Dzisiaj pytałem w PZU o doubezpieczenie radia i u nich jest tylko jedna opcja mini casco(kradzież auta plus radio) lub pełne AC. w zależności od zniżek AC koszt mini ok.1500pln.tylko nie pamiętam czy za OC plus mini AC czy samo mini AC.Kobitka pytała o fakturę lub jakikolwiek dowód zakupu.I żeby było śmieszniej nie miała takiego radia w bazie danych.macszl pisze:Koledzy zbliża się mi kolejna polisa oc i ac. Bardzo proszę o informacje na temat ubezpieczenia rns-a 510. W tamtym roku agent ubezpieczeniowy powiedział mi ,aby doubezpieczyć navi ( fabrycznie zamontowana ) - firma AXA ,czy jest sens w tym roku to samo robić ? Dzis przeglądając sieć strasznie duzo naczytałem się o kradzierzach tego sprzętu , aż dziw że rok minął mi bez problemów . Strach mnie obleciał jaki to hodliwy towar.
Gdzie wykupić pakiet OC i AC?
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Re: Gdzie wykupić pakiet OC i AC?
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiamhagio pisze:Dzisiaj pytałem w PZU o doubezpieczenie radia i u nich jest tylko jedna opcja mini casco(kradzież auta plus radio) lub pełne AC. w zależności od zniżek AC koszt mini ok.1500pln.tylko nie pamiętam czy za OC plus mini AC czy samo mini AC.Kobitka pytała o fakturę lub jakikolwiek dowód zakupu.I żeby było śmieszniej nie miała takiego radia w bazie danych.macszl pisze:( .
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
gdzie do ubezpieczałeś? właśnie w PZU? Jeśli tak to PZU nie równe PZU.Miałeś tylko OC plus do ubezpieczałeś radio( i tylko samo radio)?Jak się wkurzę to pochodzę po innych ubezpieczycielach i popytam.tomix pisze:Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiamhagio pisze:Dzisiaj pytałem w PZU o doubezpieczenie radia i u nich jest tylko jedna opcja mini casco(kradzież auta plus radio) lub pełne AC. w zależności od zniżek AC koszt mini ok.1500pln.tylko nie pamiętam czy za OC plus mini AC czy samo mini AC.Kobitka pytała o fakturę lub jakikolwiek dowód zakupu.I żeby było śmieszniej nie miała takiego radia w bazie danych.macszl pisze:( .
-
tomix
- Zaawansowany
Rozumie ze dokladales rns , nie trzeba żadnej faktrury czy dowodu zakupu dokladanego radia. Wiem na swoim przykładzie miałem rns 315 zmieniłem na rns 510, doubezpieczylem bo oryginalnie było rns 315 , bez problemu na 12 tys zł, foto zrobione i wystarczyło , mało tego po 4 miesiącach na parkingu leśnym mi je ukradli i nie było tez problemu z odszkodowaniem. Pozdrawiam[/quote]
gdzie do ubezpieczałeś? właśnie w PZU? Jeśli tak to PZU nie równe PZU.Miałeś tylko OC plus do ubezpieczałeś radio( i tylko samo radio)?Jak się wkurzę to pochodzę po innych ubezpieczycielach i popytam.[/quote]
Kupuje oc i AC normalne nazwijmy je pełne, mnie nie interesują mini i tym podobne. Auto posiada radio rns 315 oryginalnie i po vinie tez tak jest. Sprzedaje rns 315 kupuje rns 510 montuje ,wcześniej idę do aso zapytać sie ile kosztuje cena w aso około 12 tys zł. Jadę do PZU czy do mnie przyjeżdża żadna różnica , robią foto pytają na jaka kwotę na 12 tys zł i płace i po zabiegu. dobrze ze doubezpieczylem bo po 4 miesiącach ukradli. Jesli by występowało radio rns 510 oryginalnie od początku to wiadomo ze nie trzeba wtedy dodatkowego ubezpieczenia kupować. Pozdrawiam
gdzie do ubezpieczałeś? właśnie w PZU? Jeśli tak to PZU nie równe PZU.Miałeś tylko OC plus do ubezpieczałeś radio( i tylko samo radio)?Jak się wkurzę to pochodzę po innych ubezpieczycielach i popytam.[/quote]
Kupuje oc i AC normalne nazwijmy je pełne, mnie nie interesują mini i tym podobne. Auto posiada radio rns 315 oryginalnie i po vinie tez tak jest. Sprzedaje rns 315 kupuje rns 510 montuje ,wcześniej idę do aso zapytać sie ile kosztuje cena w aso około 12 tys zł. Jadę do PZU czy do mnie przyjeżdża żadna różnica , robią foto pytają na jaka kwotę na 12 tys zł i płace i po zabiegu. dobrze ze doubezpieczylem bo po 4 miesiącach ukradli. Jesli by występowało radio rns 510 oryginalnie od początku to wiadomo ze nie trzeba wtedy dodatkowego ubezpieczenia kupować. Pozdrawiam
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Z mojej strony to wygladalo tak iz po wymianie RNS 300 na 510 w czasie trwania ubezpieczenia potrzebny byl tylko aneks do AC bez zadnych doplat poniewaz vw w serii montowal i jedno i drugie a ja jako drugi wlasciciel nie mialem wplywu na to co wyszlo z salonu. Z wersji Trend zrobil mi sie z czasem Highline poprzez rozne mody
Obecnie na nowej umowie AC mam zaznaczona 510 jako standard wyposazenie a TU bazuja na naszym oswiadczeniu przy podawaniu wyposazenia pojazdu oraz dokumentacji sporzadzonej przez agenta. Jedynie co podlegaloby dodatkowemu doubezpieczeniu to sprzed nie ujety w fabrycznym zestawieniu a dolozony extra przez uzytkownika (np navi pioneer lub jvc o znacznej wartosci).
