Witam wszystkich...
Długo nie miałem problemu że swoim tourankiem aż tu nagle wczoraj wieczorem wsiadam a moje światła świecą 5 m przed samochodem... Po podpaleniu zawsze Sie przyjmowały tzn złamały tak dość mocno góra dol a teraz widać jest minimalnym ruch dosłownie centymetr... I świecą conajmniej 3 razy bliżej... Podniosłem trochę na ustawieniu monualnym ale nie jest to tożsame co było w dodatku mam wrażenie że ''rozbiegly'' Sie w różnych kierunkach.
Podejrzewam że padł lub zablokował Sie jakoś system podziękowania...
Teraz moje pytanie jest czy wie ktoś z szanowanego grona czy rzeczywiście może być spowodowane podnieśmy systemem. Czy może coś innego.... Silniczki do poziomu chyba chodzą ponieważ wykonuje taki mały ruch góra dol... W sobotę mam zamiar rozebrać zderzak i przeglądać do lamp....
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi...
switla xenon opadly
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: switla xenon opadly
Najpierw popraw temat.
Jeśli w systemie samopoziomowania lamp jest wykryty błąd, wówczas domyślną pozycją jest najniższa pozycja. Podłącz się komputerem i sprawdź na początek błędy. W międzyczasie możesz obejrzeć stan wiązek przy potencjometrach - to zrobić jest najlepiej na podnośniku. Potencjometry masz dwa: przód i tył. Dość łatwo je znaleźć bo z wahaczami są połączone dźwigienkami.
Jeśli w systemie samopoziomowania lamp jest wykryty błąd, wówczas domyślną pozycją jest najniższa pozycja. Podłącz się komputerem i sprawdź na początek błędy. W międzyczasie możesz obejrzeć stan wiązek przy potencjometrach - to zrobić jest najlepiej na podnośniku. Potencjometry masz dwa: przód i tył. Dość łatwo je znaleźć bo z wahaczami są połączone dźwigienkami.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 702 razy
połowy
wtf ?fokusmok pisze:.... Sie przyjmowały .
Podejrzewam że padł lub zablokował Sie jakoś system podziękowania...
Teraz moje pytanie jest czy wie ktoś z szanowanego grona czy rzeczywiście może być spowodowane podnieśmy systemem. ......
-
fokusmok
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
- Imię:: Michal
System poziomowania i drugie padnietym systemem.... Słownik wrzucił inne słowa
-- 19 mar 2015, o 08:55 --
Dzięki turanek za szybką podpowiedzi w sobotę postaram Sie podłączyć do kompa jak znajdę fachure gdyż swojego jeszcze nie posiadam...
-- 29 mar 2015, o 21:25 --
Witam....
Udało mi Sie w końcu zlokalizować usterek... Całkiem przypadkowo przy zmianie kół na letnie... Mianowicie całe zamieszanie powstało w skutek przerdzewienia takiego niedużego "cięgiełka" które łączy Sie z słuchaczem przelewy przednim kole . Teraz moje pytanie jest takie czy orientuje Sie koledzy czy owa część jest dostępna w sklepach czy szukać raczej po sportach jeżeli tak to jaki może być koszt tego ciegielka. Czy poprosił kombinować jak na polaka przyszło i zaprojektować coś w domowych warunkach
Pozdrawiam i dzięki za odp.
-- 29 mar 2015, o 21:27 --
Oczywiście nie sportach
tylko szrotach.... Tam wyżej
-- 19 mar 2015, o 08:55 --
Turanek pisze:Najpierw popraw temat.
Dzięki turanek za szybką podpowiedzi w sobotę postaram Sie podłączyć do kompa jak znajdę fachure gdyż swojego jeszcze nie posiadam...
-- 29 mar 2015, o 21:25 --
Witam....
Udało mi Sie w końcu zlokalizować usterek... Całkiem przypadkowo przy zmianie kół na letnie... Mianowicie całe zamieszanie powstało w skutek przerdzewienia takiego niedużego "cięgiełka" które łączy Sie z słuchaczem przelewy przednim kole . Teraz moje pytanie jest takie czy orientuje Sie koledzy czy owa część jest dostępna w sklepach czy szukać raczej po sportach jeżeli tak to jaki może być koszt tego ciegielka. Czy poprosił kombinować jak na polaka przyszło i zaprojektować coś w domowych warunkach
Pozdrawiam i dzięki za odp.
-- 29 mar 2015, o 21:27 --
Oczywiście nie sportach