jutro napisze dokladnie ile,ale nie za wiele......to dwumas LUKA ,tam gdzie pojechalem z reklamacja,ktora przyją (mimo ze jestem nowym wlascicielem),polecil mi doplacic i zakupic SACHSA.
bulers pisze:polecil mi doplacic i zakupic SACHSA.
Tylko z tego co się orientuję do dwumasu z Sachsa musi być sprzęgło z Sachsa... ażeby to złożyć.... Czy sprzęgło wtedy też wymieniałeś?
zaczne od tego ze ja ani sprzegla ani dwumasy nie wymienialem,tylko poprzedni wlasciciel..
skoro zalozyl dwumas luka to i pewnie sprzeglo mam to samo jesli dobrze to wszystko rozumiem,a wiec musze sie szykowac na wieksze koszta
tak jak w 1 poscie napisałem,przyjoł reklamacje wiec robione bylo,uratowal mnie dokument stwierdzajacy,ze taka sytuacja miala miejsce.Umowiony jestem na 2 stycznia,zadnych kosztow naprawy nie poniose.
masz szczęście w nieszczęściu przynajmniej, że Ci uwzględni reklamacje... tylko teraz sprawdzaj co robi wmiare możliwości... i bierz na wszystko papiery...
bulers pisze:tak jak w 1 poscie napisałem,przyjoł reklamacje wiec robione bylo,uratowal mnie dokument stwierdzajacy,ze taka sytuacja miala miejsce.Umowiony jestem na 2 stycznia,zadnych kosztow naprawy nie poniose.
trzeba się liczyć z kosztami miedzy 1500 a 2000 PLN z wymianą w przypadku nowych części... bo np. czasami można kupić koło dwumasowe używane w bardzo dobrym stanie za ok 500 PLN + wymiana i też bedzie dobrze... znam wiele przypadków takiej wymiany i chodzi to bardzo ładnie...
bulers pisze:tak jak w 1 poscie napisałem,przyjoł reklamacje wiec robione bylo,uratowal mnie dokument stwierdzajacy,ze taka sytuacja miala miejsce.Umowiony jestem na 2 stycznia,zadnych kosztow naprawy nie poniose.
Byłeś już wymienić koło dwumasowe?
"zaczynam" wymiane w poniedziałek czekać bede musiał z 4 dni jest to reklamacja koszty zerowe.
dzis tam wpadlem- do warsztatu... moze sie moze nie pojecia nie mam,ale jak wyglada wymaina dwumasu?Zastałem moje autko bez kołopaka przedniego lewego,wiadomo kolo bylo zdejmowane ale rowniez byla ingerencja z gornej strony silnika.Jak to wyglada pojecia nie mam podpowiedzcie mi prosze..
ps. na dwumas okazalo sie czekac musze okolo 2 tygodni.... teraz jezdze lanosem uj mnie strzela
Trzeba rozdzielić skrzynie od silnika A całą resztę to trzeba sobie "wyobrazić"
bulers pisze:na dwumas okazalo sie czekac musze okolo 2 tygodni
Skąd płynie? Części załatwiamy w tym samym lub na następny dzień. Podejrzewam,że oddali dwumas na reklamację i trzeba właśnie czekać na wynik "ekspertyzy".