Zostałem oszukany przez klubowicza.

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany
Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
Imię:: Grzegorz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Zostałem oszukany przez klubowicza.

Post autor: Gregor »

Witajcie wszyscy zostałem oszukany przez naszego klubowicza o nicku badi . Jakiś czas temu zapytałem się w temacie ciekawych ogłoszeń czy ktoś posiada lampy do polifta lub crossa, odpowiedział mi kolega badi że on takie lampy posiada i że może mi je za 180 zł sprzedać oczywiście targując się doszliśmy do ceny 165 zł. Gdy kolega przysłał mi zdjęcia lampek nic nie wzbudziło moich zastrzeżeń oprócz tego że jedna z nich była zaparowana , lecz kolega stwierdził że wymieniał żarówkę i pewno źle zatrzasnął obudowę a mył samochód i można to spokojnie wysuszyć. Transakcja doszła do skutku. Gdy zjawił się kurier i otworzyłem karton byłem przerażony lampy spękane porysowane i nie wiadomo co jeszcze. Napisałem do kolegi który streszczając kilka jego wiadomości wypiął się na mnie. Napisał że on takie kupił od kolegi klubowego areczek i był zadowolony, wtedy miarka się przebrała. Jakieś 1,5 miesiąca temu areczek sprzedawał te lampy za 120 zł przy czym na zdjeciach były te spękania widoczne i było to zawarte w opisie. Napisałem koledze że dodatkowo chciał na mnie zarobić . Badi zaproponował obniżyć cenę o 40 zł i przelał mi je na konto ale to jeszcze nie wszystko dzisiaj pomysłałem a dobra przeboleje te rysy zakładam lampy na które tak długo czekałem patrze a lampy dookoła zasilikonowane (dlatego parują brak wentylacji) żeby tego było mało lampy od anglika. Uważajcie na tego gościa. A adminów proszę o wycofanie jego ogłoszeń z działu giełda żeby ktoś z klubu nie płakał jak ja. SPrawę oczywicie przekazuje na policję.
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
Awatar użytkownika
bartek0-01
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Re: Zostałem oszukany przez klubowicza.

Post autor: bartek0-01 »

Przykra sprawa tym bardziej ze miala miejsce miedzy forumowiczami. Mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia :oki:
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
trial70
Użytkownik
Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
Imię:: Jarek
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: trial70 »

Masakra :omatko: gorzej niż na Alledrogo :shock:
Jaro-J
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Gregor na policję nie masz co iść bo nic nie zrobią "mała szkodliwość czynu" czy coś w tym stylu, takie mamy prawo.
Tylko nalatasz się i tyle.
Szkoda, że na forum doszło do takiej sytuacji, ale miejmy nadzieje że to pierwszy i ostatni raz.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany

I tu się pozwolę nie zgodzić ale to moja słodka tajemnica.
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
sto2
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
Imię:: Sławek
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: sto2 »

Gregor pisze:Witajcie wszyscy zostałem oszukany przez naszego klubowicza o nicku badi . Jakiś czas temu zapytałem się w temacie ciekawych ogłoszeń czy ktoś posiada lampy do polifta lub crossa, odpowiedział mi kolega badi że on takie lampy posiada i że może mi je za 180 zł sprzedać oczywiście targując się doszliśmy do ceny 165 zł. Gdy kolega przysłał mi zdjęcia lampek nic nie wzbudziło moich zastrzeżeń oprócz tego że jedna z nich była zaparowana , lecz kolega stwierdził że wymieniał żarówkę i pewno źle zatrzasnął obudowę a mył samochód i można to spokojnie wysuszyć. Transakcja doszła do skutku. Gdy zjawił się kurier i otworzyłem karton byłem przerażony lampy spękane porysowane i nie wiadomo co jeszcze. Napisałem do kolegi który streszczając kilka jego wiadomości wypiął się na mnie. Napisał że on takie kupił od kolegi klubowego areczek i był zadowolony, wtedy miarka się przebrała. Jakieś 1,5 miesiąca temu areczek sprzedawał te lampy za 120 zł przy czym na zdjeciach były te spękania widoczne i było to zawarte w opisie. Napisałem koledze że dodatkowo chciał na mnie zarobić . Badi zaproponował obniżyć cenę o 40 zł i przelał mi je na konto ale to jeszcze nie wszystko dzisiaj pomysłałem a dobra przeboleje te rysy zakładam lampy na które tak długo czekałem patrze a lampy dookoła zasilikonowane (dlatego parują brak wentylacji) żeby tego było mało lampy od anglika. Uważajcie na tego gościa. A adminów proszę o wycofanie jego ogłoszeń z działu giełda żeby ktoś z klubu nie płakał jak ja. SPrawę oczywicie przekazuje na policję.
Odsyłając koledze 40 zł niejako przyznał się do tego że z lampami było coś nie tak. Nie chcąc stracić kasy popchnął je dalej ukrywając wady towaru. Przykra sprawa.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany

