W związku z brakiem wolnych środków na radio z zestawem HF, zacząłem się zastanawiać nad podłączeniem poczciwego Parrot-a CK3000 evolution ale nie byłbym sobą jakbym się wcześniej nie zapytał na forum czy to w ogóle możliwe ?
znalazłem w internecie takie cudo (PRZEWÓD DO HF PARROT VW/SKODA/SEAT/AUDI> 2003 - 40PIN - link do strony)umożliwiające podłączenie zestawu HF na standardowych kostkach ISO do naszego VW ale pewności nie mam że sobie nie chcący krzywdy nie zrobię
może ktoś się mierzył z problemem i coś mi podpowie,
Mialem na RNSie 300 Parrota CK3100 i bylo plug&play z taka wiazka. Sprawdz tylko przewody w kostce od zasilania z przewodami parrota. Looknij tu: http://youtu.be/8Cmmq4Bf__M
Mam chyba takiego parrota. Nie wiem jak jest zamontowany, ale kiepski jest jak dupa węża. Przyjmuje tylko 2 telefony i non stop zmienia język gadając "Jesyk Cski".
Loszmi pisze:Mam chyba takiego parrota. Nie wiem jak jest zamontowany, ale kiepski jest jak dupa węża. Przyjmuje tylko 2 telefony i non stop zmienia język gadając "Jesyk Cski".
miałem go zamontowanego w poprzednim aucie i parowanie 2 telefonów w zupełności mi wystarczało, a zmiany języka nie doświadczyłem przez prawie 2 lata
dzięki wujo_sam-ie za linka
zastanawia mnie jeszcze ewentualna ingerencja w ustawienia komputera, czy w ogóle jest konieczna ...
Nic nie ingerujesz. Centralka parrota wycisza radio podczas rozmowy. Jezeli centralka jest "dupnieta" to wtedy takie chocki klocki sie dzieja jak np kolega ma z jezykiem.
miałem też tego parrota przez około 3 lata i nic się z nim nie działo,sparować mogłem 3 telefony (na bank 3) i ta instalacja jest bardzo łatwa (p&p) mi zajeło ok 3-4 godzin łącznie z pociągnięciem kabli.Proponuje Ci podłczyć mic. w oryginalne miejsce przy środkowej lampce zesięg głosu jest super no i estetyka żaden czarny "kikut" nie szpeci wnetrza.
Pewnie mam niższy model. W instrukcji pisze o 10 telefonach, bierze dwa.
A tą "gałkę" mam w takim miejscu, że przełączam języki.
Przepraszam, wyraziłem się nieprecyzyjnie. Sam języka nie zmienia.
Ja polecam Parrota jako najlepszy zestwik uniwersalny. Jeśli coś nie gra wystarczy zrobić upgrade programu centralki i połączy się nawet z pralką automatyczną
W skodzie mam podpiętą centralkę Perrota zamiast oryginalnej VW za pomocą wiązki z interface CAN i centralka współpracuje z przyciskami na kierownicy. Nie muszę więc mieć pilota do sterowania Parrotem. Wszystko działa idealnie.
Johny7205 czy kojarzysz może czy ten Twój interfejs na CANie to może być to samo co podałem w "linku do strony" w pierwszym poście, czy może piszesz o czym jeszcze innym? jeżeli kogoś moje pytania doprowadzą do rozbawienia proszę o wyrozumiałość ....
Loszmi, ja miałem najpierw wgraną wersję V5.25D i nie zawsze centralka łączyła się z automatu z telefonem. trzeba było parować ręcznie za każdym razem.
teraz mam wersję V5.29D i jest ok.
Zaboll, ten kabelek z linka służy do wpięcia centralki do wiązki radia. Będziesz miał wtedy funkcję wyciszenia MUTE w radiu i dźwięk z głośników ale nadal będziesz musiał użyć dodatkowego pilota od zestawu.
Wiązka, którą ja mam ma jeszcze małą centralkę do sterowania CAN. Wtedy sterujesz PARROTEM za pomocą przycisków na kierownicy.
jak jesteś zainteresowany to poszukam linka do gościa, który mi sprzedał tą wiazkę ze dwa lata temu. No tania to ona nie była....