Skradziono VW Touran - dyskusja
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Skradziono VW Touran - dyskusja
Leszeklen, niekończenie, możliwe że będą się sadzic o odszkodowanie, ale sad stanie po ich stronie.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
PZU to banda zlodziei i tyle. Zanizaja na potenge wyplaty odszkodowan. A kruczki czy walki w umowach sa wszedzie i tego nie unikniemy.
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Witajcie powtórnie.
Cheles już dokończyłem, ja mam pełne AC w zasadzie powinienem spać spokojnie a jednak nie mogę i cały czas myślę o jakimś dobrym zabezpieczeniu (nietypowym).
Wysłane z mojego GT-I9305N przy użyciu Tapatalka
Cheles już dokończyłem, ja mam pełne AC w zasadzie powinienem spać spokojnie a jednak nie mogę i cały czas myślę o jakimś dobrym zabezpieczeniu (nietypowym).

Wysłane z mojego GT-I9305N przy użyciu Tapatalka
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Ja mam podobnie - także myślę o czymś nietypowym najlepiej zrobionym samodzielnie. W sumie autko jest garażowane ale przecież nie stoi ciągle w garażu tylko nim jeżdżę i zostawiam na różnych parkingach.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Najlepiej myśli się na zlocierzutnik pisze: myślę o czymś nietypowym
- rzutnik
- Specjalista
Miałem nadzieje, że może przyjadę ale druga połówka nie za bardzo się zgadza (za daleko)Turanek pisze:Najlepiej myśli się na zlocierzutnik pisze: myślę o czymś nietypowym

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
leszeklen
Tak jak napisał Turanek najlepiej myśli się wspólnie z kimś. Ja tam zawsze twierdzę bagnet na sztorc pod siedzieniem
to najlepsze zabezpieczenie
Tak jak napisał Turanek najlepiej myśli się wspólnie z kimś. Ja tam zawsze twierdzę bagnet na sztorc pod siedzieniem

- rzutnik
- Specjalista
Tylko to nie w naszym kraju bo potem to ty będziesz bandytą a złodziej ofiarą który chciał tylko oglądnąć autko. Już kiedyś była taka sprawa gdzie złodziej oskarżył właściciela, który pod jakim kocykiem zostawiał deskę z gwoździami i ten gdy usiadł to sobie to wbił w d...cheles pisze:leszeklen
Ja tam zawsze twierdzę bagnet na sztorc pod siedzieniemto najlepsze zabezpieczenie
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Dobre hehe, taki karny jeżykrzutnik pisze:[….] ten gdy usiadł to sobie to wbił w d...

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
- Imię:: Ola
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
nie wiem czy zakładać nowy wątek, bo w zasadzie sprawa dotyczy skradzionego tourana - jeśli moderatorzy uznają za konieczne - niech przeniosą..
Poszukuję osoby (przedstawiciela ubezpieczeniowego) która ma dostęp do wyceny EurotaxGlass's. Szarpię się z Uniqą trzeci miesiąc o prawidłową wypłatę z AC. Jak zakończę tę szarpaninę, to opiszę szczegóły - gnoje działają mi już tak na nerwy, że złotówki im nie podaruję.
Także jeśli ktoś jest w stanie podać mi cenę niektórych elementów wyposażenia wg EurotaxGlass's to proszę o kontakt.
Poszukuję osoby (przedstawiciela ubezpieczeniowego) która ma dostęp do wyceny EurotaxGlass's. Szarpię się z Uniqą trzeci miesiąc o prawidłową wypłatę z AC. Jak zakończę tę szarpaninę, to opiszę szczegóły - gnoje działają mi już tak na nerwy, że złotówki im nie podaruję.
Także jeśli ktoś jest w stanie podać mi cenę niektórych elementów wyposażenia wg EurotaxGlass's to proszę o kontakt.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Jeżeli potrzebna Ci wycena elementów, które były dodatkowe, to w przypadku skradzionego auta może być problem chyba, że ktoś pójdzie na dokumentację zdjęciowa ale zazwyczaj chcą faktury za zakup i montaż....
Mi się udało przy wypadku dzięki niezależnemu rzeczoznawcy, który podniósł wartość mojego auta o 4700zł...
Przedstawiłem mu rozpiskę dodatkowego wyposażenia, które nie było uwzględnione w wycenie po VIN z tym, z czym wyjechał z fabryki.
Przyjechał na miejsce, wszystko sprawdził, napisał opinie i sprawa poszła do sądu. Po 3 miesiącach wygrałem, po 18 miesiącach za holowanie i zastępcze auto.
Mi się udało przy wypadku dzięki niezależnemu rzeczoznawcy, który podniósł wartość mojego auta o 4700zł...
Przedstawiłem mu rozpiskę dodatkowego wyposażenia, które nie było uwzględnione w wycenie po VIN z tym, z czym wyjechał z fabryki.
Przyjechał na miejsce, wszystko sprawdził, napisał opinie i sprawa poszła do sądu. Po 3 miesiącach wygrałem, po 18 miesiącach za holowanie i zastępcze auto.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
- Imię:: Ola
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Sęk w tym, że likwidator techniczny w wycenie nie uwzględnił początkowo w ogóle wyposażenia dodatkowego, które było doubezpieczone, a mam je wyszczególnione w polisie. Teraz po odwołaniu zrobił korektę wyceny, ale oczywiście nie uwzględnił wszystkiego - w tym przede wszystkim RNS-510. Taka zabawa w kotka i myszkę: "może klient nie zauważy i machnie ręką"...
Nie mogą żądać faktur, wypłaty muszą dokonać tylko i wyłącznie na podstawie zawartej polisy. Co z tego, że mogę mieć fakturę na zakup i montaż np ogrzewania postojowego, skoro nie było tego w polisie - pieniądze się nie należą.
Takim właśnie sposobem nie oczekuję pieniędzy za webasto, koło dojazdowe, foteliki dziecięce, belki bagażnika, bagażniki rowerowe, bo tego nie zdążyłam doubezpieczyć.
A sprawa i tak już idzie przez kancelarię.
Nie mogą żądać faktur, wypłaty muszą dokonać tylko i wyłącznie na podstawie zawartej polisy. Co z tego, że mogę mieć fakturę na zakup i montaż np ogrzewania postojowego, skoro nie było tego w polisie - pieniądze się nie należą.
Takim właśnie sposobem nie oczekuję pieniędzy za webasto, koło dojazdowe, foteliki dziecięce, belki bagażnika, bagażniki rowerowe, bo tego nie zdążyłam doubezpieczyć.
A sprawa i tak już idzie przez kancelarię.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jak ja słyszę to słowo, to mi się nie dobrze robispiochu pisze:doubezpieczyć

A najlepsze to ubezpieczenie od utraty zniżek, normalnie ręce opadają
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Odp: Skradziono VW Touran - dyskusja
A co w tym takiego zlego??Turanek pisze: A najlepsze to ubezpieczenie od utraty zniżek, normalnie ręce opadają
Ja dzieki temu nie trace znizek po probie kradziezy Tourana...