Pięknie to kolega ujął
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
Awatar użytkownika
areczek
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: areczek »

Siemanko :) widzę, że jest problem z moimi byłymi lampkami :P
Tyle co mogę od siebie dodać to to, że nie są one od jakiegoś anglika. Nie ma różnicy w lampach tylnych czy to anglik czy nie. Miałem nawet kontrolę policji i wszystko było ok, nawet nie przeszkadzały te mikro pękniecia. Co do parowania sam je uszczelniałem i było ok. Kiedy je sprzedawałem to wszystko opisałem. Ochłońcie Panowie ;) Z resztą za taką cenę czego sie spodziewać.
Awatar użytkownika
bartek0-01
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

areczek pisze:Siemanko :) widzę, że jest problem z moimi byłymi lampkami :P
Tyle co mogę od siebie dodać to to, że nie są one od jakiegoś anglika. Nie ma różnicy w lampach tylnych czy to anglik czy nie. Miałem nawet kontrolę policji i wszystko było ok, nawet nie przeszkadzały te mikro pękniecia. Co do parowania sam je uszczelniałem i było ok. Kiedy je sprzedawałem to wszystko opisałem. Ochłońcie Panowie ;) Z resztą za taką cenę czego sie spodziewać.
No tak areczek sam je uszczelniałeś itp i dodatkowo przy sprzedaży opisałeś to wiec nowy właściciel wiedział o tym ale jak sprzedawał już o tym nie wspomniał.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany

Nie zmienia to faktu że chcę oddać te lampy badiemu a on się wypiął mam prawo do rękojmi.
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
Awatar użytkownika
badi
Przeglądacz
Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
Imię:: Przemek BADI
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: badi »

Witam serdecznie, widzę że jestem tutaj oczerniany bezpodstawnie, chciałem potwierdzić fakt iż wysłałem lampy koledze Gregor i nikogo nie powinno to interesować za ile je kupiłem i za ile je sprzedałem takie jest prawo rynku, ktoś może kupić za 100zł a sprzedać za 1000zł jak mu się uda, ja miałem dobre serce i strasznie mi suszyłeś głowę abym oddał Ci 60zł i że sprzedaż te lampy dalej powiedziałem że mogę przelać 40zł i tak zrobiłem, czyli kupiłeś lampy za 125zł łącznie z przesyłką, za taką cenę to kupisz wkłady do żarówek w lampach tylnych, po drugie wysłałem dużo zdjęć za dnia i w nocy jak świecą itp. zapytałeś o zaparowanie to Ci odpisałem że mam je krótko i nie parowały wcześnie a że wymieniałem żarówkę postojową to myślałem że to to, nie oglądałem lamp po zakupie od kolegi areczek pod względem szczelności itp. nie sprawdzałem czy to angliki czy nie z tego co wiem lamp do Tourana tylnych nie ma w wersji angielskiej tak wyczytałem na internecie, gdyż były produkowane na oby dwa rynki takie same, różnice są wtedy jeżeli wsteczny jest tylko w jednej z lamp i przeciwmgielne jeżeli są niesymetryczne, w naszych autach wsteczny jest w obydwu lampach i przeciwmgielne światła można włączyć w obydwóch lampach jeżeli jest to wymagane, kontakt ze mną masz idealny odpisuje na priv i sms, przelałem 40zł i teraz zaczyna się wymyślanie że to że tamto, towar nie był nowy używany stan lamp był widoczny na zdjęciach nie były retuszowane i nie wzbogaciłem się na Tobie choć tak twierdziłeś, stwierdzam że masz widzimisie i zaczynasz wymyślać i teraz zwalasz wszystko na mnie bo coś Ci się nie spodobało, wypisujesz mi smsy o ekspertyzach o tym że lampy kradzione, że jest silikon i że nie możesz na nich jeździć,ja jeździłem, kolega areczek jeździł i nic się nie działo, a że wyszło jak wyszło ja na to nic już nie poradzę ,

