Gdzie wykupić pakiet OC i AC?
-
balbina76
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Gdzie wykupić pakiet OC i AC?
ja brałem pakiet w compensie
a uciekłem z hestii
najlepiej sprawdzić w CUKU
a uciekłem z hestii
najlepiej sprawdzić w CUKU
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Najlepiej pakiet w jednym TU - zawsze taniej. Jak podzielisz OC tu AC tam, to i tak wyjdzie drożej. Ja mam w PZU i wbrew pozorom nie jest drogo, acz kolwiek PZU mocno zaniża wartość pojazdu.
W tym roku miałem dylemat PZU vs. Compensa. - przy tej samej stawce rocznej różnica w wartości była spora, bo:
PZU: 17.500 zł.
Compensa: bodajże coś koło 22.000 zł.
Chore - ale tak jest. Każde towarzystwo kombinuje z wypłatami, ale po przeczytaniu opinii na temat Compensy wybrałem... PZU.
W PZU nie miałem żadnego problemu przy likwidacji szkody z AutoSzyby czy z AC.
W tym roku miałem dylemat PZU vs. Compensa. - przy tej samej stawce rocznej różnica w wartości była spora, bo:
PZU: 17.500 zł.
Compensa: bodajże coś koło 22.000 zł.
Chore - ale tak jest. Każde towarzystwo kombinuje z wypłatami, ale po przeczytaniu opinii na temat Compensy wybrałem... PZU.
W PZU nie miałem żadnego problemu przy likwidacji szkody z AutoSzyby czy z AC.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Biorąc coś dodatkowo weź sobie ubezpieczenie zniżek, nie bierz pakietu szyby, bo wymieniają na najtańsze zamienniki.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Przy pakietach szyby często jest tak że w przypadku przedniej (najczęściej uszkadzanej) sam płacisz 20% - ubezpieczyciel pokrywa tylko 80%. W przypadku pozostałych szyb pokrywa 100%. Należy na to zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
2 tygodnie temu (Compensa) - miałem wykupiony pakiet szyby...
Miałem auto na grubszej robocie i przy okazji chciałem skorzystać z pakietu szyby, który płaciłem...
Dowiedziałem się, że w takim wypadku muszę zaprowadzić do ich warsztatu (Noordglass, Jaan lub inny - już nie pamiętam.), tam zakładają zamiennik i po sprawie...
Olałem to, zgłosiłem na AC, mam oryginał z salonu i z tego samego rocznika, co był.
Teraz już nie zapłacę za pakiet szyby, a wezmę ochronę zniżek.
-- 15 mar 2015, o 23:40 --
różnica w cenie szyby i zamiennika - 4-5 krotna...
Miałem auto na grubszej robocie i przy okazji chciałem skorzystać z pakietu szyby, który płaciłem...
Dowiedziałem się, że w takim wypadku muszę zaprowadzić do ich warsztatu (Noordglass, Jaan lub inny - już nie pamiętam.), tam zakładają zamiennik i po sprawie...
Olałem to, zgłosiłem na AC, mam oryginał z salonu i z tego samego rocznika, co był.
Teraz już nie zapłacę za pakiet szyby, a wezmę ochronę zniżek.
-- 15 mar 2015, o 23:40 --
różnica w cenie szyby i zamiennika - 4-5 krotna...
-
katan
- Początkujący
- Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
A ja od 4 lata 2 samochody AC/OC w mbanku mam.
Nie narzekam. Co prawda z AC jeszcze nie zgłaszałem szkody (raz zgłaszano mi OC ale to nie moja już sprawa). ale
ale brat żony został przeze mnie namówiony na pakiet właśnie tam. I kilka dni po odnowieniu ubezpieczenia (czyli po ponad roku) ukradli mu jego Leona.
Wypłata zgodnie z wybranymi opcjami.
Ja zawsze znoszę wszelkie udziały w ac i kr - to kilka złotych a prawie pełna kwota od wartości na dany dzień wg infoexpert albo eurotax już nie pamiętam.
A za pakiet np Golf V 1,9 tdi 210tys km płacę - 320 za oc i 756 za AC/KR. - Mam zniżki max - 60%
Czyli 1100zł na rok
- aha jeszcze zniesienie amortyzacji części czyli przy wymianie nowe zamiast zamienników.
Nie narzekam. Co prawda z AC jeszcze nie zgłaszałem szkody (raz zgłaszano mi OC ale to nie moja już sprawa). ale
ale brat żony został przeze mnie namówiony na pakiet właśnie tam. I kilka dni po odnowieniu ubezpieczenia (czyli po ponad roku) ukradli mu jego Leona.
Wypłata zgodnie z wybranymi opcjami.
Ja zawsze znoszę wszelkie udziały w ac i kr - to kilka złotych a prawie pełna kwota od wartości na dany dzień wg infoexpert albo eurotax już nie pamiętam.
A za pakiet np Golf V 1,9 tdi 210tys km płacę - 320 za oc i 756 za AC/KR. - Mam zniżki max - 60%
Czyli 1100zł na rok
- aha jeszcze zniesienie amortyzacji części czyli przy wymianie nowe zamiast zamienników.
- krychul_k
- Początkujący
- Auto:: Bmw E61 525D
- Imię:: KRYSTIAN
AXA za Tourana z 2005r. OC NNW i MINICASCO (od kradziezy)
zaplacilem teraz 780zł za rok ze znizkami 50%
wydaje mi sie ze cena dobra.
Pozdro
Pozdro
SEE YOU
- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Cena moze i dobra ale ja bym nie skorzystało z oferty tej firmy , dlaczego... przejrzyj ogolne warunki AC to wyjaśni się niska cene składkikrychul_k pisze:AXA za Tourana z 2005r. OC NNW i MINICASCO (od kradziezy)
Pozdro
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- krychul_k
- Początkujący
- Auto:: Bmw E61 525D
- Imię:: KRYSTIAN
dlatego ze jest tylko od kradziezy... wyceniony 2 tys wiecej niz w PZU... bo 18800 a w PZU 16500 i tu i tu z udzialem wlasnym 10%
SEE YOU
- Rafalgd1
- ____________________

Przy szkodzie i tak ubezpieczyciel ustala wartość rynkowa na dzień szkody chyba ze masz wykupiona stałą sumę ubezpieczenia w co wątpiękrychul_k pisze:dlatego ze jest tylko od kradziezy... wyceniony 2 tys wiecej niz w PZU... bo 18800 a w PZU 16500 i tu i tu z udzialem wlasnym 10%
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
- Rafalgd1
- ____________________

Stała suma ubezpieczenia napewno jest droższa tylko nie wiem czy wszystkie towarzystwa oferują cos takiego
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Ceny to maja pójść w górę w związku ze w końcu jak masz oryginał i likwidujesz szkodę z oc to dostajesz oryginał, bo na przykład taki turan to występuje w 90% w zamienniku i pózniej śmieszne sumy odszkodowania wychodziły.baltazar pisze:![]()
Powiem Ci, że z początkiem kwietnia zmieniają się przepisy jeżeli chodzi o OC. Dotyczyć one będą tego, że w przypadku stłuczki i likwidacji szkody jeżeli jesteśmy ofiarom, to zgłaszamy się od naszego towarzystwa ubezpieczeniowego. To ono wypłaca nam odszkodowanie i likwiduje szkodę. A samo egzekwuje pieniądze z polisy sprawcy. Podobno mają ceny też pójść w górę w zwiazku z tym przedsięwzięciem.
-- 27 mar 2015, o 14:24 --
Kolega brał wczoraj w PZU, miał 60% zniżki z oc to od razu dostał 40 % na AC , plus znizke 10% jeszcze bo ma mieszkanie tam ubezpieczone oraz 10 % znizki od agenta, jaki dokładnie pakiet to nie pamietam , ale na pewno ze stała wartością pojazdu, ochrone zniżek na AC nie brał , na oc 10 zł. Końcowa suma do zapłaty nie wyszla zła . Pozdrawiam
-
macszl
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Koledzy zbliża się mi kolejna polisa oc i ac. Bardzo proszę o informacje na temat ubezpieczenia rns-a 510. W tamtym roku agent ubezpieczeniowy powiedział mi ,aby doubezpieczyć navi ( fabrycznie zamontowana ) - firma AXA ,czy jest sens w tym roku to samo robić ? Dzis przeglądając sieć strasznie duzo naczytałem się o kradzierzach tego sprzętu , aż dziw że rok minął mi bez problemów . Strach mnie obleciał jaki to hodliwy towar
.
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Radio po vinie to rns 510 jak rozumie . Jesli jest oryginalnie tam to nic nie musisz doubezpieczac dlatego nie rozumie czemu sie dałeś naciągnąć agentowi. W przypadku kradzieży likwidator rozkodowuje vin i jesli jest tam rns 510 a u ciebie jest to normalnie dostajesz odszkodowanie cena bazowa około 12 tys zł.macszl pisze:Koledzy zbliża się mi kolejna polisa oc i ac. Bardzo proszę o informacje na temat ubezpieczenia rns-a 510. W tamtym roku agent ubezpieczeniowy powiedział mi ,aby doubezpieczyć navi ( fabrycznie zamontowana ) - firma AXA ,czy jest sens w tym roku to samo robić ? Dzis przeglądając sieć strasznie duzo naczytałem się o kradzierzach tego sprzętu , aż dziw że rok minął mi bez problemów . Strach mnie obleciał jaki to hodliwy towar.
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Nie przyczepia. Ja mam auto w leasingu i tez co roku dostaje od leasingu na emaila potwierdzenie które drukuje i woze w dowodzie. Ty pewnie jako osoba prywatna dostaniesz poczta za pare dni w formie papierowej.