Witam Mam do znawców pytanie poniewaz nie znalazłem znaczacej odpowiedzi . Mianowicie Chce kupic jakies radio Chinczyka 2 din i czy bede musiał wymieniac Gatewey na nowszy bo mam z końcówka F ? duzo na ten temat jest ale jesli chodzi o oryginalne np 510 ale nic o typowych chinczykach nie znalazłem. Czy to całkiem to samo czy nie ? bo jak wiemy to chinskie podróby wiec moze byc inaczej i nie bedzie rozładowywac aku. A chciał bym wiedziec poniewaz zeby nie dowiedziec sie za późno. Moze ktos montował i wie co i jak.
Pozdrowienia !
Ja kupiłem chińczyk rcn 210 i narazie aku nie pada, kumplowi z 2004 też zamontowałem i jeździ tydzień i nie narzeka ,a mam jeszcze zamontować u kolegi w turaniku 2006 . To radio ma mp 3, wejścia na aux sd-karte, i USB, a także blutoh więc można muzę z telefonu puszczać i używać jako zestaw glosnio mówiący
No ja wyczytałem tylko ze trzeba miec nowego z koncówka L do oryginału ale do chinczyka to nic niestety nie wyczytałem moze nie trzeba bo to inne jak by nie patrzac radio ?
marek 1970 radyjko nawet fajne ale ja juz chcialem cos z dotykiem takie na tzw "wypasie" moze macie lepszego getaweya tego po L albo poprostu do chinczyka nie trzeba zmieniac i to jest własnie Pytanie
Jak pamiętam to mam ten stary z końcówką A bo kupowałem chyba z końcówką L ale narazie dałem sobie z nim spokój, jutro sprawdzę to napiszę, a te dotykowe w stylu Rcd 510 to ponad 500 zeta i oprócz dotyku i koloru nic Ci nie dadzą, ani Rds jak w oryginale Rcd 510 ani navi, a złodziej szybke zbije i poniszczy konsole by go zwinąć , ale zależy do czego Tobie jest radyjko potrzebne .Ja dałem 400 zeta i mam muzę z czego chcę i odbiór i dzwonienie bez mandatów, nie wiem czy warto więcej za chinczyka dać , jak już to nawet używka ale oryginalny np.Rsn z navi DVD i inne bajery no i obowiązkowe ubezpieczenie, poczytaj w innych wątkach o ich kradzieży i ubezpieczeniu
Az tak strasznie kradna Je? Chyba ze kupie takie 8 calowe to juz nie wyglada jak oryginal. Chce kupic ze wzgledu ze fajnie wyglada i ma wieksze mozliwosci niz 300 radio. A jak to gra to juz nie wiem . Nie mam aktualnie funduszy wiekszych i szkoda by mi bylo 2 tys na oryginal
Czyli nie powinno rozladowywac lecz ten z zdjecia chinczyk jest tak jak by podrobka starszej wersji radia a czy podrobka rns 510 nie bedzie? Czy to bez znaznaczenia bo chinczyk to chinczyk
-- So cze 13, 2015 19:47 --
Nasunęło mi sie pytanie podczas poszukiwania radia chinczyka. Mianowicie ja w rcd300 mam w sumie tylko 2 kostki w radiu i 2 anteny a jak patrze na te radia to one maja w wkieszosci "czincze" . jak to jest z podłączeniem tego ? imposible czy wielka wiedza na ten temat ?
sebastian29211 pisze:Czyli nie powinno rozladowywac lecz ten z zdjecia chinczyk jest tak jak by podrobka starszej wersji radia a czy podrobka rns 510 nie bedzie? Czy to bez znaznaczenia bo chinczyk to chinczyk
-- So cze 13, 2015 19:47 --
Nasunęło mi sie pytanie podczas poszukiwania radia chinczyka. Mianowicie ja w rcd300 mam w sumie tylko 2 kostki w radiu i 2 anteny a jak patrze na te radia to one maja w wkieszosci "czincze" . jak to jest z podłączeniem tego ? imposible czy wielka wiedza na ten temat ?
W rcn 210 jest kabel który z jednej strony ma dwie kostki jak w typowych do aut czyli osobna głośniki i druga zasilanie a z drugiego końca wejście vw także pasi, a co do anteny to ma białe wejście jedno więc wkładam kabel antenowy z białą końcówką i działa, nie wiem jak w innych chinczykach ale w tym konkretnym jest dodatkowy mostkujacy kabelek by podłączyć z szyny can plus i minus z panelu klimy do radia by było podświetlenie klawiszy i funkcje telefonu.
Jeżeli radio nawet chinczyk jest do vw to napewno ma kabel który pasi do do vw, nieważne jakie ma końcówki z tyłu.
yhym no tez mi sie tak wydaje ze powinna byc jakas przejsciówka ale zadko gdzie jest mowa a takowej przejsciówce. pewnie najprawdopodobniej trzeba sobie kupic cos bo watpie aby kazde radio mialo takie cos ze o tym mysli sprzedawca chiczyk tylko pasuje do vw ? pasuje wiec wystarczy a Przejściówka iso to do zasilania raczej prawda ?
Takie mam upatrzone i pewni zakupie http://www.aliexpress.com/item/Car-DVD- ... 91162.html
marek 1970 pisze:Ja kupiłem chińczyk rcn 210 i narazie aku nie pada, kumplowi z 2004 też zamontowałem i jeździ tydzień i nie narzeka ,a mam jeszcze zamontować u kolegi w turaniku 2006 . To radio ma mp 3, wejścia na aux sd-karte, i USB, a także blutoh więc można muzę z telefonu puszczać i używać jako zestaw glosnio mówiący
Witam
Szwagier kupił podobny model radia RCD320 po wyjęciu z przjsciówki z orginalnego radia dwóch kostek iso jedna to od końcówek głośników druga zasilani itp.
I po włożeniu do RCD320 wszystko gra poza podświetlaniem i radio włącza sie po zapłonie
Jak u ciebie podobnie, a może masz pomysł skąd wziąść zasilanie do podświetlenia wyswietlacza i przycisków i stałego zasilania.
marek 1970 pisze:Ja kupiłem chińczyk rcn 210 i narazie aku nie pada, kumplowi z 2004 też zamontowałem i jeździ tydzień i nie narzeka ,a mam jeszcze zamontować u kolegi w turaniku 2006 . To radio ma mp 3, wejścia na aux sd-karte, i USB, a także blutoh więc można muzę z telefonu puszczać i używać jako zestaw glosnio mówiący
Witam
Szwagier kupił podobny model radia RCD320 po wyjęciu z przjsciówki z orginalnego radia dwóch kostek iso jedna to od końcówek głośników druga zasilani itp.
I po włożeniu do RCD320 wszystko gra poza podświetlaniem i radio włącza sie po zapłonie
Jak u ciebie podobnie, a może masz pomysł skąd wziąść zasilanie do podświetlenia wyswietlacza i przycisków i stałego zasilania.
Jak ma auto po 2003 to musi kupić na internecie kabelek ( na zdjęciu poniżej) ja razem z radiem dostałem służy on do połączenia zasilania podświetlenia taka przejściówka pomiędzy radiem a panelem klimy gdzie jest zasilanie z szyny can, i podłączenie zrobić zgodnie z opisem na poniższym zdjęciu, niestety jest tylko po angielsku,spotkałem się w touranie z tym że kolory kabli były nie w tym miejscu jak na zdjęciu więc postepowalem zgodnie z opisem kolorów kabli i do którego mam podpiąć czerwony lub czarny kabelek mostkujacy przejściówka