switla xenon opadly

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
fokusmok
Przeglądacz
Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię:: Michal

switla xenon opadly

Post autor: fokusmok »

Witam wszystkich...
Długo nie miałem problemu że swoim tourankiem aż tu nagle wczoraj wieczorem wsiadam a moje światła świecą 5 m przed samochodem... Po podpaleniu zawsze Sie przyjmowały tzn złamały tak dość mocno góra dol a teraz widać jest minimalnym ruch dosłownie centymetr... I świecą conajmniej 3 razy bliżej... Podniosłem trochę na ustawieniu monualnym ale nie jest to tożsame co było w dodatku mam wrażenie że ''rozbiegly'' Sie w różnych kierunkach.
Podejrzewam że padł lub zablokował Sie jakoś system podziękowania...
Teraz moje pytanie jest czy wie ktoś z szanowanego grona czy rzeczywiście może być spowodowane podnieśmy systemem. Czy może coś innego.... Silniczki do poziomu chyba chodzą ponieważ wykonuje taki mały ruch góra dol... W sobotę mam zamiar rozebrać zderzak i przeglądać do lamp....

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi...
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Re: switla xenon opadly

Post autor: Turanek »

Najpierw popraw temat.
Jeśli w systemie samopoziomowania lamp jest wykryty błąd, wówczas domyślną pozycją jest najniższa pozycja. Podłącz się komputerem i sprawdź na początek błędy. W międzyczasie możesz obejrzeć stan wiązek przy potencjometrach - to zrobić jest najlepiej na podnośniku. Potencjometry masz dwa: przód i tył. Dość łatwo je znaleźć bo z wahaczami są połączone dźwigienkami.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 702 razy

Post autor: spacewalker »

połowy
fokusmok pisze:.... Sie przyjmowały .
Podejrzewam że padł lub zablokował Sie jakoś system podziękowania...
Teraz moje pytanie jest czy wie ktoś z szanowanego grona czy rzeczywiście może być spowodowane podnieśmy systemem. ......
wtf ?
fokusmok
Przeglądacz
Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię:: Michal

Post autor: fokusmok »

System poziomowania i drugie padnietym systemem.... Słownik wrzucił inne słowa

-- 19 mar 2015, o 08:55 --
Turanek pisze:Najpierw popraw temat.
Jeśli w systemie samopoziomowania lamp jest wykryty błąd, wówczas domyślną pozycją jest najniższa pozycja. Podłącz się komputerem i sprawdź na początek błędy. W międzyczasie możesz obejrzeć stan wiązek przy potencjometrach - to zrobić jest najlepiej na podnośniku. Potencjometry masz dwa: przód i tył. Dość łatwo je znaleźć bo z wahaczami są połączone dźwigienkami.

Dzięki turanek za szybką podpowiedzi w sobotę postaram Sie podłączyć do kompa jak znajdę fachure gdyż swojego jeszcze nie posiadam...

-- 29 mar 2015, o 21:25 --

Witam....

Udało mi Sie w końcu zlokalizować usterek... Całkiem przypadkowo przy zmianie kół na letnie... Mianowicie całe zamieszanie powstało w skutek przerdzewienia takiego niedużego "cięgiełka" które łączy Sie z słuchaczem przelewy przednim kole . Teraz moje pytanie jest takie czy orientuje Sie koledzy czy owa część jest dostępna w sklepach czy szukać raczej po sportach jeżeli tak to jaki może być koszt tego ciegielka. Czy poprosił kombinować jak na polaka przyszło i zaprojektować coś w domowych warunkach :)
Pozdrawiam i dzięki za odp.

-- 29 mar 2015, o 21:27 --

Oczywiście nie sportach :D tylko szrotach.... Tam wyżej
ODPOWIEDZ