Wiesz ja juz dawno nauczylem sie nie przeplacac za nadruk firmowy. Jak chce cos kupic to przegladam czytam itp. I tak wlasnie natrafilem na ta PL firme pare lat temu. Kiedys byl ranking w Auto Swiat odnosnie wycieraczek znane marki nie wypadaly najlepiej . Wazne jest aby nie byly z kauczuku syntetycznego! i dobrze przylegaly. MOT GUM byl nr 1 przed Valeo i Boschem (cena jakosc eksploatacja). Zawsze jak jestem w Pl to kupuje komplet chociaz teraz coraz wiecej osob kupuje wycieraczki ALKO. Kup zobacz ocen.
nic z tego nie będzie - ma kolega pióra nieoryginalne - gumki można wymienić w piórach VW , Bosch a nawet Valeo ( w przypadku Bosch i valeo chyba nie w każdym)
Fabryczne mają spojler plastikowy i nie ma opcji żeby nie dało się wymienić gum. Zdejmujesz zaślepkę a cała reszta obudowy pióra to jednolita plastikowo-metalowa obudowa z miejscem na wsunięcie gumy. Jeśliwszystko się rozpadło to masz spojler wykonany z gumy i zlany razem z gumką usztywniany dwoma stalowymi listewkami- to jest wycieraczka jaką można kupić na stacji lub w markiecie...
Schowaj gumki, kup ori pióra a gumki będziesz mieć na zapas.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
aawol pisze:nic z tego nie będzie - ma kolega pióra nieoryginalne - gumki można wymienić w piórach VW , Bosch a nawet Valeo ( w przypadku Bosch i valeo chyba nie w każdym)
Fabryczne mają spojler plastikowy i nie ma opcji żeby nie dało się wymienić gum. Zdejmujesz zaślepkę a cała reszta obudowy pióra to jednolita plastikowo-metalowa obudowa z miejscem na wsunięcie gumy. Jeśliwszystko się rozpadło to masz spojler wykonany z gumy i zlany razem z gumką usztywniany dwoma stalowymi listewkami- to jest wycieraczka jaką można kupić na stacji lub w markiecie...
Schowaj gumki, kup ori pióra a gumki będziesz mieć na zapas.
Jestem przekonany że masz racje. Zrobiłem próbę z wymianą tych gumek ale wycieraczki przy ok 50km/h miejscami przestają dobrze wycierać.
Zrobie jak piszesz: kupie oryginalne pióra. Spotkał się ktoś z wysyłkowym serwisem VW?