Zostałem oszukany przez klubowicza.
- Gregor
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Zostałem oszukany przez klubowicza.
Witajcie wszyscy zostałem oszukany przez naszego klubowicza o nicku badi . Jakiś czas temu zapytałem się w temacie ciekawych ogłoszeń czy ktoś posiada lampy do polifta lub crossa, odpowiedział mi kolega badi że on takie lampy posiada i że może mi je za 180 zł sprzedać oczywiście targując się doszliśmy do ceny 165 zł. Gdy kolega przysłał mi zdjęcia lampek nic nie wzbudziło moich zastrzeżeń oprócz tego że jedna z nich była zaparowana , lecz kolega stwierdził że wymieniał żarówkę i pewno źle zatrzasnął obudowę a mył samochód i można to spokojnie wysuszyć. Transakcja doszła do skutku. Gdy zjawił się kurier i otworzyłem karton byłem przerażony lampy spękane porysowane i nie wiadomo co jeszcze. Napisałem do kolegi który streszczając kilka jego wiadomości wypiął się na mnie. Napisał że on takie kupił od kolegi klubowego areczek i był zadowolony, wtedy miarka się przebrała. Jakieś 1,5 miesiąca temu areczek sprzedawał te lampy za 120 zł przy czym na zdjeciach były te spękania widoczne i było to zawarte w opisie. Napisałem koledze że dodatkowo chciał na mnie zarobić . Badi zaproponował obniżyć cenę o 40 zł i przelał mi je na konto ale to jeszcze nie wszystko dzisiaj pomysłałem a dobra przeboleje te rysy zakładam lampy na które tak długo czekałem patrze a lampy dookoła zasilikonowane (dlatego parują brak wentylacji) żeby tego było mało lampy od anglika. Uważajcie na tego gościa. A adminów proszę o wycofanie jego ogłoszeń z działu giełda żeby ktoś z klubu nie płakał jak ja. SPrawę oczywicie przekazuje na policję.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Zostałem oszukany przez klubowicza.
Przykra sprawa tym bardziej ze miala miejsce miedzy forumowiczami. Mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia 
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Gregor na policję nie masz co iść bo nic nie zrobią "mała szkodliwość czynu" czy coś w tym stylu, takie mamy prawo.
Tylko nalatasz się i tyle.
Szkoda, że na forum doszło do takiej sytuacji, ale miejmy nadzieje że to pierwszy i ostatni raz.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tylko nalatasz się i tyle.
Szkoda, że na forum doszło do takiej sytuacji, ale miejmy nadzieje że to pierwszy i ostatni raz.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Gregor
- Zaawansowany
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Odsyłając koledze 40 zł niejako przyznał się do tego że z lampami było coś nie tak. Nie chcąc stracić kasy popchnął je dalej ukrywając wady towaru. Przykra sprawa.Gregor pisze:Witajcie wszyscy zostałem oszukany przez naszego klubowicza o nicku badi . Jakiś czas temu zapytałem się w temacie ciekawych ogłoszeń czy ktoś posiada lampy do polifta lub crossa, odpowiedział mi kolega badi że on takie lampy posiada i że może mi je za 180 zł sprzedać oczywiście targując się doszliśmy do ceny 165 zł. Gdy kolega przysłał mi zdjęcia lampek nic nie wzbudziło moich zastrzeżeń oprócz tego że jedna z nich była zaparowana , lecz kolega stwierdził że wymieniał żarówkę i pewno źle zatrzasnął obudowę a mył samochód i można to spokojnie wysuszyć. Transakcja doszła do skutku. Gdy zjawił się kurier i otworzyłem karton byłem przerażony lampy spękane porysowane i nie wiadomo co jeszcze. Napisałem do kolegi który streszczając kilka jego wiadomości wypiął się na mnie. Napisał że on takie kupił od kolegi klubowego areczek i był zadowolony, wtedy miarka się przebrała. Jakieś 