podświetlenie podsufitki
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1,9 tdi, 2008
- Imię:: maciek
podświetlenie podsufitki
Witam. Czy te włączniki oświetlenia kabiny na podsufitce powinny być podświetlone na czerwono po włączeniu świateł.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: podświetlenie podsufitki
Witamy na forum TKP, zapraszam do Powitalni.
Z rocznika widzę, że masz polifta, więc standardowa lampka nie ma podświetlonych klawiszy. Poszukaj na forum modyfikacji: lampka Passat W8. Zobaczysz jak wygląda podświetlana wersja.
Z rocznika widzę, że masz polifta, więc standardowa lampka nie ma podświetlonych klawiszy. Poszukaj na forum modyfikacji: lampka Passat W8. Zobaczysz jak wygląda podświetlana wersja.
-
- Początkujący
- Auto:: touran 1,9 tdi, 2008
- Imię:: maciek
dzięki. Właśnie ostatnie mnie to zainteresowało a nawet zaintrygowało, gdy przejachałem się samochodem mojego teścia tj golf V z roku Pańskiego 2004 i u niego pięknie podświetlone przyciski w kolorze czerwień na podsufitce a u mnie auto młodsze niby lepszy i lipa, a może coś trzeba ustawić na wyświetlaczu (mam pełny FIS)? Czy to już pewna diagnoza że ten mój typ tak ma (mój touran jest wersją najuboższa tj. bez relingów, szyby z tyłu na korbkę, zwykła klima itd ale nie bity i nie spawany
).

- A-R-T-U-R
- Przeglądacz
- Auto:: GOLF VI, 1.4 TSi, CAXA
- Imię:: Artur
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
to nie ma znaczenia, u mnie tez nie było a dołożyłem 
masz 2 rodzaje oświetlenia zwykłe i bogatsze tzw ambiente właśnie z podświetlanymi przyciskami i dodatkowymi dwoma diodami

masz 2 rodzaje oświetlenia zwykłe i bogatsze tzw ambiente właśnie z podświetlanymi przyciskami i dodatkowymi dwoma diodami

- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Maciek nie sugeruj się zdjęciem kolegi Artura, bo to lampka z Golfa V czy Passata 3C jest.
Jak wspomniałem, podświetlane przyciski + oświetlenie Ambient z lampką W8 wygląda tak:

Jak wspomniałem, podświetlane przyciski + oświetlenie Ambient z lampką W8 wygląda tak:

- A-R-T-U-R
- Przeglądacz
- Auto:: GOLF VI, 1.4 TSi, CAXA
- Imię:: Artur
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
oczywiście dałem tylko przykład. nie każde auto młodsze rocznikowo wychodziło z "lepszym" oświetleniemTuranek pisze:Maciek nie sugeruj się zdjęciem kolegi Artura, bo to lampka z Golfa V czy Passata 3C jest.

- Piotrek2000
- Auto:: Touran 1.9 2004
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 1 raz
mam tourana z 2004 r wersja trendline, i chciałbym założyć lamkę wnetrza od passata W8, albo inna z czerwonymi diodami, czy są oryginalne od tourana z takim podświetlaniem, czy od W8 trzeba szukać? I czy wystarczy ją wpiąć we wtyk i będzie działało tak jak powinno czy trzeba cos zmieniać ?
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
nie jest to plug@play temat odnośnie montażu a nawet manual Lampki od W8 jest na forum więc użyj
i do dzieła 

-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 2005
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
Witam, wertuje forum i nie potrafię tego znaleźć, prawdopodobnie źle dobieram słowa klucze. Proszę o małą pomoc w temacie jeśli ktoś będzie tak uprzejmy.JEDARO pisze:nie jest to plug@play temat odnośnie montażu a nawet manual Lampki od W8 jest na forum więc użyji do dzieła
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
10 sekund mi to zajęło:NightShadow pisze:Witam, wertuje forum i nie potrafię tego znaleźć, prawdopodobnie źle dobieram słowa klucze. Proszę o małą pomoc w temacie jeśli ktoś będzie tak uprzejmy.JEDARO pisze:nie jest to plug@play temat odnośnie montażu a nawet manual Lampki od W8 jest na forum więc użyji do dzieła
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=39008
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO