Sporo modeli oglądam na aukcjach ale ledy trochę tandetne jeśli montowane w de. Jak dla mnie ta książka trochę dziwna warto by sprawdzić dokładniej w ASO. A i chyba lewy błotnik ma jakieś wgniecenie chyba że to jakieś odbicie.Karol pisze:Witam.
Jestem zainteresowany tym Touranem http://www.allegromat.pl/aukcja173058
Proszę o spec opinie naszych forumowiczów na temat tego autka![]()
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- Rafalgd1
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
W/g mnie przebieg nierealnyKarol pisze:Witam.
Jestem zainteresowany tym Touranem http://www.allegromat.pl/aukcja173058
Proszę o spec opinie naszych forumowiczów na temat tego autka![]()
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Rafcio
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię:: Karol
- Podziękował: 4 razy
Zgadza się błotnik ma wgniecenie, ale to mnie nie zniechęca, ledy jakie są takie są trudno, może przynajmniej światła i akumulator trochę odetchną. Sprzedawca chwalił się przez telefon że w ASO nie wierzyli że auto ma taki przebieg i byli zaskoczeni, przysłał mi xero dowodu rejestracyjnego i na dniach sprawdzę historię samochodu w tym przebieg, bez tego nawet się nie wybieram go oglądać. Kusi mnie bogate wyposażenie jakich mało w autach z silnikami 1.9 w moim regionie (2.0 częściej mają fajne wyposażenie) , a nie chcę jechać dalej niż 200km tym bardziej że na dalszą wyprawę trzeba by mieć kilka fajnych samochodów do obejrzenia.
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
Weź jeszcze pod uwagę to, że auto chyba się nie chce długo sprzedać. Zdjęcia są z różnych okresów, z przodu zakładane różne - inne tablice.Karol pisze:Zgadza się błotnik ma wgniecenie, ale to mnie nie zniechęca, ledy jakie są takie są trudno, może przynajmniej światła i akumulator trochę odetchną. Sprzedawca chwalił się przez telefon że w ASO nie wierzyli że auto ma taki przebieg i byli zaskoczeni, przysłał mi xero dowodu rejestracyjnego i na dniach sprawdzę historię samochodu w tym przebieg, bez tego nawet się nie wybieram go oglądać. Kusi mnie bogate wyposażenie jakich mało w autach z silnikami 1.9 w moim regionie (2.0 częściej mają fajne wyposażenie) , a nie chcę jechać dalej niż 200km tym bardziej że na dalszą wyprawę trzeba by mieć kilka fajnych samochodów do obejrzenia.
W mojej opinii jaśki były wystrzelone - poducha pasażera upchana pod tapicerką - nie powinna się tak odznaczać.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
z byt bogatego wyposażenia to on nie ma więc kolego nie napalaj się za bardzo ogólnie wygląda przyzwoicie z przebiegiem ostrożnie to co mówią sprzedawcy to można sobie na dobranoc czytać
jak spr będziesz wiedział co jest bywają auta z takim małym przebiegiem ale zwykle cena jest wyższa ja za swojego dużo więcej płaciłem z tego faktu
jak spr będziesz wiedział co jest bywają auta z takim małym przebiegiem ale zwykle cena jest wyższa ja za swojego dużo więcej płaciłem z tego faktu

-
- Użytkownik
- Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
- Imię:: Karol
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
DPF warto sobie podejrzeć w jakim jest stanie.
-
- Auto:: Octavia 1, 1.9 AHL, 2003
- Imię:: Jarosław
Witam
Jestem zainteresowany tym touranem: http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 7b355e4d68.
Proszę o opinię.
Pozdrawiam
Jestem zainteresowany tym touranem: http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 7b355e4d68.
Proszę o opinię.
Pozdrawiam
- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
Witam Koledzy,
pomęczę jeszcze trochę...
Cały czas się wacham czy jechać po któregoś z tych dwóch ->
Touran Szamotuły VIN: WVGZZZ1TZ4W146219
I
Touran Ostroróg VIN: WVGZZZ1TZ4W064074
Z tego co wcześniej mówiliście to ten 2-gi bardziej wyposażony , z rozmowy z właścicielem wiem że "coś" tam z przodu było no i po wizji kumpla wiem ze spryskiwaczy nie ma w przednim zderzaku - patrzył pewnie na koszta naprawy. Gość ma go 2 lata w ciągłej eksploatacji w historie i przebiegi się nie zagłębiał jak go kupował po prostu patrzył na ogół jak wygląda itp. prosty chłop ze wsi - nikomu oczywiście nie ubliżając:]
Ale jednak ten pierwszy bardziej się podoba - przede wszystkim jasny środek i że 7-mio osobowy :] ew. kwestia haku szkoda że nie ma...
Oba VIN sprawdzone pod kątem historii serwisowej i nie ma nic niepokojącego z czego nr.1 tylko 3 wpisy w 2007 na 51 tys.km a w '08 roku z przebiegiem 54 tys.km
a nr.2 ma 8 stron historii 0d 2003 do 2008 do przebiegu 158tys. km i nic wielkiego nie było robione ( wszystkie wymiany olejów jak i rozrząd na czas)
Zaraz zapytacie co ja za ta cenę oczekuję...
Nie oczekuje nowego samochodu z salonu ale wole brać takiego by mieć spory zapas pieniędzy na późniejsze naprawy - bo w tych rocznikach potrafią stać niby "igły" po wymianie dwumas,regeneracji turbin itp. coś koło 20-23tys zł jeśli chodzi o 1T1 :]
Tylko zastanawiam się tez również czy taki 2003-2004 rocznik nie jest już "za stary" co by potem za jakieś 2-3 lata problemu ze sprzedażą nie było... Mam na chwilę obecną na auto jakieś 25tys zł tj. gdzieś wspominałem do "pewnego" auta poleconego tu z forum, czy z salonu(od klienta który zostawił w rozliczeniu) czy też od rodziny jestem w stanie dobrać kredyt... a jeśli sam we własnym zakresie mam kupić "kota w worku" to szukam jak najtaniej w granicach rozsądku.
Ale cały czas bije się z myślami czy taki 2003-2004 nie będzie za stary j.w napisałem :]
No i jednak Turek 1T2 bardziej się podoba , taki 2007-2008 :]
Proszę o wasze zdanie i porady :] A może ktoś naprawdę ma pod domem turka godnego polecenia haha
Bądź ściągnie dla mnie tego jedynego :p ??
Bo za te 24tys. podejrzewam że Touran 1T2 z 07-08 roku to będzie taki sam jak te 1T1 za 15tys. zł z 03-04 roku ??
pomęczę jeszcze trochę...
Cały czas się wacham czy jechać po któregoś z tych dwóch ->
Touran Szamotuły VIN: WVGZZZ1TZ4W146219
I
Touran Ostroróg VIN: WVGZZZ1TZ4W064074
Z tego co wcześniej mówiliście to ten 2-gi bardziej wyposażony , z rozmowy z właścicielem wiem że "coś" tam z przodu było no i po wizji kumpla wiem ze spryskiwaczy nie ma w przednim zderzaku - patrzył pewnie na koszta naprawy. Gość ma go 2 lata w ciągłej eksploatacji w historie i przebiegi się nie zagłębiał jak go kupował po prostu patrzył na ogół jak wygląda itp. prosty chłop ze wsi - nikomu oczywiście nie ubliżając:]
Ale jednak ten pierwszy bardziej się podoba - przede wszystkim jasny środek i że 7-mio osobowy :] ew. kwestia haku szkoda że nie ma...
Oba VIN sprawdzone pod kątem historii serwisowej i nie ma nic niepokojącego z czego nr.1 tylko 3 wpisy w 2007 na 51 tys.km a w '08 roku z przebiegiem 54 tys.km
a nr.2 ma 8 stron historii 0d 2003 do 2008 do przebiegu 158tys. km i nic wielkiego nie było robione ( wszystkie wymiany olejów jak i rozrząd na czas)
Zaraz zapytacie co ja za ta cenę oczekuję...
