-płukanie karcherem (lub piana aktywna i płukanie)
-wszelkie trudno dostepne miejsca do wyczyszczenia i nie tylko np zawiasy w drzwiach ,emblematy,opony,silnik itd :APC Valetpro pędzelkiem(np 1:5),polecam
-mycie na dwa wiadra :shiny garage ,płukanie
-czyszczenie felg :Valetpro Bilberry Wheel Cleaner (1:5),w zaleznosci od brudu.polecam
-na suchy lakier (szczególnie na dole drzwi,nadkoła,klapa) psikam srodkiem do smoły SNB PRICKBORT MAC 124,czekam pare minut i dobrze spłukuje karcherem
-nastepnie GLINKA ValetPro yellowdo lakieru w celu wyczyszczenia lakieru (i nietylko) z smoły,soków zdrzew itp
-jeszcze raz mycie i płukanie
-po wysuszeniu auta (jesli jest potrzeba) korekta lakieru recznie np.Meguiars UC itp lub maszynowo menzerna ...WAŻNE! po korekcie przetarcie IPA ALKOHOL IZOPROPYLOWY (1:1) mikrofibrą
-nastepnie cleaner przygotowującym lakier przed ostatecznym zabezpieczeniem (czyli woskiem):
DURAGLOSS PRECLEANER 237ML(mozna padem lub maszynowo) .polecam
-i na koniec najprzyjemniejsza rzecz czyli woskowanie :Finish Kare 1000hp(nakładamy padem kto jak woli w małem ilości czyli tylko mgiełka, po ok 15-30min pózniej polerujemy mikrofibrą),mozemy go stosowac również do alufelg i nietylko.
Pad do nakłądania wosku :CHEMICAL GUYS WAPS PREMIUM .Nakładanie nim wosku to czysta przyjemnosc i bajka

-( w celu zwiekszenia trwałości wosku mozemy po kazdym myciu spryskać quick detailerem :Finish Kare 425 i wytrzec )
WNĄTRZE:
-plastiki czyscimy APC( 1;10) ,spryskujemy i przecieramy fibrą
-po wyschnieciu nakłądmay środek np Poorboys Natural look ,polecam
-płyn do szyb ,kto jak woli ,ja uzywam ajax ( czasem przemywam też IPĄ heh)
Z Zewnątrz:
-na plastiki zew,nadkola,opony :AUTO FINESSE REVIVE TRIM DRESSING(na kazdy element mozna kupić inny),polecam
Wszelkie srodki są dostepne np na allegro
Ja kupuje tu: showcarshine.pl
P.S podane srodki są tylko przykładem ,w zalezności co komu przypadnie do gustu i za jaką cene
Pozdrawiam Wojtek