual który mi bardzo pomógł
czytając manual jeża natknąłem się na pytanie...a mianowicie, jestem po zabiegu wymiany sprężyn na sportowe, przód mi opadł o 3 cm czyli nieźle... ale z tyłem mam problem bo opadł o 1 cm... czytając manual natknąłem się o informację o długości odbojów
grzegomir pisze: samochód pracuje na odbojach a nie sprężynach??
jak już wydaje mi się, żebyś to raczej odczuł podczas jazdy albo usłyszał, że dobija auto gdyby tak było długość odboju na postoju raczej nie ma wpływu. A o ile krótsze te nowe sprężyny??
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
miały być krótsze o od -30mm do -35mm a mi jak na razie opadł -10mm... kupiłem je używane niby prawie nowe, może to jeszcze kwestia wyrobienia sie ich... dziś auto umyję zrobię pomiary wstawię zdjęcia może u siebie ktoś porówna wysokość...
to że się opiera o odboje też wydaje mi się nie realne... ale kto pyta nie błądzi
grzegomir pisze:.... a mi jak na razie opadł -10mm...
O Stary, najwyższa pora zbadać prostatę i pomyśleć o zmianie diety Sorry, musiałem
Ok, pamiętaj, że producenci podają poziom obniżenia w stosunku do auta fabrycznie nowego. Sprężyny również ulegają zużyciu i być może Twoje auto z tego powodu już jest niżej ok 2 cm, dlatego siadł o 1 cm tylko.
Broń Boże, żebym się czepiał ...... Upał jest, temp powietrza bardzo wysoka. Twoj pomiar mało rzetelny - nie uwzględnia zmian ciśnienia w oponie . Mierz zawsze od rantu błotnika do środka piasty, bo wtedy wartość obniżenia nie jest zależna od ciśnienia i średnicy koła, a tym samym daje możliwość porównań z autkiem, które stoi na kołach w innym rozmiarze.
P.S. Daj Grzesio parę fotek jak autko w całości stoi na tych sparingach.
Stanie na odbojach jest nierealne.
Prawda jest taka, że tył bardziej dostaje popalić. Stare sprężyny były wyrobione i auto już siedziało, dlatego jak założyłeś -30, to tak naprawdę auto prawie nie usiadło, bo stare sprężyny już nie trzymały parametrów.
Tak to wygląda u mnie Nie mierzyłem ale z ciekawości jutro to zrobię.
KriSSo może i fakt że pomiar jest do dupy jeszcze dziś się poprawie... na zdjęcia trzeba będzie poczekać bo żona zabiera samochód na urlop,a mój aparat woła o pomstę do nieba...
niko02 żałuję że nie zrobiłem zdjęć takich jak ty jakoś nie pomyślałem... co do amorków to u mnie zostały oryginalne to też moze mieć wpływ...
grzegomir pisze:co do amorków to u mnie zostały oryginalne to też moze mieć wpływ...
Jeżeli juz swoje mają najechane, to mogą popuścić .
2 lata temu założyłem felgi 18" i pojechałem na wakacje. zawieszenie było seryjne. Wracałem w 5 osób z pełnym bagażem i amory nie wytrzymały:
Sorki za małe zdjęcia. te miałem na imageshack.us i już mogę je dodać tylko w rozmiarze 280x200
Już wszystko jasne. Podniosłem auto na lewarku, wyciągnąłem odbój z gniazda i odczytałem nr. Teraz wymiana - jest zawodowy manual, więc mam nadzieje pójdzie łatwo.