No więc tak...
DZIAŁA
Wymieniłem gateway na AA i po zakodowaniu dodatkowo w Bordzie byte 0 bit 5 wszystko działa. Na stery gatku mimo zaznaczania byte 0 bit 5 nie chodził czujnik deszczu. jedyne co to muszę jeszcze ogarnąć porę dnia (lekka szarówka)żeby za szybko nie wskakiwało na światła drogowe.
Wiec nie wiem co ma do tego bramka gateway i ten bit5 ale działa...
Miałem 1K0907530F, i zapomniałem napisać że błędy które opisywałem zniknęły i nie powróciły już w dniu kiedy zmieniłem zasilanie na stały + bo początkowo podpiąłem się pod terminal po stacyjce i to sypało błędami. Dużo zdrowia i szybkiego powrotu do biegania Robert
Panowie proszę o parę fotek od zewnątrz i z bliska czujnika wraz z obudową Mogą być przed lifty lub po lifty,fabrycznie lub własnoręcznie montowane.piwko poleci.
To już oryginał z fabrycznym miejscem na montaż do przedlifta.
Numer szyby ,jak by ktoś potrzebował to 1t0 845 011 DL - z miejscem pod czujnik deszczu/zmierzchu.
Panowie po jakim czasie zadziała automatyczne zamykanie szyb jeśli zostawimy uchylone a zacznie padać deszcz? udało mi się wszystko podpiąć/zakodować na
FIS ustawiłem rain-closing na ON w komforcie 19 BYT zaznaczyłem BYT-9 BIT-1 Rain Closing.Zamknąłem auto-konewka w dłoń i lipa,szyby nie zamykają się ! Czy żeby to zadziałało wajcha od świateł musi być na AUTO?,czy nie ma to znaczenia?
Poszedłem specjalnie sprawdzić i się zdziwiłem na kodowaniu które Jeżu podał na pierwszej stronie działało ( 01511455 ), bo w zeszłym roku często z tego dobrodziejstwa korzystałem. Jakiś czas temu zmieniłem na inne (też od Jeża - 01511967 ) i nie działa domykanie! Jutro zmienie kodowanie na to stare i Ci napiszę jakie efekty.
hagio pisze:Panowie po jakim czasie zadziała automatyczne zamykanie szyb jeśli zostawimy uchylone a zacznie padać deszcz? udało mi się wszystko podpiąć/zakodować na
FIS ustawiłem rain-closing na ON w komforcie 19 BYT zaznaczyłem BYT-9 BIT-1 Rain Closing.Zamknąłem auto-konewka w dłoń i lipa,szyby nie zamykają się ! Czy żeby to zadziałało wajcha od świateł musi być na AUTO?,czy nie ma to znaczenia?
wiec i ja poszedlem sprawdzic i... dziala po ok 5 s wlacznik nie ma znaczenia, dziala na auto jak i na 0, nie lej konewka tylko popsikaj jakims zraszaczem do kwiatkow, oczywiscie manetka wycieraczek ustawiona na auto ,czyli 1 poz w gore Moje kodowanie: 00461549
pamiętaj Rain Closing zaznaczamy w 2 miejscach, w jednym w ogóle żeby zadziałało, w drugim żeby zawsze było aktywne, jeśli tego drugiego nie zaznaczysz to ZAWSZE musisz przed wyłączeniem silnika mieć zaznaczone na FISie że aktywujesz Rain Closing, po odpaleniu silnika przełączy się samoistnie znowu na OFF, chodzi o zapobieganiu rozładowywaniu aku przez zasilanie czujnika przy wyłaczonej stacyjce
Prawda... 09-Cent. Elect----->Byte 4----->Bit 6 (zeby dzialalo ) i Bit 5---> 0= tak jak pisze jarry zawsze aktywujesz na FIS-e aby odciazyc aku i 1= permanent
EDIT
powyższe dotyczy BCM, nie CECM
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2015 19:54 przez yox, łącznie zmieniany 1 raz.