Skradziono VW Touran - dyskusja
- Łukaszz
 - Zaawansowany
 - Auto:: BLS 1.9 tdi
 - Imię:: Łukasz
 - Podziękował: 3 razy
 - Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Skradziono VW Touran - dyskusja
Oczywiście tu sie technika jazdy i myślenie liczy a nie moc auta,złodziej ucieka pod wpływem emocji na max możliwości auta i na nic nie zważa a touran wysoki miękki zawias to bardzo łatwo z drogi wylecieć.

BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest

AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
- Turanek
 - Władca postów
 - Auto:: 2x5T1
 - Imię:: Marek
 - Podziękował: 23 razy
 - Otrzymał podziękowań: 111 razy

...Po kilku kilometrach policjanci dotarli do miejscowości Boguszyniec. Tam zauważyli rozbite auto. Widać było że po minięciu łuku drogi samochód zjechał do rowu i z dużą siłą uderzył w słup energetyczny. W wyniku uderzenia z auta wyrzucony został jeden z jadących nim mężczyzn. Człowiek ten poniósł śmierć na miejscu. Drugi mężczyzna starał się uciec piechotą z miejsca wypadku, jednak został przez policjantów zatrzymany.
Z dotychczasowych ustaleń wynika, że samochód VW został skradziony na terenie Niemiec. Auto miało założone polskie tablice rejestracyjne /od innego samochodu/ natomiast zginęło z Berlina. Obydwaj jadący nim mężczyźni to obywatele Niemiec. Pasażerem VW był 29-latek /poniósł śmierć w wypadku/ a kierowcą 21-latek, którego zatrzymali policjanci. Okoliczności zdarzenia bada Prokurator Rejonowy z Sulęcina.
Źródło

Z dotychczasowych ustaleń wynika, że samochód VW został skradziony na terenie Niemiec. Auto miało założone polskie tablice rejestracyjne /od innego samochodu/ natomiast zginęło z Berlina. Obydwaj jadący nim mężczyźni to obywatele Niemiec. Pasażerem VW był 29-latek /poniósł śmierć w wypadku/ a kierowcą 21-latek, którego zatrzymali policjanci. Okoliczności zdarzenia bada Prokurator Rejonowy z Sulęcina.
Źródło
- turek
 - Specjalista
 - Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
 - Imię:: Michal
 - Podziękował: 38 razy
 - Otrzymał podziękowań: 118 razy

wkpwojtek pisze:Myślę, że da rade wyklepać i pójdzie jako bezwypadkowy! Ja go na straty bym jeszcze nie spisywał ;-)
Tak z życia wzięte: zrobią szybki przeszczep dachu z tyłem ,polakierują,poskładają a przód(drogi w częściach aby naprawiać) no cóż wystawią takiego na ogłoszeniu: lekko uderzony z przodu, silnik pali,poduszki całerzutnik pisze:Ewentualnie dospawają przód z takiego z rozwalonym tyłem i tez będzie bezwypadkowy.wkpwojtek pisze:Myślę, że da rade wyklepać i pójdzie jako bezwypadkowy! Ja go na straty bym jeszcze nie spisywał ;-)
- niko02
 - Władca postów
 - Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
 - Imię:: Michał
 - Podziękował: 384 razy
 - Otrzymał podziękowań: 325 razy

Przysnęli w trasie lub się nie spodziewali, że tej wiosny w Polsce może być jeszcze zimaTuranek pisze:...Po kilku kilometrach policjanci dotarli do miejscowości Boguszyniec. Tam zauważyli rozbite auto. Widać było że po minięciu łuku drogi samochód zjechał do rowu i z dużą siłą uderzył w słup energetyczny. W wyniku uderzenia z auta wyrzucony został jeden z jadących nim mężczyzn. Człowiek ten poniósł śmierć na miejscu. Drugi mężczyzna starał się uciec piechotą z miejsca wypadku, jednak został przez policjantów zatrzymany.
Źródło
- 
				krzysiek_rybak
 - Użytkownik
 - Auto:: touran '05 bkc
 - Imię:: Krzysiek
 - Otrzymał podziękowań: 2 razy

- stann
 - Użytkownik
 - Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
 - Imię:: Staszek
 - Podziękował: 55 razy
 - Otrzymał podziękowań: 53 razy

