Skradziono VW Touran - dyskusja

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Re: Skradziono VW Touran

Post autor: Tomasz_W-wa »

spiochu współczujemy, S-max też fajne autko :ok:

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Re: Skradziono VW Touran

Post autor: morfeusz33 »

Olka, z Touranem czy S-maxem zawsze jesteś miło widziana na każdym spocie :)
Awatar użytkownika
adamki
Użytkownik
Auto:: TOURAN 1.9 AVQ 74 KW 2003
Imię:: ADAM
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

Re: Skradziono VW Touran - dyskusja

Post autor: adamki »

spiochu pisze:Niestety potwierdzam słowa Michała - od listopada jestem bez tourana ;( nie chcę się za bardzo rozpisywać na ogólnym forum, bo mam wrażenie ze niestety nie tylko uczciwi/aktywni forumowicze czerpią stąd wiedzę o naszych autach/wyposazeniach/modach/zakupach.
Śpiochu dobrze prawi. Trzeba bardzo uważać co się pisze. Ja też nie raz byłem lustowany na tym forum. Tak wiec PANOWIE i PANIE więcej rozwagi w tym czym się chwalimy/chwalicie.
Image
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

Moim zdaniem za dużo tematów można czytać prosto z netu nie logując się, oczywiście może ktoś powiedzieć ale co za problem się zalogować i sobie poczytać, ale zawsze ktoś musi już więcej zachodu zrobić żeby sobie poczytać czy popatrzeć.
Dużo for, a zagraniczne to większość nie da się wejść do żadnego działu jak nie jest człowiek zalogowany.
Trzeb by się zastanowić i może jakieś newralgiczne działy (tu mam na myśli działy które mogą pomóc w lokalizacji auta i właściciela) były dostępne dla użytkowników z większa ilością postów lub po jakimś określonym czasie na forum.
Tak ja to widzę i Panowie oraz Panie naprawdę dużo informacji można z czytać z naszych wypowiedzi np. gdzie pracujemy i gdzie nasze Tourany są w tym czasie parkowane (taki przykład na szybko), gdzie są często spotykane (chyba wiadomo o jaki dział chodzi), a takie wpisy bywają na naszym forum.
Jak sami wiecie Touran jest teraz w czołówce kradzionych aut, nie ułatwiajmy im tego.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

No to teraz ruch admina...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
magic
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
Imię:: Maciej
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: magic »

Tomasz_W-wa pisze:Dużo for, a zagraniczne to większość nie da się wejść do żadnego działu jak nie jest człowiek zalogowany
Dokładnie. Mam zamiar kupić Audi A8 i chciałem wejść na forum tegoż audi i niestety aby cokolwiek zobaczyć, poczytać musiałem się zalogować wydaje mi się ze tu u nas na naszym forum tez powinno być coś takiego.
never ever give up
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

Tomasz_W-wa pisze:Moim zdaniem za dużo tematów można czytać prosto z netu nie logując się, oczywiście może ktoś powiedzieć ale co za problem się zalogować i sobie poczytać, ale zawsze ktoś musi już więcej zachodu zrobić żeby sobie poczytać czy popatrzeć.
Pytanie czy to aż tyle zachodu? Zauważcie, że zarejestrowanych użytkowników jest ok 5000, a aktywnych? Strzelam: max 200?
Może ktoś pomysli, że to jakaś mania przesladowcza, że rzucam bezpodstawne oskarżenia, ale od listopada miałam o czym myśleć w tym temacie, tym bardziej, że już kilku aktywnych użytkowników wcześniej wspominalo, że są "namierzani" przez forum vide adamki, miki76
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

spiochu pisze:kilku aktywnych użytkowników wcześniej wspominalo, że są "namierzani" przez forum vide adamki, miki76
jak można poznać że jest się namierzanym?
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

