[ANKIETA] - wybieramy lokalizację IV OZTKP
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Re: [ANKIETA] - wybieramy lokalizację IV OZTKP
Dlatego jest głosowanie, są też miejsca do głosowania z centralnej Polski wiec głosujcie dobrodzieje!!
Stann a to, że głosowanie jest dla dorodziei to moim zdaniem jest fer. 50 zł na rok dla prowadzących to forum, to jest symboliczna kwota. Panowie muszą ponosić koszta związane z prowadzeniem naszego forum. Poza tym mają zawsze dla nas czas(myślę, że często w nieodpowiedniej dla nich porze),służą radą, pomocą, hehe i cierpliwością. Tak naprawdę to oni są dla nas nie my dla nich. Dodam jeszcze, że dobrodziejem może zostać każdy.
Stann a to, że głosowanie jest dla dorodziei to moim zdaniem jest fer. 50 zł na rok dla prowadzących to forum, to jest symboliczna kwota. Panowie muszą ponosić koszta związane z prowadzeniem naszego forum. Poza tym mają zawsze dla nas czas(myślę, że często w nieodpowiedniej dla nich porze),służą radą, pomocą, hehe i cierpliwością. Tak naprawdę to oni są dla nas nie my dla nich. Dodam jeszcze, że dobrodziejem może zostać każdy.
Wojtek
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
TAK!stann pisze:Jestem też ciekaw czy te osoby które wybrały Piecki ( warmia, mazowsz, północna Polska) przyjechałyby na zlot gdyby miały na niego ponad 600 km??
Zdecydowanie powinien tylko mieć

Nikt nikomu nie broni mieć plakietki:

Zaznaczam, że to tylko moje zdanie!
- wkpwojtek
- Zaawansowany
Eljot pisze:TAK!stann pisze:Jestem też ciekaw czy te osoby które wybrały Piecki ( warmia, mazowsz, północna Polska) przyjechałyby na zlot gdyby miały na niego ponad 600 km??
Zdecydowanie powinien tylko miećprawo głosu z powodu:
łoży na opłaty związane z istnieniem Forum.
zdecydowanie jest bardziej aktywnym Forowiczem.
Nikt nikomu nie broni mieć plakietki:mieć większy wpływ na życie Forum i głosowania dotyczące Forum.
Zaznaczam, że to tylko moje zdanie!
Moje też!!!
Wojtek
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
A ja coraz bardziej uważam, że nie fair. Czy Prezydenta wybiera parlament czy naród ? Nie podoba mi się to ciągłe nawiązywanie do tych 50 zł. Płacę to mam przywilej. Ja wpłaciłem bo chcę żeby to forum funkcjonowało, zapłaciłem bo czuję się jego częścią, nie kupiłem sobie przywilejów, nie kupuję sobie głosu.wkpwojtek pisze:Stann a to, że głosowanie jest dla dorodziei to moim zdaniem jest fer.
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Wojtek ale jak byś tak zobaczył skąd jest większość Dobrodzieji to z góry lokalizacja taka jak Piecki jest faworyzowana. Tak powiedz mi czy jak by Ci wszyscy ludzie z tamtym rejonów mieli na zlot 600 km toczy by przyjechali. Pomyślcie o forumowiczach którzy mają dzieci i na zloty jadą z rodziną co innego pokonać jest 200- 300 km a co innego 600. Powiem wam że gdybym był kawalerem albo nie miałbym dzieci to te 600 km mógłbym pokonać aby się z Wami spotkać ale niestety jestem głową rodziny z dwójką dzieci nie będę się tłukł przez cała Polskę, naprawdę szkoda że wygrają Piecki.wkpwojtek pisze:Dlatego jest głosowanie, są też miejsca do głosowania z centralnej Polski wiec głosujcie dobrodzieje!!
Wiem że na Mazurach jest pięknie ale ta odległość niektórych z nas dyskwalifikuje już na starcie.
Tu nie chodzi o koszty dojazdu tylko o męczarnie z dziećmi w czasie tej podróży, ale niestety nie wszyscy są w stanie to zrozumieć.
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy

Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2015 12:31 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
Ja wszystko rozumiem, rozumiem wasze pretensje do tych 600 -set kilometrów. Samemu mi by sie nie uśmiechało jechać taki kawał. To jest oczywiste. Powtórzę tylko, że jest głosowanie, dla DOBRODZIEJÓW, dla ludzi którzy chcąc mieć takie forum, mieć takie OTZKP wpłacili pieniążki dla ludzi którzy wzięli na siebie ciężar prowadzenia forum, organizowania nam wszelkich spotkań, udogodnień rad itp. Nie ma tak nigdzie, że jakaś grupa ludzi działa bez "władzy" która stanowi porządek ład i skład.
Jest wolny wybór, były zgłoszenia jest centralna Polska, są Mazury więc jest na co głosować. Nikt nikomu nic nie narzuca. jeśli ja będę miał jechać 600 km to zdecyduję czy pojadę czy nie, bez pretensji do wyboru miejsca przez większości naszego forumowego społeczeństwa. Zaznaczę jeszcze, że nie głosowałem za Pieckami aby nie wyglądało to iż w zaparte idę za tym miejscem.
Jest wolny wybór, były zgłoszenia jest centralna Polska, są Mazury więc jest na co głosować. Nikt nikomu nic nie narzuca. jeśli ja będę miał jechać 600 km to zdecyduję czy pojadę czy nie, bez pretensji do wyboru miejsca przez większości naszego forumowego społeczeństwa. Zaznaczę jeszcze, że nie głosowałem za Pieckami aby nie wyglądało to iż w zaparte idę za tym miejscem.
Wojtek
- Tomas
- Władca postów
Nie mogę się z tym zgodzić.wkpwojtek pisze:Nikt nikomu nic nie narzuca
Cytaty z forum:
- mi się Piecyki podobają - termin czerwcowy.

- super miejsce na OZTKP... przede wszystkim sprawdzone, dużo miejsca, dużo atrakcji na miejscu jak i w okolicy... termin czerwcowy jest optymalny ze względu chociażby na pogodę...
-jestem za Pieckami koło Mrągowa
- Ja tylko dodam od siebie: Proponuje Ośrodek OW PIECKI
-cusik mi się wydaje że "dałeś do pieca..."

Pisałem wcześniej o tym, przekaz podprogowy leci cały czas. Dlatego przeciw temu protestuje.
Robert sam napisał miałem ochotę na coś w centrum w tym roku ze względu na tę sprawiedliwość dojazdową ale jednak faworyzuje się Piecki.
Jak myślicie dlaczego na liście chętnych nie ma nikogo z małopolski, śląska, dolnośląskie tylko 1, lubuskie - 2 ?
Na tym kończę ten przydługi wywód. Więcej już nie napiszę.
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Tomek trafiłeś w sedno, te cytaty mówią wszystko... Będzie kolejne Multi Regio w tym miejscu, a szkoda.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
Tam jest napisane proponuję... mi się podobało... super miejsce.... a nie nakazuję, tam ma być, itd ;-)
Wojtek
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Widzę że temat gorący jak co roku... 

1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
A szkodaTomas pisze:Nie mogę się z tym zgodzić.wkpwojtek pisze:Nikt nikomu nic nie narzuca

Gdyby głosowanie było w jakiś sposób zmanipulowane czy ustawione to przecież na pewno między osobami które się znają, ergo takie teksty byłyby niewskazane żeby spisek nie wyszedł na jaw, wszystko odbyło by się po cichu między zainteresowanymi osobami a głosowanie byłoby tylko formalnościąTomas pisze:Cytaty z forum:
- mi się Piecyki podobają - termin czerwcowy.
- super miejsce na OZTKP... przede wszystkim sprawdzone, dużo miejsca, dużo atrakcji na miejscu jak i w okolicy... termin czerwcowy jest optymalny ze względu chociażby na pogodę...
-jestem za Pieckami koło Mrągowa
- Ja tylko dodam od siebie: Proponuje Ośrodek OW PIECKI

Ten kolega mieszka akurat przy tym ośrodku w Pieckach i nigdy nie ukrywał że bardzo nas zachęca do wyboru tej lokalizacji, do jego postu jak ulał pasowało sformułowanie które jest zabawą słowną a to bardzo lubięTomas pisze:-cusik mi się wydaje że "dałeś do pieca..."

Oj i znowu błąd Tomku, podprogowego byś nie zauważył, na tym polega jego definicja (działa ale nie widać), tutaj wszyscy kładą kawę na ławę, a po to aby w wzajemnie życzliwej atmosferze dyskutować do zakończenia głosowania, przedstawiać swoje racje, i niech zwycięży lokalizacja która spasuje demokratycznie największej ilości osób, powtórzę po raz n-ty, dopóki głosowanie trwa jeszcze wszystko się może zdarzyć nie tylko poprzez ilość głosów do oddania ale też poprzez możliwość zmiany już oddanych głosów w wyniku dyskusji którą prowadzimyTomas pisze:Pisałem wcześniej o tym, przekaz podprogowy leci cały czas. Dlatego przeciw temu protestuje.
Dokładnie tak, nawet mimo że nikt nie proponował Borków to dzwonię do pani kucharki która prowadziła stołówkę w Borkach w 2012r. i mam jej telefon zapisany, pytam co roku czy ośrodek ma szansę nas przyjąć, niestety jak pisałem ośrodek jest wystawiony na sprzedaż ale brak chętnych i stoi pusty i niszczeje, tym niemniej trzymam rękę na pulsie, co roku dopytuję też o ośrodek "Molo" który jest tuż obok, niestety nie mieli w tym roku wolnego naszego terminu, szukałem jednak dalej w tej okolicy (to wszystko są godziny poszukiwań i dzwonienia, pisania) i udało mi się namierzyć i uprosić miłą panią która zarezerwowała nam termin w ośrodku CSW BC&O - Smardzewice i jest on w głosowaniu, co jeszcze mogę zrobić aby ośrodek w centrum Polski był wybrany? no chyba tylko arbitralnie go podać bez głosowania...Tomas pisze:Robert sam napisał miałem ochotę na coś w centrum w tym roku ze względu na tę sprawiedliwość dojazdową ale jednak faworyzuje się Piecki.

A ja stawiam dulary przeciwko orzeszkom że z małopolski, świętokrzyskiego i śląskiego nie przybędzie nagle chętnych, nawet jakby Zlot był w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, i wolałbym nie rozwijać tego tematu bo mam nadzieję że mamy to już za sobą...Tomas pisze:Jak myślicie dlaczego na liście chętnych nie ma nikogo z małopolski, śląska, dolnośląskie tylko 1, lubuskie - 2 ?
Co do dolnośląskiego i lubuskiego to popatrz Tomku na ich spotkania regionalne, tylko przypomnę że we Wrocławiu swego czasu spotkały się 3 załogi, marcin975 z Wrocławia, Turanek z okolic Zielonej Góry i Cesarz z Gdyni, później ich spotkania były też odwoływane bo w ogóle nie było chętnych do spotkania[/quote]
To co mam napisać o moim wywodzieTomas pisze:Na tym kończę ten przydługi wywód. Więcej już nie napiszę.

Ok, to było tytułem wstępu, teraz coś od siebie, argumenty te same co zawsze ale nie każdy jest z nami od lat i musi zagłębiać się w otchłań archiwum naszego forum...
1. Czym jest dla mnie Zlot TKP i dlaczego w ogóle jest organizowany?
Dla mnie to coroczne święto entuzjastów marki/modelu na które szykuję się mentalnie i technicznie przez cały rok, okazja do spędzenia miło kilku dni (i tak zawsze na koniec pozostaje niedosyt a czasem niedokac

2. Gdzie powinien odbyć się Zlot?
To oczywiście zależy od punktu widzenia, a tych jest tyle co patrzących

1. Jeziorsko - 105zł x 4 osoby x 4 doby = 1680zł
2. Piecki - 69zł x 4 osoby x 4 doby = 1104zł
3. Smardzewice - 145zł x 4 osoby x 4 doby = 2320zł
4. Sielpia - 104zł x 4 osoby x 4 doby = 1664zł
Zakładam, że w naszej dyskusji dla zwolenników Zlotu w centrum pasuje propozycja nr. 3 czyli Smardzewice. W moim przypadku jest to związane z dodatkowymi kosztami w wysokości 1216zł. Oczywiście wydałbym mniej na paliwo bo mieszkam w centrum Polski, mniej o jakieś 157zł na paliwo w obie strony, nadal powstaje różnica 1216zł - 157zł = 1059zł. Zakładając jakieś drobne niedokładności to przyjmijmy że jest to 1000zł, no jak dla mnie jest to suma znacząca. Oczywiście do tego różnica w regionie Polski KOLOSALNA, niech nikt nie porównuje Warmi i Mazur do Smardzewic, znam i wiem co piszę. Oczywiście gdyby udało się znaleźć ofertę za powiedzmy 70zł np. w Borkach (dlatego tam dzwonię i dlatego pisałem że chciałbym aby udało się znaleźć coś w centrum Polski) to sytuacja wyglądała by finansowo zgoła inaczej, co prawda różnica w okolicznościach przyrody i architektury by nadal pozostała ale może i nawet bym się powstrzymał od głosowania co by całkiem się zdać na wybór innych. Ale jest jak jest, mamy co mamy i na ten moment dla mnie Piecki są najlepszym wyborem. Mimo wszystko jeśli zdecydujecie inaczej to z RADOŚCIĄ przyjmę wasz wybór bo i tak spotkanie z Wami jest warte tego dodatkowego tysiąca złotych oraz marudzenia rodzinki że się wynudzili przez cały Zlot

