nie wiem jak odblokować zamek nic nie działa ani pilotem + szarpanie klamek
jak można mechanicznie otworzyć drzwi?
Jestem na etapie rozebranej tapicerki robiłem próby i się zablokowało
odkręciłem śruby dookoła blachy szybę uwolniłem z prowadnicy i spuściłem na dół
i stanąłem bezradnie.
szyba w górę a nie w dół, blacha jest przyklejona delikatnie uszczelnieniem i może trochę trzymać, trzeba pociągnąć. dodatkowo jeszcze zamek jest trzymany takim plastikiem z prawej strony bedziesz widzial na tej blaszcze ala plastikowe kołki .
Niestety nic nie pomogło problem polega na tym że drzwi są zatrzasnięte.
Blache mam już odchyloną bez szyby w prowadnicy, zastanawiam się czy jest jakiś mechaniczny sposób na odblokowaie tych drzwi bo inaczej nie wymienie tego cholernego zamka, a najlepsze jest to że miałem go fizycznie na stole i stwierdziłem że zamontuje go jeszcze raz na próbe i stało się.
Przerabialem ten temat w golfie V plusie. Po dłuższej walce samodzielnej pojechalem do goscia zajmujacego się awaryjnym otwieraniem samochodów w Gorzowie Wlkp. Zdjęcie tapicerki plus wymiana zamka na nowy razem z zamkiem - 150 zlotych - czas pracy 2 godziny - strasznie się męczył z wyjęciem starego zamka. Podobno w vw częsta usterka - pęka element w mechaniźmie . Masz zdjętą już tapicerkę więc moze będzie taniej - ale wymontowanie tego mechanizmu z golfa naprawdę nie było prostą sprawą przy zatrzaśniętych drzwiach. W touranie moze byc podobnie. Mechanizm zamka do wymiany - bo naprawa raczej nie wchodzi w grę. Poza tym z wymontowaniem na zamkniętych drzwiach jest taki problem, ze najlepiej wymienić na nowy.
Ja miałem podobnie. Zamek pasażera przestał się otwierać. Ani od środka ani od zewnątrz. Nie odblokowywał się jeden z silniczków. Uderzałem w drzwi w okolicach zamka i odblokowało się po kilku dniach, jak już się odblokowało to nie zamykałem drzwi przez prawie tydzień, tylko związałem taśmą bo na boku drzwi masz śruby do zamka. Zamek rozebrałem i nic tam nie znalazłem co by było uszkodzone.