Nie oczekuje nowego samochodu z salonu ale wole brać takiego by mieć spory zapas pieniędzy na późniejsze naprawy - bo w tych rocznikach potrafią stać niby "igły" po wymianie dwumas,regeneracji turbin itp. coś koło 20-23tys zł jeśli chodzi o 1T1 :]
Tylko zastanawiam się tez również czy taki 2003-2004 rocznik nie jest już "za stary" co by potem za jakieś 2-3 lata problemu ze sprzedażą nie było... Mam na chwilę obecną na auto jakieś 25tys zł tj. gdzieś wspominałem do "pewnego" auta poleconego tu z forum, czy z salonu(od klienta który zostawił w rozliczeniu) czy też od rodziny jestem w stanie dobrać kredyt... a jeśli sam we własnym zakresie mam kupić "kota w worku" to szukam jak najtaniej w granicach rozsądku.
Ale cały czas bije się z myślami czy taki 2003-2004 nie będzie za stary j.w napisałem :]
No i jednak Turek 1T2 bardziej się podoba , taki 2007-2008 :]
Proszę o wasze zdanie i porady :] A może ktoś naprawdę ma pod domem turka godnego polecenia haha

Bo za te 24tys. podejrzewam że Touran 1T2 z 07-08 roku to będzie taki sam jak te 1T1 za 15tys. zł z 03-04 roku ??
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Witaj kolego te turany są już długo wystawione , ten z Szamotuł ponad dwa miesiące to na pewno. najlepiej podjechać i obejrzeć
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
Brak wygłuszenia pokrywy silnika, oraz brak wygłuszenia komory grodziowej.Golas_306team pisze:Touran Ostroróg VIN: WVGZZZ1TZ4W064074
-- 1 maja 2015, o 20:27 --
Trochę biedna wersja - tylko climatic. W ogłoszeniu Włochy a naklejka "D" na zderzakuGolas_306team pisze:Touran Szamotuły VIN: WVGZZZ1TZ4W146219

Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
jak dla mnie to tylko ten drugi bo highline, ciemne szyby, srebrny reling, oryginalna felga, xenon, climatronic, zarejstrowany
, resztę trzeba by sprawdzić na miejscu .

- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
No ten 2 miał tam jakąś przygodę, lewy błotnik również malowany, koledze który go oglądał to mówił ze niby zrobionego juz go kupił- ale za świeżo lakierowana mi ta maska wygląda od wewnątrz... No wersja lepsza... A w tym sprowadzonym to jakoś tak jest że on produkcja Niemcy był we Włoszech chyba i znowu na Niemcy wrócił, i na przebieg az tak nie patrze i tez tak mysle ze nierealny...w sumie brać auto dla wnętrza jasnego i 7miu miejsc... ? To juz chyba lepiej wyposażenie lepsze mieć... Tylko pyt jak ta blacharka zrobiona i czy nie był skasowany cały przód po deskę...
A jak się maja te silniki ? 2.0 136KM w porządku są?
A jak się maja te silniki ? 2.0 136KM w porządku są?
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
każdy ma swoją teorię zakupu auta, na co patrzeć, na co zwracać uwagę, co jest dopuszczalne a co nie, co więcej nawet dana osoba może zmieniać kryteria zakupu w zależności od horyzontu czasowego zakupu czy wielu innych mniej istotnych czynników 
ty musisz sobie sam odpowiedzieć co jest dla CIEBIE ważne i istotne, ja mogę ci podpowiedzieć z mojego punktu widzenia jak to wygląda...
po pierwsze raczej przywiązuję się do aut w związku z tym dla mnie horyzont czasowy posiadania auta to 5-10 lat około, co za tym idzie pierwszym moim kryterium jest bezwypadkowość I kategorii czyli całe auto w oryginalnym lakierze, ponieważ takich aut jest jak na lekarstwo to o ile auto mnie zaskakuje na + przebiegiem, stanem technicznym, wersją wyposażenia i ceną to biorę pod uwagę auta bezwypadkowe II kategorii czyli elementy jak błotniki, drzwi, klapa i maska, szyby mogą być wymieniane, powtórnie malowane, szpachlowane itp. ale takie elementy jak słupki, progi, podłużnice muszą być w oryginalnym stanie, wtedy mam nadzieję że auto miało stosunkowo niewielką szkodę która nie powinna wpływać na właściwości jezdne czy wytrzymałościowe oraz będą stosunkowo łatwe i tanie w naprawie czy też poprawieniu ewentualnej niechlujnej naprawy, bo jak zostało auto naprawione to zawsze zagadka, wiadomo że wśród aut sprowadzonych na tzw. handel naprawia się jak najtaniej i coś takiego jak reżim technologiczny naprawy praktycznie nie istnieje
co do wyposażenia, zwróć uwagę że część wyposażenia jest ciężka do dołożenia we własnym zakresie a część wręcz banalnie prosta, czyli nie zwracałbym uwagi na pełne webasto postojowe, kierownicę multifunkcyjną, licznik pełen FIS, podgrzewane fotele, lampki footwell, czujnik zmierzchu i deszczu - te rzeczy (ale i wiele innych) stosunkowo łatwo dołożysz i sam proces dokładania jest stosunkowo dobrze opisany na naszym forum jak i na innch stronkach w necie
jeśli chcesz skrzynię DSG, napęd na 4 koła (są takie Tourany), ksenony to sugerowałbym zakup auta już z takim wyposażeniem
tzw. zdrowa buda to dla mnie podstawa, silnik, zawieszenie, zawsze możesz sobie łatwo wymienić, na pogiętej i byle jak naprawionej podstawie już nic sensownego nie zbudujesz, żebyś nie wiem jak się nie starał...