Powyższy wywód kosztowy zupełnie inaczej oczywiście będzie wyglądał dla 1 osoby i na przykład 1 noclegu, dlatego niech każdy takie wyliczenie zrobi dla siebie i zagłosuje jak uważa. Wiem też, że sama długość drogi w sensie czasu też ma swoje znaczenie. Proszę i ten parametr także weź pod uwagę.
3. Jak powinien odbywać się wybór Zlotu?
Uważam, że wybór powinien odbywać się w drodze głosowania tajnego (nie wiemy kto jak głosował, nie można nikogo szykanować za jego wybór), zorganizowanego wśród osób zrzeszonych w Programie Dobrodziej/Dobrodziej Plus. Po pierwsze są to osoby które w jakiś sposób wyraziły swoje zaangażowanie w istnienie forum TKP, między innymi finansują istnienie samego forum jak i w dużej mierze finansują organizację samego Zlotu. Ponieważ program wystartował od 1 stycznia 2014r. to dopiero w tym roku zaistniała możliwość aby tak zorganizować głosowania i dlatego jest to novum. Oprócz tego że jest to w pewien sposób uhonorowanie Dobrodziejów to także zabezpiecza nas przed próbami manipulacji głosowaniami. Nie chcę rozgrzebywać starych spraw więc tylko dla informacji osób które nie znają tematu, w zeszłych latach 2013 oraz szczególnie w 2014r. pewna grupa osób zmanipulowała głosowania, na szczęście zostało to wykryte a wzmiankowane osoby publicznie odżegnały się od naszego forum. Tym niemniej mają konta cały czas, dość często wchodzą na nasze forum w postaci ukrytego nicka (tylko administracja widzi że oni się logują) i niebezpieczeństwo manipulacji jest nadal obecne. Głosując w ten sposób mamy zatem 3 sprawy załatwione, wyrażenie wdzięczności dla Dobrodziejów, zachowanie neutralności głosowania poprzez tajność oraz zabezpieczenie przed manipulacją.
No to tyle ode mnie, nadal zachęcam do spokojnych i nieemocjonalnych wypowiedzi w temacie wyboru miejsca Zlotu, wszystko jeszcze otwarte, być może Twoje argumenty mnie przekonają i zmienię zdanie i wybór, nie zamykam się w skorupie swoich przekonań, serdecznie zapraszam do dyskusji na argumenty, też chciałbym mieć pewność że dobrze wybrałem

Oczywiście potwierdzam, że cokolwiek nie wygra to uszanuję wybór i będę na Zlocie bo najważniejsze jest spotkanie z Wami...
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
...możesz być spokojny o swoje uszy Jarryjarry pisze:To co mam napisać o moim wywodzie suuuper mega dłuuugi chyba (mam nadzieję że za ten termin nie dostanę po uszach od Dlugi-74 )

- Tomas
- Władca postów
Robert - wywołałeś mnie do odpowiedzi.
Jedyną sprawiedliwą zasadą może być tylko ta, że głosują jedynie Ci którzy na zlot jadą, a głos uzyskują po wpłaceniu czegoś w rodzaju wadium. To taki pomysł na gorąco.
[quote="jarryjarry pisze: szkoda , bo obiektywne fakty mówią same za siebie, głosowanie jest anonimowe (nie wiemy kto jak głosował...
Ale można odnieść wrażenie, że jest pewna nie pisana umowa. Ale pewnie mi się tylko wydaje.jarry pisze:Gdyby głosowanie było w jakiś sposób zmanipulowane czy ustawione to przecież na pewno między osobami które się znają, ergo takie teksty byłyby niewskazane żeby spisek nie wyszedł na jaw...
Ja bym jednak te orzeszki postawił..jarry pisze:A ja stawiam dulary przeciwko orzeszkom że z małopolski, świętokrzyskiego i śląskiego nie przybędzie nagle chętnych
Dla mnie też. Dlatego walczę o sprawiedliwą lokalizację dla wszystkich.jarry pisze:Dla mnie to coroczne święto entuzjastów marki/modelu na które szykuję się mentalnie i technicznie przez cały rok, okazja do spędzenia miło kilku dni
Też byłem za tym, jednak teraz się temu sprzeciwiam. Dlaczego ? Dlatego że za większość decyduje mniejszość.jarry pisze:Oprócz tego że jest to w pewien sposób uhonorowanie Dobrodziejów to także zabezpiecza nas przed próbami manipulacji głosowaniami.
Jedyną sprawiedliwą zasadą może być tylko ta, że głosują jedynie Ci którzy na zlot jadą, a głos uzyskują po wpłaceniu czegoś w rodzaju wadium. To taki pomysł na gorąco.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Co do sprawiedliwości... Sprawiedliwie to nie znaczy po równo...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm