Wentylator nagrzewnicy
-
zibi1961
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wentylator nagrzewnicy
Zaczął mi hałasować wentylator nagrzewnicy. Wyjąłem go ,przeczyściłem i nasmarowałem i jakiś czas był spokój ale nie na długo.Postanowiłem go wymienić na używkę .Niestety okazało się ,że ten co kupiłem ma gniazdo na 2 piny mój stary na cztery. Dwa główne zasilające i 2 małe piny z cienkimi kabelkami ,podejrzewam ,że idą do jakiegoś czujnika pod CAN .I teraz pytanie czy jak podłączę tylko te dwa piny zasilające to dmuchawa będzie działać?Teoretycznie powinna działać tylko problem może być ze sterowaniem ,obrotami i współdziałanie z klimatronikiem.Może to ktoś przerabiał?
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Re: Wentylator nagrzewnicy
Nie bedzie dzialac. Kupiles od manualnej klomatyzacji a ty masz automaryczna.
-
zibi1961
- Użytkownik
Zrobiłem to inaczej. Przełożyłem elektronikę do zakupionego wentylatora i wszystko OK.Mam tylko problem z umieszczeniem tego elektronicznego modułu bo nie mieści się w obudowie a samego silnika nie można przełożyć do starej obudowy bo nie pasują te gumowe zaczepy.Położyłem narazie na tej piankowej osłonie tylko nie wiem czy wytrzyma bo moduł jest dosyć ciężki .Muszę pomyśleć co z tym zrobić .Może przedłużę kable i umieszczę go w innym miejscu.
Pozdrawiam i temat jest chyba do zamknięcia.
Pozdrawiam i temat jest chyba do zamknięcia.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
podziwiam zawsze ludzi za ich dążenie do celu ja w sobotę koledze zmieniałem wentylator zakupiony od innego forumowicza w dobrych pieniążkach zajęło mi to całe 3 min.
Zamiast kolego robić rzeźbę to byś zakupił taki jak trzeba i masz po kłopocie jest ogłoszenie w dziale giełda.
Zamiast kolego robić rzeźbę to byś zakupił taki jak trzeba i masz po kłopocie jest ogłoszenie w dziale giełda.
-
zibi1961
- Użytkownik
Ale ten też kosztował jakieś pieniądze i do tego leżał by w garażu i był by niemym świadkiem mojej porażki.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Nie obraź się ale porażka dla mnie to jest to co kombinujesz zawsze ten niewłaściwy możesz odsprzedać. Wystarczyło na forum zerknąć kolega, który sprzedaje wentylatory zawsze by doradził a po za tym mogłeś zerknąć na wentylator zamontowany w aucie i spr nr OE wystarczyło tylko piankę zdjąć i numery masz widoczne.