Witam
Szukam cały czas na forum i jakoś nie mogę znaleźć informacji na temat świateł wstecznych. Bezpiecznik jest dobry, żarówki też a świateł nie ma. Następny problem jaki wyszedł to przy zamykaniu auta z pilota raz światła zamigają a raz nie. Podobno też jak są światła mijania włączone a otworzymy drzwi auta to powinno piszczeć ostrzeżenie a u mnie cisza. Czy takie błędy mogą być spowodowane przez komputer i jak to wszystko ustawić żeby było dobrze.
I czy jest możliwość przy otwieraniu auta aby nie włączały się automatycznie światła mijania (szkoda żarówek), albo żeby w ogóle żadne się nie włączały.
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Problem z komputerem
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Problem z komputerem
Na początek kolego uzupełnij dane auta który rok ? Po drugie dużo da podpięcie auta pod VCDS-a i zobaczenie co tam sie dzieje czy sa jakieś błedy itp.
Po otwarciu auta włączają sie światła mijania i po chwili gasną ? Jesli tak to masz włączona funkcje coming leaving home można to wyłączyć przez VCDS-a ewentualnie jesli masz MFA+ to zrobisz to przez licznik. Masz czujnik zmierzchu i deszczu ?
Przy wyłączonym zapłonie oraz włączonych światłach mijania powinien odezwać sie brzęczyk jesli sie nie odzywa najprawdopodobniej masz zepsuty mikro-włącznik w zamku drzwi.
Po otwarciu auta włączają sie światła mijania i po chwili gasną ? Jesli tak to masz włączona funkcje coming leaving home można to wyłączyć przez VCDS-a ewentualnie jesli masz MFA+ to zrobisz to przez licznik. Masz czujnik zmierzchu i deszczu ?
Przy wyłączonym zapłonie oraz włączonych światłach mijania powinien odezwać sie brzęczyk jesli sie nie odzywa najprawdopodobniej masz zepsuty mikro-włącznik w zamku drzwi.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- a_lehr
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 BLS
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Rok 2006. Nie ma czujnika zmierzchu ani deszczu. Mam MFA. Sprawdzę jeszcze ten czujnik w drzwiach bo raz to działa a raz nie. Kabel mam aby podpiąć auto, będę dzisiaj właśnie próbował go podpiąć.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
To ze nie masz czujnika to nie znaczy ze ktos nie zakodował sterownika i funkcja działa w połowie tak było u mnie jak sprawdzałem po otwarciu auta zapalały mi sie swiatła. Z racji xenonów zrezygnowałem z tego na razie dopóki nie założę czujnika.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- a_lehr
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 BLS
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kupiłem żarówki Osram to szkoda ich żeby tak bez przerwy się włączały i wyłączały. Niestety będę musiał kupić inny kabel bo na tym co mam niestety nic nie zrobię.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Wszystkie informacje odnośnie tego problemu są na forum czyli standardowo zaczynamy od lektury i szukamy najpierw spr okablowanie do drzwi itd.a_lehr pisze:Sprawdzę jeszcze ten czujnik w drzwiach bo raz to działa a raz nie. Kabel mam aby podpiąć auto, będę dzisiaj właśnie próbował go podpiąć.
Czy ktoś mółby mi pomóc dziś wyświetlił mi sie komunikat o takiej treści service dans 700 km ou 432 jours o to znaczy ?
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
zbliża się termin przeglądu ,misia pisze:Czy ktoś mółby mi pomóc dziś wyświetlił mi sie komunikat o takiej treści service dans 700 km ou 432 jours o to znaczy ?