Czy klocki zużywają się równomiernie? w kilku autach, w których wymieniałem klocki (Auta domowe) zawsze było tak, że ten od strony tłoka zawsze był bardziej zużyty, niż zewnętrzny.
Cenowo nie ma dużych rozbieżności,
ATE przód z czujnikiem ok 150zł
TRW bez czujnika 110, z czujnikiem ok 160zł
Reszta w graniczahc
Czy klocki zużywają się równomiernie? w kilku autach, w których wymieniałem klocki (Auta domowe) zawsze było tak, że ten od strony tłoka zawsze był bardziej zużyty, niż zewnętrzny.
w takim razie jest coś nie tak z zaciskami... np. zanieczyszczone tuleje na których chodzi zacisk i dociska zewnętrzny klocek... i dlatego nie dociska go dobrze...
prawidłowo klocki powinny sie scierac rownomiernie...
witam po latach
w końcu wymieniłem 4 tarcze, 4 pary klocków i płyn hamulcowy
ale mam problem
miękki pedał hamulca jest, jak podepcze to twardnieje,
płyn nie ucieka
doradźcie co to może być
cheles pisze:lub za mało przejechałeś by wszystko wróciło do normy - jeżeli do 50 km nie przejdzie wróć na poprawki
o tym nie pomyślałem, choc sam taka sytuacje kiedys tez miałem... mi to dopiero przeszlo po 200 km... także cierpliwości... a jak nie przejdzie to tak jak cheles napisał - do warsztatu na poprawkę...
cheles pisze:lub za mało przejechałeś by wszystko wróciło do normy - jeżeli do 50 km nie przejdzie wróć na poprawki
o tym nie pomyślałem, choc sam taka sytuacje kiedys tez miałem... mi to dopiero przeszlo po 200 km... także cierpliwości... a jak nie przejdzie to tak jak cheles napisał - do warsztatu na poprawkę...
Ja pamiętam bo kiedyś po wymienie klocków i odpowietrzeniu miałbym dzwona aż miło
dzięki za informacje koledzy
autko hamuje
jak na razie zrobiłem jakieś 20 km ale skoro mówicie że trzeba więcej to oki
dwa razy do pracy tam i z powrotem i będzie 200 km
palonek00 pisze:dzięki za informacje koledzy
autko hamuje
jak na razie zrobiłem jakieś 20 km ale skoro mówicie że trzeba więcej to oki
dwa razy do pracy tam i z powrotem i będzie 200 km