Bąble przy rancie drzwi

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
bdronka
Użytkownik
Auto:: Touran R-Line, DSG, BMM
Imię:: Radek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Bąble przy rancie drzwi

Post autor: bdronka »

Witam,

touran z 2010 roku, po zakupie od Niemca w 2013 zauważyłem bąble przy rancie drzwi przednich i tylnej klapie, w ramach gwarancji (za darmo) w ASO pomalowali drzwi i klape, po 2 latach na drzwiach znów pojawiły się bąble, co ciekawe przy malowaniu podobno na drzwiach nie była to rdza, tylko utleniony ocynk, pytanie co jest teraz, czy znów ocynk czy rdza. Pytanie do was - co robić - reklamować malowanie - pomalują drugi raz, czy zostawić jak jest? w załączeniu zdjęcie:)

pozdrawiam!
Załączniki
DSC_0293.jpeg
radek19
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię:: radek
Podziękował: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Re: Bąble przy rancie drzwi

Post autor: radek19 »

Ja bym reklamował. Spaprali niech robią od nowa.
bdronka
Użytkownik

tez o tym mysle, tylko po kazdym rozebraniu i złozeniu przez fachmanów coraz bardziej wszystko kupy sie nie trzyma...

wiekszosc robie w aso,
ostatnio malowali maske - denerwowały mnie odpryski, przy okazji konserwacja nadkoli, daja kluczyki - moge odjezdzac, a tam wszyszytko nieposkładane.....
radek19
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię:: radek
Podziękował: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: radek19 »

hmm to jacyś popaprańcy. Jest gwarancja niech robią. Przy odbiorze jak coś nie gra rozmawiaj z kierownikiem serwisu-jeżeli ten jest kompetentny w jakimś zakresie :) .
pzdr.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

bdronka pisze:tez o tym mysle, tylko po kazdym rozebraniu i złozeniu przez fachmanów coraz bardziej wszystko kupy sie nie trzyma...

wiekszosc robie w aso,
ostatnio malowali maske - denerwowały mnie odpryski, przy okazji konserwacja nadkoli, daja kluczyki - moge odjezdzac, a tam wszyszytko nieposkładane.....
co nieposkładane? Co masz na myśli?
Robiłeś w Lubiczu czy na Wschodniej?

Lada chwila zamieszczę temat o tym jak potraktowano mnie, a raczej jakie obyczaje obowiązuje u dealera/serwisie a także podejście Volkswagen Polska kiedy się skontaktowałem z centralą.
Pozdrawiam!
bdronka
Użytkownik

ASO - Autosar
Przy wymianie dwumasy, zrobili ryse na lakierze na baranku tuż koło podwozia, ponieważ miałem odpryski na lakierze od kamieni na masce, przy okazji kazałem im to pomalować,
maske pomalowali ok, nadproża też, samochód oddają, każą odjeżdżać z...nieprzykręconymi nadkolami:p

ogólnie pomęcze ich chyba jeszcze o te drzwi, choć jeśli to jest utleniony ocynk a nie rdza, to powiem zostawiłbym to jak jest, bo wole żeby samochodu już nie ruszali....mechanika którego moge polecić - to Darek z Autozłomańczuka.
ODPOWIEDZ