1,5 miesiąca temu areczek sprzedawał te lampy za 120 zł przy czym na zdjeciach były te spękania widoczne i było to zawarte w opisie. Napisałem koledze że dodatkowo chciał na mnie zarobić . Badi zaproponował obniżyć cenę o 40 zł i przelał mi je na konto ale to jeszcze nie wszystko dzisiaj pomysłałem a dobra przeboleje te rysy zakładam lampy na które tak długo czekałem patrze a lampy dookoła zasilikonowane (dlatego parują brak wentylacji) żeby tego było mało lampy od anglika. Uważajcie na tego gościa. A adminów proszę o wycofanie jego ogłoszeń z działu giełda żeby ktoś z klubu nie płakał jak ja. SPrawę oczywicie przekazuje na policję.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- Gregor
- Zaawansowany
- areczek
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Siemanko
widzę, że jest problem z moimi byłymi lampkami
Tyle co mogę od siebie dodać to to, że nie są one od jakiegoś anglika. Nie ma różnicy w lampach tylnych czy to anglik czy nie. Miałem nawet kontrolę policji i wszystko było ok, nawet nie przeszkadzały te mikro pękniecia. Co do parowania sam je uszczelniałem i było ok. Kiedy je sprzedawałem to wszystko opisałem. Ochłońcie Panowie
Z resztą za taką cenę czego sie spodziewać.
Tyle co mogę od siebie dodać to to, że nie są one od jakiegoś anglika. Nie ma różnicy w lampach tylnych czy to anglik czy nie. Miałem nawet kontrolę policji i wszystko było ok, nawet nie przeszkadzały te mikro pękniecia. Co do parowania sam je uszczelniałem i było ok. Kiedy je sprzedawałem to wszystko opisałem. Ochłońcie Panowie
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
No tak areczek sam je uszczelniałeś itp i dodatkowo przy sprzedaży opisałeś to wiec nowy właściciel wiedział o tym ale jak sprzedawał już o tym nie wspomniał.areczek pisze:Siemankowidzę, że jest problem z moimi byłymi lampkami
![]()
Tyle co mogę od siebie dodać to to, że nie są one od jakiegoś anglika. Nie ma różnicy w lampach tylnych czy to anglik czy nie. Miałem nawet kontrolę policji i wszystko było ok, nawet nie przeszkadzały te mikro pękniecia. Co do parowania sam je uszczelniałem i było ok. Kiedy je sprzedawałem to wszystko opisałem. Ochłońcie PanowieZ resztą za taką cenę czego sie spodziewać.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- Gregor
- Zaawansowany
Nie zmienia to faktu że chcę oddać te lampy badiemu a on się wypiął mam prawo do rękojmi.
- badi
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
- Imię:: Przemek BADI
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Witam serdecznie, widzę że jestem tutaj oczerniany bezpodstawnie, chciałem potwierdzić fakt iż wysłałem lampy koledze Gregor i nikogo nie powinno to interesować za ile je kupiłem i za ile je sprzedałem takie jest prawo rynku, ktoś może kupić za 100zł a sprzedać za 1000zł jak mu się uda, ja miałem dobre serce i strasznie mi suszyłeś głowę abym oddał Ci 60zł i że sprzedaż te lampy dalej powiedziałem że mogę przelać 40zł i tak zrobiłem, czyli kupiłeś lampy za 125zł łącznie z przesyłką, za taką cenę to kupisz wkłady do żarówek w lampach tylnych, po drugie wysłałem dużo zdjęć za dnia i w nocy jak świecą itp. zapytałeś o zaparowanie to Ci odpisałem że mam je krótko i nie parowały wcześnie a że wymieniałem żarówkę postojową to myślałem że to to, nie oglądałem lamp po zakupie od kolegi areczek pod względem szczelności itp. nie sprawdzałem czy to angliki czy nie z tego co wiem lamp do Tourana tylnych nie ma w wersji angielskiej tak wyczytałem na internecie, gdyż były produkowane na oby dwa rynki takie same, różnice