-
tomix
- Zaawansowany
Nawet sam możesz sprawdzić każde auto jak posiadasz ten rej, nr vin oraz datę pierwszej rejbaltazar pisze:Teraz nie musisz wozić ze sobą żadnej dodatkowej polisy ubezpieczeniowej. Sam wożę taki wydruk który wysłali mi jakiś czas temu na maila z ubezpieczalni. Tą kwestię reguluje nawet rozporządzenie ministra (chyba infrastruktury), że podczas kontroli masz w zasadzie okazać dokument (może być kserokopia, wydruk) dokumentu poświadczającego wykupienie polisy. Poza tym teraz każdy radiowóz ma możliwość sprawdzenia (chociażby po nr rejestracyjnym) czy na pewno posiadasz ubezpieczenie.egzen pisze:Czy w przypadku kontroli taka samodzielnie wydrukowana polisa będzie ok? Miśki się do tego nie przyczepią
https://historiapojazdu.gov.pl/strona-g ... ndex.xhtml
-
katan
- Początkujący
- Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
A ja dalej swoje. 2010 r. wartość 31900zł
Pakiet. Cena za miesiąc. - pomnożyć razy 12. Czyli pakiet max to 1500zł
za 1.9 Tdi - katowice(składka zależy od szkodowość regionu) -
60 zniżki za AC i OC.
Nie znajdziecie taniej i szerszego zakresu
60 zniżki za AC i OC.
-
tomix
- Zaawansowany
Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.katan pisze:A ja dalej swoje. 2010 r. wartość 31900zł
60 zniżki za AC i OC.
- dymek
- Przeglądacz
- Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.
-
katan
- Początkujący
- Auto:: Lift 1,9 TDI BLS 2010
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
No to chyba jestem upośledzony :-). Z tego screena z udziałem skarg wynika że ta cała benefia to ma niewielki udział w rynku ale też skarg ma na bardzo niskim poziomie. Natomiast (bre) jest na pomarańczowo z 1,5. Więc wydaje mi się że im mniej skarg tym lepiej.tomix pisze: Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.
-
tomix
- Zaawansowany
U mnie stoją auta korzystajace z oc oraz AC rożnych firm , nie chciałbym z doświadczenia korzystać z firmy jakieś krzak uwierz mi, i moge potwierdzić ze na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.katan pisze:No to chyba jestem upośledzony :-). Z tego screena z udziałem skarg wynika że ta cała benefia to ma niewielki udział w rynku ale też skarg ma na bardzo niskim poziomie. Natomiast (bre) jest na pomarańczowo z 1,5. Więc wydaje mi się że im mniej skarg tym lepiej.tomix pisze: Zazwyczaj nie szukamy taniej. A firmy pokazane rewelacja wypłata z AC ---równa sie wielkie nerwy.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Jak chcesz ludzkie odszkodowanie, to z każdą wylądujesz. Zawsze zaniżają. Czy to PZU, czy Compensa, czy Ubezpieczenia Pocztowe...tomix pisze:na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.
-
tomix
- Zaawansowany
W sumie z AC niektóre firmy robią rzetelnie , jest ani mniej ani wiecej tyle ile powinno i kończy sie zazwyczaj na 3 ogledzinach, po wiadomo po pierwszych to tak jak auto stoi nie widać wszystkiego. Pozdrawiamniko02 pisze:Jak chcesz ludzkie odszkodowanie, to z każdą wylądujesz. Zawsze zaniżają. Czy to PZU, czy Compensa, czy Ubezpieczenia Pocztowe...tomix pisze:na pewno wyladujesz z nimi w sadzie jak zobaczysz odszkodowanie, domyśl sie dlaczego.
-
macszl
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Wlasnie konczy sie mi ubezpieczenie oc i ac i to co wyliczyli w proamie to szok . Fakt skladka najnizsza ale wartosc auta rowniez 19 tys gdzie np aviva wartosc auta wyliczyla na 29.800 gdzie tu logika ? A jak Panowie mi poleca brac udzial wlasny czy zniesiony ? To samo do amortyzacji i czy czesci oryginalne ? Zglupialem szukajac ofertdymek pisze:Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.
-
tomix
- Zaawansowany
Zadnego udzialu własnego po co ci to, czesci oryginalne, TOURAN występuje prawie cały w zamiennikach i z AC bedą ci dawać zamienniki. Jak byś inne auto ubezpieczal to z AC nie musiał byś wykupywac czesci oryginalne bo by tam nie wystepowaly ,ale tutaj tak. Pozdrawiammacszl pisze:Wlasnie konczy sie mi ubezpieczenie oc i ac i to co wyliczyli w proamie to szok . Fakt skladka najnizsza ale wartosc auta rowniez 19 tys gdzie np aviva wartosc auta wyliczyla na 29.800 gdzie tu logika ? A jak Panowie mi poleca brac udzial wlasny czy zniesiony ? To samo do amortyzacji i czy czesci oryginalne ? Zglupialem szukajac ofertdymek pisze:Zapytaj o'' Proamę''Kiedyś mieli fajne pakiety,a przy tym bardzo trafnie określili wartość rynkową auta.