A daloby rade podmienic sama kamere? Widzilem na alledrogo za 50 zeta ale ma uszkodzony mikrostyk od otwierania klapy, koles pisal, ze do Tourana ale tak do konca nie jestem przekonany, czy bedzie idealnie pasowac, bo chyba nie ma do Tourana kamer montowanych do klapy.I druga kwestia czy kamera wpinana w zamek klapy posiada modul/sterownik ?
Korci mnie zeby swoja kamere podpieta pod lampke tablicy rejestracyjnej zmienic.
cheles pisze:A daloby rade podmienic sama kamere? Widzilem na alledrogo za 50 zeta ale ma uszkodzony mikrostyk od otwierania klapy, koles pisal, ze do Tourana ale tak do konca nie jestem przekonany, czy bedzie idealnie pasowac, bo chyba nie ma do Tourana kamer montowanych do klapy.I druga kwestia czy kamera wpinana w zamek klapy posiada modul/sterownik ?
Korci mnie zeby swoja kamere podpieta pod lampke tablicy rejestracyjnej zmienic.
Leszku a przeczytałeś to co wyżej napisałem?masz tu odp na swoje pytania
JEDARO pisze:amerę wpina się bezpośrednio to radia ale nie pasuje ona bez przeróbek w klapie, jest większa o 1.5 cm
Takie kamery jeśli chodzi o tourana były montowane dopiero w 1T3 dlatego jest troszkę większa
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Chodziło mi o to czy była kamera dedykowana. Wiem że są różne rodzaje do różnych modeli VWi wcześniej pisałem że może nie pasować z uwagi właśnie na rozmiar.
Witam... Mój problem polega na tym że okazjonalnie udało mi się kupić Tiguana 2014 ale bez rns 510 i kamery coafania ... więc to sobie kupiłam sama na aledrogo Ori radio i ori kamera zapłaciłam łącznie 4 tysiące z montażem i tu pojawił się problem bo z rns510 nie chce sie kamera połączyć navi hula że aż miło wyświetal się wszystko a kamera dupa no nie ma obrazu byłam już u 3 speców co mi podłączali kompa (vdcs) i kodowali cuda wianki na kiju nie dział ! Dziś byłam w serwisie VW oni nie wiedza czy to idzie i ile to kosztuje że może to kosztować 90 euro ale nawet jak nic nie zrobią to 80zł się należy ... co mam zrobić
Wyjac i posprawdzac wiazke. Czy przed montażem podlaczyles bez montażu żeby sprawdzić czy będzie hulac? I drugie jesteś pewny że kamera działa ? Może jest uszkodzona i może głupie trzecie pytanie bo nie dodales zdjęcia zestawu kamery czy masz w komplecie sterownik co przetwarza obraz kamery na RNS ?
Przydałoby sie posprawdzac miernikiem czy masz przejście bo jak piszesz kupiłeś na alle ale czy nowa czy uzywana.
NzTT
Kupiłam taką kamerę na tej aukcji ... http://allegro.pl/oryginalny-zestaw-vw- ... 98987.html . Jestem z Rudy śląskiej i montaż zleciłam w http://www.skalik.com.pl/ . Ogólnie jak sie podłączy komp (vdcs) to "system" widzi kamerę . Na sucho ją sprawdzali ale nie powiedzili czy działa czy nie bo nie mogli jej skonfigurować ... ale robiłam u nich już 4 auta i nigdy nie odwalili fuszerki . Rnsa dobrze zrobili i wszystko działa tylko ta kamera już nie mam cierpliwości