Mam problem z wyjącym tyłem auta. Mianowicie powyżej 50 km/h wyje mi z tyłu jak bym miał pralkę na wirowaniu i to taką 12 letnią. Myślałem że to opony ale dzisiaj zmieniłem na inne i to samo. Nadmienię że mam z tyłu 235/45/17. Jak jeździłem na zimówkach 16 cali i było w miarę OK.
Po wykluczeniu opon zauważyłem że jadąc powyżej 70 km/h i skręcając w prawo nastaje cisza a jak skręcam z tą samą prędkością w lewo to wyje jak wyło. Może to łożysko ???? Tylko które ????
Proszę o wskazówki
pozdr
Wyjący tył auta
- dymek
- Przeglądacz
- Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Wyjący tył auta
Wyje to,które jest dociążone(z doświadczenia wiem że jeśli coś pada z jednej strony,w niedługim czasie padnie też i z drugiej),więc zalecam wymianę obydwu.Wersja oszczędnościowa-wymiana prawego.
-- So kwi 04, 2015 20:18 --
Adamie żeby się upewnić czy to na pewno to,podnieś tył i zakręć kołem.Zużyte łożysko powinno być słychać.Dla porównania zakręć drugim.Daj znać czy to było na pewno łożysko.Pozdrowionka
-- So kwi 04, 2015 20:18 --
Adamie żeby się upewnić czy to na pewno to,podnieś tył i zakręć kołem.Zużyte łożysko powinno być słychać.Dla porównania zakręć drugim.Daj znać czy to było na pewno łożysko.Pozdrowionka

- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Re: Wyjący tył auta
Witaj
Potwierdzam to co Kolega Dymek napisał. Na 100% do wymiany piasta z łożyskiem koła prawego. Jeśli skręcasz w prawo to na prawe tylne koło nie ma takiego nacisku i robi się cisza.
Potwierdzam to co Kolega Dymek napisał. Na 100% do wymiany piasta z łożyskiem koła prawego. Jeśli skręcasz w prawo to na prawe tylne koło nie ma takiego nacisku i robi się cisza.