Witam
Przepraszam że nie byłem w przywitalni, ale obiecuje że to zrobię jak uporam sie z problemem.
Przy ruszaniu autem na skrętnych kołach lub ruszanie na przemian do przodu i tyłu słychać jedno lub dwa mocne stuki pod podłogą. Następnie podczas jazdy w trasie kiedy jedzie stabilnie co jakiś czas obroty falują i szarpie strasznie silnikiem. następny objaw to na postoju jak wrzucę wsteczny(R) i zaciągnę ręczny to silnik gaśnie, po wrzuceniu na D nie ma tych objawów. Na postoju na P i N telepie silnikiem. Dwumase miałem wymienianą miesiąc temu. Kiedy zajrzałem pod auto okazało sie z przegubu wewnętrznego wyleciał cały smar bo guma sie zsunęła. Kiedy szarpie półośką to lekko gdzieś tam przeskakuje w przegubie. Załadowałem smar i zamontowałem osłonkę ale objawy nie zniknęły. Komputer nie wykazuje żadnych błędów.
Proszę o pomoc, przyjechałem do rodziny 700 km i za pare dni wracam a tu autem jeździć nie można.
Dodam że zauważyłem że wokół obudowy filtra skrzyni dsg jest olej. Czy to możliwe że objawy wskazują na brak oleju w skrzyni ??
Mechanik jak wymieniał dwumase wymieniał też simering, wiec czy olej wokół pokrywy filtra może kapać z simeringu ?
-- So lip 19, 2014 16:06 --
problem chyba rozwiązany, jeszcze pojeżdżę pare kilometrów i zobacze. Okazało sie że za duzo miałem oleju w skrzyni o 0.7l. Wina pewnie mechanika który montował dwumase i za dużo wlał. A te stuki według kuzyna czuć na karoserii więc albo poduszka lub amortyzator.