Witam, od dwóch dni pojawił mi się błąd ABS i ESP. Bylem na kompie i wykazało ze walnie jest czujnik prędkości lewego koła. Sprawdzałem na kompie wartości podczas jazdy jakie wykazują poszczególne z kół i o dziwo wszystko pomimo błędu pokazuje w normie. Żadne z kół nie odstaje w aki sposób abym mógł wywnioskować ze to jest walniety czujnik prędkości. Czy ktoś już coś takiego przerabia w swoim Turku? Pytanie czy możliwe jest ze to nie sprawka czujnika ale wiązki? Nawet jak skasuj błędy to praktycznie od razu po odpaleniu zapalają się lampki abs i ESP. Nie jestem w tym momencie w stanie włączyć i wyłączyć ESP za pomocą guzika. Komputer do jakiego go podłączalem nie był w stanie powiedzieć które z lewych kół czy przednie czy tylne. Macie jakieś sugestie? J pytanie czy ktoś dysponuje jakimś manualem który zobrazuje w jaki sposób jestem się w stanie dostać do tych czujników?
Piękne dzięki za pomoc
Pozdrwwiam
kontrolka ABS I ESP
-
mlodyenduro
- Początkujący
- Auto:: touran, 1.9 TDI AVQ,2004
- Imię:: Andrzej
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 702 razy
Re: kontrolka ABS I ESP
To jak diagnozowałeś jak nie wiesz które koło diagnozować nawet ?mlodyenduro pisze:.... Bylem na kompie i wykazało ze walnie jest czujnik prędkości lewego koła. Sprawdzałem na kompie wartości podczas jazdy jakie wykazują poszczególne z kół i o dziwo wszystko pomimo błędu pokazuje w normie.....
.Komputer do jakiego go podłączalem nie był w stanie powiedzieć które z lewych kół czy przednie czy tylne. .......
Zacznij od diagnostyki VCDS (wklej tu autoscan) , chyba ze chcesz na piechotę się narobić i sobie kosztów narobić .