są wtedy jeżeli wsteczny jest tylko w jednej z lamp i przeciwmgielne jeżeli są niesymetryczne, w naszych autach wsteczny jest w obydwu lampach i przeciwmgielne światła można włączyć w obydwóch lampach jeżeli jest to wymagane, kontakt ze mną masz idealny odpisuje na priv i sms, przelałem 40zł i teraz zaczyna się wymyślanie że to że tamto, towar nie był nowy używany stan lamp był widoczny na zdjęciach nie były retuszowane i nie wzbogaciłem się na Tobie choć tak twierdziłeś, stwierdzam że masz widzimisie i zaczynasz wymyślać i teraz zwalasz wszystko na mnie bo coś Ci się nie spodobało, wypisujesz mi smsy o ekspertyzach o tym że lampy kradzione, że jest silikon i że nie możesz na nich jeździć,ja jeździłem, kolega areczek jeździł i nic się nie działo, a że wyszło jak wyszło ja na to nic już nie poradzę ,
pozdrawiam i przepraszam kolegów z forum za taką sytuację i jestem w stanie odpowiedzieć na każde pytanie w tej sprawie
-- 28 sie 2014, o 19:40 --
kolega areczek nie opisywał w aukcji, że lampy klejone czy jakie tylko że suszył suszarka i są małe ryski w niczym nie przeszkadzające to wziąłem za takie małe pieniądze, najlepiej jest zwalić wszystko na sprzedającego bo to zawsze on ma winę, a ja odsprzedałem dalej bo mam ledowe lampy tylne
pozdrawiam i przepraszam kolegów z forum za taką sytuację i jestem w stanie odpowiedzieć na każde pytanie w tej sprawie
-- 28 sie 2014, o 19:40 --
przelałem bo kolega wypominał że na Nim zarobiłemsto2 pisze:Odsyłając koledze 40 zł niejako przyznał się do tego że z lampami było coś nie tak. Nie chcąc stracić kasy popchnął je dalej ukrywając wady towaru. Przykra sprawa.
kolega areczek nie opisywał w aukcji, że lampy klejone czy jakie tylko że suszył suszarka i są małe ryski w niczym nie przeszkadzające to wziąłem za takie małe pieniądze, najlepiej jest zwalić wszystko na sprzedającego bo to zawsze on ma winę, a ja odsprzedałem dalej bo mam ledowe lampy tylne
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
był Touran 1t3 2010 manual 2.0 CR 140 ps
jest Golf 6 GTD 2008 manual 2.0 CR 170ps
jest Ford S-max 2017 Vignale 2.0 Ecoboost 241ps
- Gregor
- Zaawansowany
To kolego oddaj kasę ja ci lampy jeśli z nimi wszystko w porządku mogę wystawić zdjęcia które mi wysłałeś na nich nic nie widać oprócz jednej ryski , co innego an olx u areczka było o drazu było widać te spękania. Ty się uchylasz jeśli twierdzisz że lampy były w zajefajnym stanie i megaatrakcyjnej cenie to oddaj kasę i sprzedasz je na pewno. Za przesyłkę zapłacę niech bedę stratny. NIkt cię tu nie oczernia mam całą korespondencję z tobą.
- badi
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
- Imię:: Przemek BADI
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Oficjalnie mówię że nie mam zamiaru bawić się w wymiany i zwroty bo to nie moja wina że Ty masz kaprys i coś Ci się nie podoba, nigdzie nie użyłem słowa, że są one w super stanie tylko, że było na nich jeżdżone i nikt do niczego się nie czepiał
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
- areczek
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Gregor Jeśli Ci sylikon przeszkadza to go poprostu zdrap
A jeśli parują to sprawdz czy je dokladnie uszczelinlem
Mozesz cos pokombinowac. Nie pieniadze nie lampy 
- PanBambaryla
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran, BMN, 2008
- Imię:: PanBambaryla
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Badi,
Oddaj mu kasę, odzyskasz część reputacji, jeżeli Ci na tym zależy...
Oddaj mu kasę, odzyskasz część reputacji, jeżeli Ci na tym zależy...