pozdrawiam i przepraszam kolegów z forum za taką sytuację i jestem w stanie odpowiedzieć na każde pytanie w tej sprawie

-- 28 sie 2014, o 19:40 --
sto2 pisze:Odsyłając koledze 40 zł niejako przyznał się do tego że z lampami było coś nie tak. Nie chcąc stracić kasy popchnął je dalej ukrywając wady towaru. Przykra sprawa.
przelałem bo kolega wypominał że na Nim zarobiłem

kolega areczek nie opisywał w aukcji, że lampy klejone czy jakie tylko że suszył suszarka i są małe ryski w niczym nie przeszkadzające to wziąłem za takie małe pieniądze, najlepiej jest zwalić wszystko na sprzedającego bo to zawsze on ma winę, a ja odsprzedałem dalej bo mam ledowe lampy tylne
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
był Touran 1t3 2010 manual 2.0 CR 140 ps
jest Golf 6 GTD 2008 manual 2.0 CR 170ps
jest Ford S-max 2017 Vignale 2.0 Ecoboost 241ps
Awatar użytkownika
Gregor
Zaawansowany

To kolego oddaj kasę ja ci lampy jeśli z nimi wszystko w porządku mogę wystawić zdjęcia które mi wysłałeś na nich nic nie widać oprócz jednej ryski , co innego an olx u areczka było o drazu było widać te spękania. Ty się uchylasz jeśli twierdzisz że lampy były w zajefajnym stanie i megaatrakcyjnej cenie to oddaj kasę i sprzedasz je na pewno. Za przesyłkę zapłacę niech bedę stratny. NIkt cię tu nie oczernia mam całą korespondencję z tobą.
Touran Gregora

COGITO ERGO SUM
kontakt tel 697669476
Awatar użytkownika
badi
Przeglądacz
Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
Imię:: Przemek BADI
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: badi »

Oficjalnie mówię że nie mam zamiaru bawić się w wymiany i zwroty bo to nie moja wina że Ty masz kaprys i coś Ci się nie podoba, nigdzie nie użyłem słowa, że są one w super stanie tylko, że było na nich jeżdżone i nikt do niczego się nie czepiał
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
był Touran 1t3 2010 manual 2.0 CR 140 ps
jest Golf 6 GTD 2008 manual 2.0 CR 170ps
jest Ford S-max 2017 Vignale 2.0 Ecoboost 241ps
Awatar użytkownika
areczek
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: areczek »

Gregor Jeśli Ci sylikon przeszkadza to go poprostu zdrap :P A jeśli parują to sprawdz czy je dokladnie uszczelinlem :lol: Mozesz cos pokombinowac. Nie pieniadze nie lampy :P
Awatar użytkownika
PanBambaryla
Przeglądacz
Auto:: VW Touran, BMN, 2008
Imię:: PanBambaryla
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: PanBambaryla »

Badi,

Oddaj mu kasę, odzyskasz część reputacji, jeżeli Ci na tym zależy...
Pzdr, Bam
Obrazek
Zablokowany