No niestety u mnie dzisiaj w nocy była próba kradzieży touranika. Stał pod blokiem na parkingu. Rano próbując go otworzyć z kluczyka patrze drzwi pasażera otwarte. Na fotelu pasażera leży obudowa od bezpieczników i resztki stacyjki. Stacyjka cała wykręcona. Zamek zewnętrzny od kierowcy cały?? Jak oni się dostali? Z kluczyka nie idzie otworzyć drzwi tylko wkładając klucz do zamka a resztę drzwi tylko od środka. Samochód był na biegu P , skrzynia w automacie chyba dlatego nie odjechali. W samochodzie nic nie zginęło a był aparat córki, prezenty na dzień dziecka, wózek, radio.Pewnie chodziło im o sam samochód. Na tym osiedlu mieszkam od niecałego miesiąca i taka niespodzianka. 
Teraz to tylko chyba laweta. Poradźcie jak go zabezpieczyć aby go nie ukradli jak wróci z naprawy. Autoalarm założyć , blokadę skrzyni biegów?? Masakra. Teraz to nawet jak bym chciał to na zlot nie dojadę

Teraz to tylko chyba laweta. Poradźcie jak go zabezpieczyć aby go nie ukradli jak wróci z naprawy. Autoalarm założyć , blokadę skrzyni biegów?? Masakra. Teraz to nawet jak bym chciał to na zlot nie dojadę
- DLUGI-74
 - Expert
 - Auto:: VW Touran Cross
 - Imię:: Tomasz
 - Podziękował: 54 razy
 - Otrzymał podziękowań: 63 razy

Stann no to współczuję. .. a z drugiej strony cieszyć się ze auto zostslo .
jesli chodzi o zabezpieczenie to napisz do kolegi Vincent 83

jesli chodzi o zabezpieczenie to napisz do kolegi Vincent 83
- stann
 - Użytkownik

Teraz musze zgłosić do PZU aby zabrali go na lawecie. Oni go odwiozą na wskazany przeze mnie serwis.?? Chyba najlepiej do volkswagena  zawieść. A samochód zastępczy daje PZU czy salon VW??  Jak to jest
A tak to wygląda.

A tak to wygląda.

- Vincent83
 - Zaawansowany
 - Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
 - Imię:: Artur
 - Podziękował: 49 razy
 - Otrzymał podziękowań: 29 razy

Zalezy od polisy. Ja dawalem do serwisu ktory ja podalem, mimo iz sugerowalo inny. Auto dostalem z tego serwisu, ale wszystko przez pzu. Oni wszystko zalatwiaja. Jak serwis do ktorego zawieziesz nie ma aut zastepczych to podstawia Ci inne. Sprawdz co masz w polisie. Albo zadzwon na infolinie i Ci wszystko powiedza

- stann
 - Użytkownik

Mam pełny pakiet autopomocy w polsce i zagranicą. Chyba niech zawiozą do serwisu VW.

- Vincent83
 - Zaawansowany

Oczywiscie! Tylko! Z tego co rozmawialem z kierownikiem serwisu to nie wystepuja zamienniki stacyjek. Ponadto jest to czesc kodowana.

- stann
 - Użytkownik

Kurde beda go wieść  50 km do salonu w Świebodzinie bo bo z serwisem w Zielonej Górze nie mają podpisanej umowy. Co za bezsens.

- Vincent83
 - Zaawansowany

No faktycznie... z drugiej strony o co chodzi z ta umowa?? Warsztat wystawia fakture i koniec...

- stann
 - Użytkownik

Powiedzieli że nie współpracuja i bezgotówkowo jeżeli chodzi o ASO to tylko Świebodzin.

- niko02
 - Władca postów
 - Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
 - Imię:: Michał
 - Podziękował: 384 razy
 - Otrzymał podziękowań: 325 razy

Stann tak nie ma. Ja robiłem szybę z pakietu, zadzwoniłem do ubezpieczyciela, wskazał mi Auto Glass .... coś tam (chodzilo o zamiennik) Powiedziałem nie ma mowy. Zabrałem samochód do ASO, oni robią, wystawiają fakturę i koniec (mam oryginał). Nie ma czy współpraca, czy nie, koniec kropka. Widocznie mają jakiś układ w tamtym ASO.
Mi ubezpieczyciel nie chciał oddać za oryginalną szybę ale była oryginalna, więc sprawa jest w sądzie i tak wyjdzie, że ma być oryginał.

Mi ubezpieczyciel nie chciał oddać za oryginalną szybę ale była oryginalna, więc sprawa jest w sądzie i tak wyjdzie, że ma być oryginał.