Panowie proszę o pomoc sprawa bardzo prosta komora silnika lewa wiązka i zostaje mi jedna kostka nie mam pojecia od czego
Problem w tym, że cała komora się spaliła i lutowałem nową instalację
Poniżej linki do zdjęć
Rozumiem ze to fiat uno z silnikiem 1.4 Fire? Może na wstępie byś się przywitał i uzupełnił dane w profilu: jaki silnik bo to jest najważniejsze. Pozdrawiam
dzieki za szybka interwencje i sprowadzenie do parteru oczywiście masz racje mój błąd dane auta uzupełnie jak się tu ogarnę i znajdę gdzie ...
Auto to Touran 2004 2.0 tdi azv wersja higline
Jeżeli dobrze kojarzę jest to wtyczka do wentylatorów chłodnicy(coś na zasadzie łącznika) czyli odcinek który trzymasz wychodzi z głównej wiązki, a od strony wentylatorów wychodzi druga część tej wiązki.
Kolego a czy przypadkiem to nie jest kostka do instalacji przednich świateł przeciwmgielnych.
W kostce by były 2 przewody plusowe do halogenów + masa i 2 przewody do czujnika temp. bo tak to szło oryginalnie.
Kostka jest po to żeby można było rozpiąć drugą część instalacji halogenów, która jest przymocowana do zderzaka, a rozpięcie daje nam zdjęcie przedniego zderzaka z instalacją halogenów.
Ale od razu piszę że to jest tylko moje przypuszczenie.
tajpej pisze:kostka jest do wiązki halogenów i czujnika temperatury
do wentylatorów jest inna kostka
Dokładnie,
przy pomocy tej kostki rozpinasz wiązkę halogenów w celu demontażu zderzaka. Dodatkowo w kostce jest pin na czujnik temperatury, który również znajduje się w zderzaku.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG