Właczające sie dod.kontolki na desce gdy działają kierunki

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Właczające sie dod.kontolki na desce gdy działają kierunki

Post autor: jeżu »

Witam szanownych Forumowiczów. Mianowicie dziś dołączyłem do grona osób, które zakupiły Tourana i cieszą się nim prawie do końca. Mianowicie gdy skręcam np w lewo i załączam kierunkowskaz np w lewo i widzę na desce prócz migającej zielonej strzałki tez pulsującą kontrolkę niezapiętych pasów, Gdy skręcam w prawo pulsuje zgodnie z kierunkiem tym razem zielona kontrolka tempomatu. Lub odwrotnie już nie pamiętam.Przeskanowałem vagiem go od a-z i żadnych błędów nie pokazał. Z racji że posiadam autko jakieś dopiero kilka godzin, proszę o poradę. Zaznaczam że kilka dni wcześniej, gdy "testowałem" autko tego problemu nie zauważyłem, i na vagu też był czysty... Miał ktoś podobny problem?
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Kontrolka nie zapietych pasów - pytanie czy jak jeździsz to masz je zapiete? Moze szfankowac czujnik nacisku na fotel i Ty skrecając "unosisz się lekko" na tyle ze czujnik mysli ze wstałes, lub odpiołes pasy - pytanie czy masz je zapiete)
Co do tempomatu - to skoro się włacza to szfankuje najwyraźniej manetka od tempomatu. Sprawdz VAG-iem (bo widze ze masz) w blokach pomiarowych jakie są wartości gdy ruszasz manetką itp.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

Jeżdżę tylko z pasami... Także to odpada ale zauważyłem jak mam włączony tempomat tzn w trybie gotowości czyli przełącznik na on to jest ok. Pojeżdżę zobaczę też w blokach jakie są wartości i się zobaczy ale też podejrzewam manetkę.. Bardzo dziękuję za pomoc
palonek00
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: palonek00 »

ja mam inny problem
nie świeci mi kontrolka nie zapiętych pasów
jedni piszą że super - przynajmniej nie wyje
ale ja wolę mieć wszystko oki
jak to sprawdzić i gdzie ???
Awatar użytkownika