Witam
Czy można naprawić mechanizm wsuwania/wysuwania płyt CD w RCD 300 (Touran 2004r) wyciągając tylko czytnik CD i dając do naprawy zostawiając resztę radia w aucie czy trzeba całe radio oddać do naprawy?
Naprawa czytnika CD w RCD 300
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
- damianprz
- Przeglądacz
- Auto:: Touran I, 1.9 TDI, 2004
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
Re: Naprawa czytnika CD w RCD 300
Czyli można je w warsztacie później podłączyć do zasilania i sprawdzać czy hula, jak hula, naprawiać sprawdzać itd?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Naprawa czytnika CD w RCD 300
Tak bo pewnie zasilanie napędu CD jest zintegrowane z całością.
NzTT
NzTT
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Re: Naprawa czytnika CD w RCD 300
mozna dać sam czytnik. Sredniej znajomości elektronik sobie z tym poradzi w kilka minut.
jesli uszkodzone jest tylko oddawaie CD to prosty temat do naprawy,
Ja bym też sprawdzić czy w radiu ten materiał co przechodzi przez niego płyta nie stwardniał i nie blokuje on CD. U mnie tak jest i jest problem z wysunięciem CD. musze włozyć lekko druga cd i dopiero ta z środka wysuwa się razem z ta co lekko wsunołem.
Zapewne tez jest obluzoany pasek gumowy lub slizga sie ośka w plastiku kółka zębatego od wysówania CD ale nei mam czasu ani ochoty się tym zając.
jesli uszkodzone jest tylko oddawaie CD to prosty temat do naprawy,
Ja bym też sprawdzić czy w radiu ten materiał co przechodzi przez niego płyta nie stwardniał i nie blokuje on CD. U mnie tak jest i jest problem z wysunięciem CD. musze włozyć lekko druga cd i dopiero ta z środka wysuwa się razem z ta co lekko wsunołem.
Zapewne tez jest obluzoany pasek gumowy lub slizga sie ośka w plastiku kółka zębatego od wysówania CD ale nei mam czasu ani ochoty się tym zając.