To jaką masz cenę za top tec 4200? ?
Może uda załatwić się taniej .
To bardzo dobry olej, czasem warto parę złotych dołożyć. W końcu co tydzień go nie kupujesz. ..
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Mogę mieć za 179 zł 5L , tylko z wysyłka to będzie 19 zł dodatkowo więc na jedno wychodzi.
Jacek V-TEC Łowicz Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
Ja bym lał Motula. Dobra sprawdzona marka i z dobrymi rekomendacjami, między innymi ze sportu. Z resztą sam na nim jeżdżę już od trzech zmian i wszystko jest ok.
W przypadku Twojego Adas2412 silnika najodpowiedniejszy będzie 8100 X-clean+ 5W30 albo Specific 505 01 502 00 5W40, oba mają aprobaty VW. Zdaje się nadawałby się też Specific 504 00 507 00 5W30, on spełnia te normy co ma w nazwie, ale też wcześniejsze. A i jego ceny utrzymują się na rozsądnym poziomie.
Ja zawsze używałem Valvoline lub Motul. Odnośnie Castrola nie docierały do mnie najlepsze opinie. Wiem że dużo Motula z alledrogo jest podrabiana więc trzeba uważać co i od kogo.
Panowie mam silniczek 1.9 TDI BLS Obecnie wycięty DPF i delikatny chip na 138KM. Dotychczas stosowałem olej Motul Specific 504 00 507 00 5W30 do DPF. Teraz po wycięciu zalewać tym samym? Czy pokusić się np na Motul Specific 505 01 502 00 5W40 ?
Z góry dzieki za odpowiedź.
Fakt nie przeczytałem 35 poprzednich stron, zadając to pytanie chciałem uzyskać szybką opinię na ten temat a nie nabijać posty - to wszystko z mojej strony. Jeżeli zaśmieciłem wątek - proszę o usunięcie postów.
Moze utworzyloby sie watek w formie jakiegos manuala z foto z rankingiem olejow uzywanych przez nas w naszych samochodach gdyz jak oblukac watek to pojawiaja sie te same pytania. Wiekszosc z uzytkownikow pleca LM lub Motula; malo jezdzi np. na Castrolu.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.