Passat 1.9Tdi czy 2.0Tdi
-
Patrykr3
- Kandydat
- Auto:: touran 2.0 Tdi 2005
- Imię:: Patryk
Passat 1.9Tdi czy 2.0Tdi
Witam. Zamierzam kupić passata b6 z silnikiem diesla lecz nie mam pojęcia który model wybrać.. Słyszałem że w 2.0tdi wadą są pękające głowice za to 1.9tdi ma za mało mocy.. Jestem zielony jeżeli chodzi o silniki a na benzynę mnie po prostu nie stać.. Koledzy proszę poradzcie!
Tata w touranie ma 2.0 Tdi i jest zadowolony więc może mi też uda kupić się w miare zadbany egzemplarz.. Jeżeli padłby wybór na 1.9 chciałbym od razu po zakupie założyć chip bo raczej to 105km w takiej budzie nie radzi sobie zbyt dobrze ale nie mnie to oceniać proszę pomóżcie 
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: Passat 1.9Tdi czy 2.0Tdi
Witam.
Jak tata zadowolony to bierz 2.0, nie będzie lepszej rekomendacji. Te głowice pękały głównie w określonych silnikach, w których - jest opisywane, poszperaj na TKP. Z tym 105 KM w 1,9 TDI to bez przesady, da się jeździć, jednak wiadomo moc to bezpieczeństwo, (dlatego mam już 137 PS-ów). Co do benzyny to wiadomo, że koszt paliwa jest jedynie składową koszów użytkowania fury, a przy odrobinie pecha awarie dwumasy, wtrysków, turbo i DPF w dieslu potrafią skutecznie wydrenować kieszeń.
Jak tata zadowolony to bierz 2.0, nie będzie lepszej rekomendacji. Te głowice pękały głównie w określonych silnikach, w których - jest opisywane, poszperaj na TKP. Z tym 105 KM w 1,9 TDI to bez przesady, da się jeździć, jednak wiadomo moc to bezpieczeństwo, (dlatego mam już 137 PS-ów). Co do benzyny to wiadomo, że koszt paliwa jest jedynie składową koszów użytkowania fury, a przy odrobinie pecha awarie dwumasy, wtrysków, turbo i DPF w dieslu potrafią skutecznie wydrenować kieszeń.
Szukajcie a znajdziecie.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
bierz passata 2.0 CR ( Common rail ) i bedziesz zadowolony... ja miałem 2.0 170KM i też nie narzekałem... zrobiłem 50 tys. km bez awariii... profilaktycznie wymieniałem pompowtryski na akcji serwisowej za free i "ołówek" w pompie przy zmianie oleju...
-
Patrykr3
- Kandydat
Nie ma go też jakoś bardzo długo bo dopiero od około 3miesięcy więc też zbyt wiele o tym silniku jeszcze nie wie, jak kupiliśmy tourana był on po 'dużym' serwisie trochę ponad pół roku przed sprzedażą ktoś wrzucił w niego 7tys dlatego też nie ograniczam poszukiwań tylko do 2.0..
Od którego roku wychodziły te 2.0 na common rail??
Od którego roku wychodziły te 2.0 na common rail??
-
Patrykr3
- Kandydat
Ciężki temat mój budżet jest troszkę ograniczony i zamierzam przeznaczyć do 22tys
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
genealrnie to co będzie w lepszym stanie.
na wyposażenie i silnik aż tak bardzo bym nie patrzył bo jak poczytasz to zobaczysz, że duzo rzeczy można za naprawdę niewielkie pieniądze dołożyć, a jak trafisz zadbany 1.9 105KM to zrobisz dołożysz mi viursa i źle nie będzie.
niestety, jak budżet ograniczony, to i z wymagań lekko trzeba zejść. ale tragedii ne ma. 22 tyś to też nie jest parę groszy
na wyposażenie i silnik aż tak bardzo bym nie patrzył bo jak poczytasz to zobaczysz, że duzo rzeczy można za naprawdę niewielkie pieniądze dołożyć, a jak trafisz zadbany 1.9 105KM to zrobisz dołożysz mi viursa i źle nie będzie.
niestety, jak budżet ograniczony, to i z wymagań lekko trzeba zejść. ale tragedii ne ma. 22 tyś to też nie jest parę groszy