Zmiana radia.
- jeffik
- Użytkownik
- Auto:: Toyota Verso
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam!
Jeśli to ta CANVA CS 7702 to powiem jedno słowo PORAŻKA!
Miałem ją zamontowaną u siebie dosłownie około 3 godzin i wywaliłem ją jak najszybciej tym bardziej że znalazł się na nią kupiec. Nie wiem jakie miałeś wcześniej radio jeśli twierdzisz że to coś gra dobrze. Napiszę tak, gra to jak stary jamnik...
Z drugiej zaś strony "dobrze" to kwestia gustu.
Zakupiłem sobie RNS 510 i to gra śmiało mogę powiedzieć dobrze ale i nie najlepiej, gdyż RCD 500 mp3 gra dużo lepiej od RNSki.
Za kilka dni znajomy będzie sprzedawał w idealnym stanie RCD510 za podobne pieniądze co ta Canva i taką zamianę polecam rozważyć.
Z góry zaznaczam że nie chce nikogo urazić tym postem, dzielę się jedynie własnymi odczuciami,
Pozdrawiam!
Jeśli to ta CANVA CS 7702 to powiem jedno słowo PORAŻKA!
Miałem ją zamontowaną u siebie dosłownie około 3 godzin i wywaliłem ją jak najszybciej tym bardziej że znalazł się na nią kupiec. Nie wiem jakie miałeś wcześniej radio jeśli twierdzisz że to coś gra dobrze. Napiszę tak, gra to jak stary jamnik...
Z drugiej zaś strony "dobrze" to kwestia gustu.
Zakupiłem sobie RNS 510 i to gra śmiało mogę powiedzieć dobrze ale i nie najlepiej, gdyż RCD 500 mp3 gra dużo lepiej od RNSki.
Za kilka dni znajomy będzie sprzedawał w idealnym stanie RCD510 za podobne pieniądze co ta Canva i taką zamianę polecam rozważyć.
Z góry zaznaczam że nie chce nikogo urazić tym postem, dzielę się jedynie własnymi odczuciami,
Pozdrawiam!
-
- Auto:: touran 1,9 tdi 2004
- Imię:: marcin
Re: Zmiana radia.
Witam posiadam radyjko rcd 300 bez mp3i chcial bym je zmienic na rcd 300 tyle ze z mp3 i moje pytanie czy wystarczy jedno wyjac wlozyc drugie wpiac kostke i koniec czy wiecej zabawy z tym jest ???Szukalem takiej informacji na forum ale nie znalazlem...
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Po pierwsze to przydałoby się przywitaćmarcinz19871 pisze:Witam posiadam radyjko rcd 300 bez mp3i chcial bym je zmienic na rcd 300 tyle ze z mp3 i moje pytanie czy wystarczy jedno wyjac wlozyc drugie wpiac kostke i koniec czy wiecej zabawy z tym jest ???Szukalem takiej informacji na forum ale nie znalazlem...

Odpowiadając na Twoje pytanie - wystarczy wypiąć stare, wpiąć nowe, wpisać kod i cieszyć się z nowego sprzętu.
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Przymierzam się do zakupu radia, obecnie zastanawiam się nad RCD310 i RCD510.
Tourana mam z 2003, wszystko w oryginale więc domyślam się że Gateway do wymiany, obecnie mam RCD300 (z osobnymi przyciskami).
Nie zależy mi na nawigacji bo i tak używam zewnętrznej, za to mile widziana zmieniarka, jakiś czytnik kart/usb bądź złącze AUX, i bluetooth
Głośniki mam 2 na desce i 2 w przednich drzwiach, chcę jeszcze dorzucić do tylnych drzwi, więc czy nie będzie z tym problemu?
Bluetooth jest wbudowany w radiu czy trzeba dokupić osobno moduł?
Czy ktoś wie jaki jest mniej więcej całkowity koszt wymiany, na RCD510 i RCD310?
No i co poza radiem nową ramką i gateway muszę dokupić?
Tourana mam z 2003, wszystko w oryginale więc domyślam się że Gateway do wymiany, obecnie mam RCD300 (z osobnymi przyciskami).
Nie zależy mi na nawigacji bo i tak używam zewnętrznej, za to mile widziana zmieniarka, jakiś czytnik kart/usb bądź złącze AUX, i bluetooth
Głośniki mam 2 na desce i 2 w przednich drzwiach, chcę jeszcze dorzucić do tylnych drzwi, więc czy nie będzie z tym problemu?
Bluetooth jest wbudowany w radiu czy trzeba dokupić osobno moduł?
Czy ktoś wie jaki jest mniej więcej całkowity koszt wymiany, na RCD510 i RCD310?
No i co poza radiem nową ramką i gateway muszę dokupić?
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
jesli auto z 2003r to raczej na 95% do wymiany gatek
blutu do 310 nalezy dokupic i do 510 pewnie też.
do usb najlepiej media-in fabryczny dokupic.
blutu do 310 nalezy dokupic i do 510 pewnie też.
do usb najlepiej media-in fabryczny dokupic.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wszystko zalezy jakiej cenie kupisz radio. 310 bedzie tansza od 510 ale do 510 nie musisz "gatka" zmieniac gdyz wystarczy odpowiedni soft. Gdzies na forum byly opisane radyjka. Modul blutka na bank do kupienia. Jaki? Na forum byly rowniez opisane do radia i czerwonych zegarow- poszukac
Ja mam 510 ale RNSa i smialo moge polecic. Male etui na karty SD i bezkres muzyki
No i na koniec zostaje kodowanie dzwieku w radiu aby bucalo piknie (zalezy jak bylo zakodowane wczesniej-2 czy 4 glosniki i w jakim sam9chodzie gralo).

- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Wiem że tajpej ma na sprzedaż, nawet pisałem do niego, ale ciągle jakoś korci mnie do RCD510... Muszę to na spokojnie przemyśleć...
- adas110780
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9tdi, BKC, 2004
- Imię:: Adam
- Podziękował: 12 razy
Ja wlasnie zakupilem rcd510 z Chin, czekam na paczke
mp3. aux i wyjscie na kamere cofania, tylko bez rds i dab ale nie zalezy mi na nim w sumie ok.460pln wyszlo.

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2,0, 2005
- Imię:: Przemek
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Witam posiadam radio rcd 300 bez mp3 i chciałbym je zmienić na takie same tylko z mp3 i moje pytanie jest czy w tym przypadku nie będzie problemu z rozładowaniem aku.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Nie będzie. Te same wtyczki, podmieniasz radio, wbijasz kod i cieszysz się ładniejszym radiem z mp3.
Wiem bo sam zmieniałem
Wiem bo sam zmieniałem

Pozdrawiam!