Myślę że trzeba się zastanowić czy dalej pozostajemy otwartym forum (można czytać tematy nie logując się), częściowo blokujemy np. połowę tematów czy całą zawartość forum blokujemy i żeby coś zobaczyć trzeba się zalogować.
Takie tematy jak nasze samochody, "widziałem Tourana" i jeszcze kilka blokujemy w formie czasowej czy ilości postów.
Co do działu "modyfikacje" ja bym również obstawiał że to jest jeden z ważniejszych działów i nagrodą żeby korzystać z niego powinien forumowicz być już znany na dla nas na forum.
To takie moje przemyślenia i myślę że nie admin tylko my wszyscy w nowym temacie powinniśmy wypowiedzieć się w jakiej formie widzimy "Nowe" forum (tak to napiszę). Żeby nie admin główkował tylko żeby dostał dobre rozwiązania na tacy. Wiem że wcześniej nie którzy obstawiali żeby forum było otwarte, ale jak widać szkodzi to samym użytkownikom tego forum, a więc zamiany powinny być.
Podam mały przykład dział gdzie ja się najbardziej udzielam czyli "Ciekawe ogłoszenia Allegro, Ebay, Gratka itp." nawet nie wicie ile jest wejść na ten wątek osób niezarejestrowanych, jestem tam często bo dodaje na bieżąco linki (nawet jak nie podbijam wypowiedzi - czytaj nie wyświetla się że jest coś nowego napisane) i widzę. To tylko świadczy że jeżeli na taki drugorzędny dział bywają wejścia to ile jest wejść na inne działy forum.
Są to moje przemyślenia i na pewno dużo osób się ze mną nie zgodzi, ale nie o to chodzi, chodzi mi o to żeby sobie przemyśleć tą sprawę i żebyśmy coś postanowili.
I co najważniejsze myśleć co się piszę na forum o sobie i o innych.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: spiochu »

jarry pisze:
spiochu pisze:kilku aktywnych użytkowników wcześniej wspominalo, że są "namierzani" przez forum vide adamki, miki76
jak można poznać że jest się namierzanym?
w moim przypadku wystarczyło, że ktoś w firmie wszedł na forum i później komentował to, co się tu dzieje. Nie miałam na aucie wlepki z nickiem, a i tak, jak ktoś się nudzi i bardzo jest ciekawski, to zorientuje się predzej czy pozniej, kto jest kim na forum i jakim autem jeździ.
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

No a pokazywanie swojego tourana. Wszelkie modyfikacje i upiększenia. To też powinno być zablokowane i dostępne od iluś tam postów....
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

hmm, mam pewien chyba dobry pomysł na rozwiązanie tej kwestii, jak tylko obmyślę szczegóły to napiszę, chyba by pogodził interesy tych co by chcieli się pokazywać wszystkim jak i tych którzy tylko nazwijmy zaufanym osobom :)
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

Jeżeli kradną już nie tylko radia ale i panele klimatronika z funkcją Webasto (chodzi o przedlifty gdzie taki panel jest rzadki i kosztuje jak radio z dolnej półki i prawie nie jest do namierzenia czy to był Twój jak jest sprzedawany na Alledro, jest to lepszy towar na sprzedaż niż kradzione radio) to się zastanówcie z kąt "oni" czerpią taką wiedzę. Tylko z forum takich jak nasze i pokrewne.
Ale jeżeli chodzi o ten konkretny przykład (Webasto) to nasze forum przoduje w tym wątku. Gadałem z forumowiczami z for Passat czy nawet Golf V i przeważnie jak ktoś ma problem z Webasto to jest odsyłany do nas, bo przecież u nas w każdym autku siedzi piec (no chyba że ktoś usunął).
Czyli jednak czytają nasze forum :/

Jarry ale nie rób tak żeby było albo włączamy sobie sami czy chcemy pokazywać wszystkim swoje auto (tu daje przykład) czy nie, ja np. chciałbym pokazywać moje autko ale np. z opcja że dopiero osoby które są na forum ok. 3 miesięcy mogą sobie poczytać i zobaczyć co tam porobiłem.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów

Tomasz_W-wa pisze:Jarry ale nie rób tak żeby było albo włączamy sobie sami czy chcemy pokazywać wszystkim swoje auto (tu daje przykład) czy nie, ja np. chciałbym pokazywać moje autko ale np. z opcja że dopiero osoby które są na forum ok. 3 miesięcy mogą sobie poczytać i zobaczyć co tam porobiłem.
nie zrozumiałem tego, proszę jeszcze raz tak prościej :)
pozdraVWiam, jarry

Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów

Nie łapie czego nie rozumiem w mojej wypowiedzi. :hahaha:

Dobrze by było wprowadzić takie małe zasady, że jeżeli piszemy o samochodzie kolegi to nie piszmy otwarcie numeru rejestracji typu WW12345 chyba można wpisać WW12xxx (kiedyś poruszany temat przez innych forumowiczów ale został olany)
Ta sam zasada jeżeli zamieszczamy zdjęcia, co za problem wykasować numer rejestracji.
Oczywiście jeżeli właściciel sam zamieszcza i wpisuje czy to numer rejestracji czy fotki to już jego sprawa.
Pewnie kilka takich "rozsądnych zasad by się jeszcze znalazło" mogę tylko napisać że na innych forach jest to stosowane i jakoś nie ma z tym problemu.
Ja tam zawsze staram się stosować do tego.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
ODPOWIEDZ