hagio pisze:Data produkcji sterownika........................................................16.01.13
Data produkcji agregatu..........................................................04.02.13
Wydaje mi sie że ten cytat daje odpowiedź na twoje pytanie. Uważam, że płytka ma zmienione oprogramowanie.
Czytam to drugi raz i widzę, że cytaty nie uwzględniają kolorów.....Konkretnie chodziło mi o płytkę nr. 1... jej data różni się od pozostałych dwóch znacznie...
data produkcji sterownika płytki nr 1--to 16.01.13(2013)
Płytka nr 2 to rok 2005..
Płytka nr 3 to rok 2005..
hagio pisze:Data produkcji sterownika........................................................16.01.13
Data produkcji agregatu..........................................................04.02.13
Wydaje mi sie że ten cytat daje odpowiedź na twoje pytanie. Uważam, że płytka ma zmienione oprogramowanie.
Czytam to drugi raz i widzę, że cytaty nie uwzględniają kolorów.....Konkretnie chodziło mi o płytkę nr. 1... jej data różni się od pozostałych dwóch znacznie...
data produkcji sterownika płytki nr 1--to 16.01.13(2013)
Płytka nr 2 to rok 2005..
Płytka nr 3 to rok 2005..
Tylko nadal nie kumam co ma data produkcji sterownika do fleszowania płytki?
Tomasz_W-wa pisze:Lex-mb no z tego co opisujesz to nie całkiem działa, do tego sprawdź czy załączym na nim klimatyzację.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Witam co do wymiany panelu klimatyzacji na inny niż 1K0...
Klimatyzacja działa bezproblemowo . Fotele podgrzewane też działają .
Nikt mi nie odpowiedział na pytania co do opcji zaznaczania w Bordnetz i Gateway
Które opcje powinny być zaznaczone i w jakiej opcji ? np. przy dogrzewaczu które a przy ogrzewaniu postojowym które ?
Jedno jest pewne gdy zaznacze w Can Gateway Byte 2 bit 3 i 4 obydwie opcje to wyżuca błąd
00483 control module for auxliary air heater
Z pozdrowieniami Miras
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
Lex-mb pisze:Nikt mi nie odpowiedział na pytania co do opcji zaznaczania w Bordnetz i Gateway
Bo tam podczas przebudowy nie trzeba nic gmerać. Rozumiem, że skoro dokonałeś takiej zmiany to przeczytałeś manual czy znalazłeś gdzieś w nim zapis, że masz tam coś kombinować bo ja nie
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Super . Tyle to wszyscy wiemy z manuala .
Ale jak już chcesz pomóc i odpowiadasz na zadane pytania to od poczadku do końca . Do czego i w jakich przypadkach powinny być te opcje zaznaczone ?
No to może inaczej
w moim przypadku
Gateway Byte 2
bit 3 ( 7D ) Auxiliary Heating
bit 4 ( 18 ) Auxiliary Heater
Z pozdrowieniami Miras
PPD
Mody: webasto , podgrzewane fotele z tapicerką lift , naprawa maty w fotelu , parktronic , vw bluetooth touch phone kit , MFA , MFSW , TPMS .
Lex-mb pisze:Super . Tyle to wszyscy wiemy z manuala .
Ale jak już chcesz pomóc i odpowiadasz na zadane pytania to od poczadku do końca
Uważam, że moja odp była adekwatna do zgłaszanych pretensji a Twoje pytanie nie było sprecyzowane bo, żebyś dodał informacje co oznaczają dane bity u Ciebie było by łatwiej odp a tak to nikt nie jest tu czarodziejem ani wróżką są różne wersję gateway i są różnice bo 7 a 10 byte gateway oznaczają co innego. Na dodatek po co masz tam cokolwiek kombinować skoro nie ma takiej potrzeby.
Przepraszam jeśli poczułeś się urażony.
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Nie no spoko !
Zmienić musiałem bo po wymianie dogrzewacza na ogrzewanie wypluwało mi błąd brak komunikacji z panelem klimy .
Ja nie miałem zaznaczonej ani jednej opcji .
Ale teraz już jest ok .
Z pozdrowieniami Miras
PPD
to ciekawa przypadłość ja ostatnio w większości aut nie musiałem nawet kompa podpinać wszystko zakodowane było poprawnie i nie było też problemu z menu licznika co lubi występować
ale i tak zawsze podpinam dla kontroli parametrów kasowania błędów itd.
Czesc.
Poszukuje informacji na temat podlaczenia centralki telestart. Chodzi mi o podlaczenie do stalego +12V w skrzynce bezpiecznikow, w ktorym miejscu nalezy sie podpiac i czg pod istniejacy juz bezpiecznik czy zakladamy nowy. Reszta jest jasna z manuala Jarry'ego.
Podpinasz się tam gdzie jest cały czas napięcie. Pod który bezpiecznik nie ma znaczenia.
Czy założyć dodatkowy?
Nie jest to konieczne jeśli się wepniesz za a nie przed bezpiecznik. Jak założysz dodatkowy to nie zaszkodzi.
Jako dogrzewacz działa wszystko raczej dobrze ale auto nagrzewa się dość długo. Natomiast jak odpale webssto na postoju to z nawiewow leci zimne powietrze. Wentylator zmienia prędkość, woda sue grzeje ale powietrze zimne. Grzeje dopiero po odpaleniu silnika.
Jakieś pomysły macie. Ja mam jeden, ale ooczekam na wasze.