TOURAN, problem z pasami
TOURAN, problem z pasami
Witam. Mam problem z gniazdem pasa. Nastąpiło mechaniczne uszkodzenie wewnątrz i mam problemy z wpinaniem i wypinaniem. Napewno ten element trzeba będzie wymienić ale nie wiem czy sam mogę to wymienić . Proszę o podpowiedz. Spokojnych i zdrowych Świąt dla Wszystkich.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
– Najlepiej Wymontować przednie siedzenie
– Ustawić siedzenie w położeniu maksymalnie wysuniętym do przodu.
– Odłączyć wiązkę przewodów -1- od ramy siedzenia.
– Wykręcić śrubę -2- (20 Nm).
Śruba ma mikrozabezpieczenia i po każdym luzowaniu musi być wymieniona. Przed zamontowaniem nowej śruby gwint odpowiedniej nakrętki musi zostać oczyszczony.
– Obrócić zamek pasa bezpieczeństwa w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara o 90 stopni -strzałka A-.
– Wychylić zamek pasa na zewnątrz -strzałka B-.
– Wyjąć zamek pasa bezpieczeństwa z mocowania w szynie siedzenia -strzałka C-.
Poradzisz sobie?
– Ustawić siedzenie w położeniu maksymalnie wysuniętym do przodu.
– Odłączyć wiązkę przewodów -1- od ramy siedzenia.
– Wykręcić śrubę -2- (20 Nm).
Śruba ma mikrozabezpieczenia i po każdym luzowaniu musi być wymieniona. Przed zamontowaniem nowej śruby gwint odpowiedniej nakrętki musi zostać oczyszczony.
– Obrócić zamek pasa bezpieczeństwa w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara o 90 stopni -strzałka A-.
– Wychylić zamek pasa na zewnątrz -strzałka B-.
– Wyjąć zamek pasa bezpieczeństwa z mocowania w szynie siedzenia -strzałka C-.
Poradzisz sobie?
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
Niezła beka mi pękła ta sama obudowa,ale nie chciało mi się szukać i skleiłem czarną taśmą dookoła, bo kropelka zbyt krótko trzymała.gibek73 pisze:podłącze się do wątku
muszę wymienić gniazdo zapinania pasa w tylnym środkowym fotelu - lewa strona (pęknięta plastikowa osłona zapięcia)
Czy to duży problem?
Czy można kupić używkę?
no i ktoś coś podpowie ?