Witam Panowie,mam problem ,po odpaleniu samochodu zapalila sie kontrolka wsp. kierownicy, wspomaganie nie chodzi,od czego zaczac sprawdzac?zadnego wycieku nie widac....
Prosze o pomoc bo z tych nerwow nie moge nic na forum znalezc
Panowie kontrolka kierownicy swieci sie na czerwono,a teraz wypie.......,czyli wylaczylo sie ESP, mam kupiony od kol. J. kabelek ale po zmianie laptopa mi nie dziala bo laptop jest 32bit ,a soft dziala na 64bit , tak wiec przeskanowac nie moge, i musze szukac kogos madrego z kablem i z "umyslem". Troche sie wk....lem bo jestem n niepelnosprawny mam trudnosci z poruszaniem i samochod jest dla mnie niezbedny....Dzisiaj dzien Sw.Patryka i jestem umowiony na tel ze znajomym mech. na 3cia moze przyjedzie zrobic adaptacje (tak mysle) bo jesli nie to jestem w "czarnej dupie!!!!!!!!!!!!!" Pozdrowionka dla wszystkich pomocnych
Kabelek wyglada ze jest dobry,swieci na zielono...ale po podpieciu do samochodu i zrobieniu pierwszych krokow wyskakuje komunikat" gateway not supported".Rozmawialem z kol. Jary i on mowi ze to pierwszy taki przypadek-trudno.Zawiazlem Turka do mechanika wymienil cala maglownice od golfa V ,i przez 15km bylo prawie ok... potem po zatrzymaniu odpalil z trudem, a po nastepnym zatrzymaniu i ciezkim odpaleniu zaswiecily sie kontrolki wspomagania i kontroli trakcji.Po przejechaniu 1.5 km zgasly,kierownica chodzila gorzej niz zwykle.Dzis rano juz nie odpalilem....Wyglada na to ze prad "wycieka" sprawdzilem klemy ale sa ok.Co o tym myslicie? moze ktos ma jakis pomysl ?Bede wdzieczny za pomoc
Jeżeli nic się w podłączeniach nie zmieniło i jest prawidłowo, to winowajcą może być nie usypianie sterowników i przez to rozładowanie aku. Na forum było opisywane jak sprawdzić prąd spoczynkowy.
Z tym, że do opisanego przez ciebie obrazu trochę mi to nie pasuje, bo za szybko ten aku pada...