ty musisz sobie sam odpowiedzieć co jest dla CIEBIE ważne i istotne, ja mogę ci podpowiedzieć z mojego punktu widzenia jak to wygląda...
po pierwsze raczej przywiązuję się do aut w związku z tym dla mnie horyzont czasowy posiadania auta to 5-10 lat około, co za tym idzie pierwszym moim kryterium jest bezwypadkowość I kategorii czyli całe auto w oryginalnym lakierze, ponieważ takich aut jest jak na lekarstwo to o ile auto mnie zaskakuje na + przebiegiem, stanem technicznym, wersją wyposażenia i ceną to biorę pod uwagę auta bezwypadkowe II kategorii czyli elementy jak błotniki, drzwi, klapa i maska, szyby mogą być wymieniane, powtórnie malowane, szpachlowane itp. ale takie elementy jak słupki, progi, podłużnice muszą być w oryginalnym stanie, wtedy mam nadzieję że auto miało stosunkowo niewielką szkodę która nie powinna wpływać na właściwości jezdne czy wytrzymałościowe oraz będą stosunkowo łatwe i tanie w naprawie czy też poprawieniu ewentualnej niechlujnej naprawy, bo jak zostało auto naprawione to zawsze zagadka, wiadomo że wśród aut sprowadzonych na tzw. handel naprawia się jak najtaniej i coś takiego jak reżim technologiczny naprawy praktycznie nie istnieje
co do wyposażenia, zwróć uwagę że część wyposażenia jest ciężka do dołożenia we własnym zakresie a część wręcz banalnie prosta, czyli nie zwracałbym uwagi na pełne webasto postojowe, kierownicę multifunkcyjną, licznik pełen FIS, podgrzewane fotele, lampki footwell, czujnik zmierzchu i deszczu - te rzeczy (ale i wiele innych) stosunkowo łatwo dołożysz i sam proces dokładania jest stosunkowo dobrze opisany na naszym forum jak i na innch stronkach w necie
jeśli chcesz skrzynię DSG, napęd na 4 koła (są takie Tourany), ksenony to sugerowałbym zakup auta już z takim wyposażeniem
tzw. zdrowa buda to dla mnie podstawa, silnik, zawieszenie, zawsze możesz sobie łatwo wymienić, na pogiętej i byle jak naprawionej podstawie już nic sensownego nie zbudujesz, żebyś nie wiem jak się nie starał...
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 bxe 2007
- Imię:: Ben
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dzień dobry
Poproszę kolegów o wypowiedź na temat tego auta
http://allegro.pl/show_item.php?item=5320214425#
może już ktoś oglądał i ma pełen pogląd na temat tego egzemplarza.
Pozdrawiam
Poproszę kolegów o wypowiedź na temat tego auta
http://allegro.pl/show_item.php?item=5320214425#
może już ktoś oglądał i ma pełen pogląd na temat tego egzemplarza.
Pozdrawiam
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2005 Trendline 1.9
- Imię:: Marcin
Sam niedawno szukalem swojego touranka i wiem ze na wersje poliftowe trzeba bardzo uwazac, zwłaszcza ze nawet samemu ściągając auto z Niemiec ciężko znaleźć polifta za 6tys euro a w Polsce można.